20. helmikuuta 2015

KLINIKKAREISSUN TUOMIO

Keskiviikkona tosiaan lähdettiin aamuvarhain klinikalle ottamaan selvää mikä heppaa oikein vaivaa. Paikalla oltiin hyvissä ajoin ja lopulta kun ell saapui paikalle, kävi hän ensin hevosen läpi jonka jälkeen tehtiin taivutuskokeet sekä laaja ontumatutkimus. Näistä paperissa lukee: "Suoralla juoksuttaessa lievää painonkevennystä oej:llä, voimistuu ympyrällä." Lisäksi oli mainintaa takajalkojen takeltelusta ja yleisestä nivelten huonosta taipumisesta. Kuvattiin tämän perusteella takapolvet ja kintereet, sekä etujalkojen alanivelet.
Vasemman etujalan ruununivelen alkava nivelrikko ei kuulemma ollut pahentunut paljon ollenkaan, mutta oej sitä vastoin oli. Siihen laitettiin kortisonia samoin kuin oikeaan takapolveen. Vasemman takapolven sisäalueelle laitettiin myös sisäjodiblisteri.

Arbaleesian lihaksisto on kuulemma hyvässä kunnossa, aristuskohtia ei ollut, mutta se oli yleisesti kireä. Siihen saatiin nyt kolmesti annettavat Cartrophen-injektiot lihakseen, sekä lihasrelaksantteja.

Mitään varsinaisesti uutta ei siis löytynyt. Oikean etujalan tilanteen kehittymistä täytyy seurata toivoen ettei nivelrikko siinä etene. Etujalkojen varvasakselit olivat parantuneet huomattavasti viime röntgenkuvista, eli jotain positiivisiakin löydöksiä tehtiin!

Nyt on sitten ensimmäinen viikko 30min kävelyä pitkin ohjin/taluttaen, toisella viikolla jo ihan kunnon käyntityöskentelyä ja kolmannella paluu normaaliliikuntaan. Onneksi ei pidempää saikkua tullut.
Viikon päästä A on muuten ollut meillä 10 vuotta, sen kunniaksi ajattelin väsätä jotain erikoispostausta, saa nähdä mitä päähäni saan ;)

6 kommenttia:

 1. Hienoa ettei mitään pahempaa löytynyt ja pääsette palaamaan tositoimiin noinkin nopeasti! :) Rapsutuksia Arbaleesialle! :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi21/7/17

  Hei!
  Kommentoin nyt vanhaa postausta. Päädyin tänne googlettaessa kehärengasta jonka epäilen hevosellani olevan. Kuvissa ulospäin näkyvä kehärengas näyttää erilaiselta kuin hevoseni vuohiset, mutta sillä on juuri tuollaiset samanlaiset patit ruununrajan yläpuolella kuin Arbaleesialla. Ovatko ne teillä siis ulospäin näkyvä merkki kehärenkaasta? Noissa ylimmissä kuvissa näkyy siis nestepatin näköiset pallurat vuohisnivelen alapuolella. OIkeassa vähän ylempänä kuin vasemmassa.

  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, meillä ei kehärengasta ole diagnosoitu, joten en valitettavasti osaa auttaa. Meillä oli kyse ruununnivelen nivelrikosta.

   Poista
 3. Anonyymi21/7/17

  Kiitos nopeasta vastauksesta! Mitenkähän ihmeessä tänne eksyin. Eihän postauksessa mainita mitään kehärenkaasta :D Jokatapauksessa minun hevosella on tuollaiset samanlaiset lumput kuin Arbaleesialla. Tiedätkö mitkä ne on? Liittyykö nivelrikkoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään tiedä, niistä ei koskaan ellit ole maininneet mitään.. Saattaa olla jokin rakenteellinen juttu vaan

   Poista