9. helmikuuta 2015

KOHTI KLINIKKAA KÄY TIEMME TAAS

Hnnggghhh. Mä en ikinä enään halua ratsastaa ilman saappaita. Onnistuin rikkomaan Tretorneista toisen vetoketjun juuri ennen perjantain valmennusta ja valmennuksessa menin sitten teipatulla oikealla saappaalla. Oli muuten häiritsevää.

Valmennus itsessään meni ihan hyvin, varsinkin lopussa tehdyt takaosakäännökset, vau. Ekaa kertaa varmaan ikinä saatiin lähes oikeaoppisia käännöksiä. Oikeaa pohjetta oli jotenkin vähän hankala käyttää kun saapas ei tukenut normaalisti ja Arbaleesian takaosa ei välillä toiminut ihan normaalisti. Se ei todellakaan ollut ep, eikä se ole tuntuvasti kipeä mistään, mutta jotain tuntuu olevan vialla. Molemmat takajalat symmetrisesti ottavat pitkin ohjin raviin siirtyessä pienet lisäaskeleet ennen itse raviin siirtymistä, ja välillä ns. nyrjähtävät. Ja tosiaan Arbaleesia on jo jonkin aikaa vääntänyt päätään kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Ei tunnu kaikki olevan ihan ok.
Lauantaina mentiin Noran kanssa tallille ja kaikki oli taas ihan fine. Ei mitään epänormaalia takajalkojen toiminnassa. Ensi viikon torstaina suunnataan silti kohti Vermoa, sillä pitää ihan jo mielenrauhan takia tarkistaa ettei ole mitään vakavempaa kehitteillä
Ratsastin ihan kevyesti rankan valmennuksen jälkeen, menin paljon kevyttä ravia ja helppoja linjoja. Arbaleesia pääsi muutenki vähän helpommalla kun puolet ajasta meni Noran kanssa rupatteluun. A oli varsinkin alussa uskomattoman kevyt edestä, nähtävästi jotain hyvää saatiin valmennuksessa aikaan.
Tosiaan alkuperäiseen saapasasiaan palaten, lauantaina jouduin sitten ratsastamaan kengillä. Jalka tuntui heiluvan kamalasti (ei se sitä oikeasti tehnyt) ja muutenkin oli ihan outo tunne ratsastaa ilman saappaita. Pitänee kai nyt ostaa ne Hööksin koulusaappaat vaikka ne eivät täydelliset olleet, sen verran halvat kuitenkin, että voin myöhemmin hankkia erikseen edustussaappaat kisoihin.

6 kommenttia:

 1. Anonyymi9/2/15

  oisko hyötyä, jos kierittäisitte takajalkoihinkin pintelit ridan ajaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten näkyy, tuolloin valmennuksessa oli ja lähespä meni vain huonommin. En usko että niillä on asiaan mitään vaikutusta, vähän epäilen ite jotain vikaa kaularangassa tuon pään vääntämisen takia..

   Poista
 2. Maria13/2/15

  Voi eeei. Ootteko käyny jo klinikalla?

  VastaaPoista
 3. Maria13/2/15

  Oho, olitkin kirjottanu että vasta ens viikon torstaina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo saatiin se siirrettyä vielä vähän aikasemmalle, eli keskiviikolle :)

   Poista
 4. Maria13/2/15

  Okei. Toivotaan ettei löydy mitää vakavaa :)

  VastaaPoista