2. helmikuuta 2015

ESIRATSASTUS WIKNERIN KOULUKISOISSA

Huhhuh nyt on heppa uudessa tallissa ja valkoisten aitojen sisällä näyttäydytty pariinkin otteeseen.
Esiratsastin ensin HeB:0 ja vaikka olin päässyt kiertelemään rataa monen minuutin ajaksi, pelkäsi Arbaleesia tuomaripäätyä ihan järkyttävästi. Se sitten näkyi radalla ajoittaisena jännityneisyytenä, ja yhtenä poikittamisena. Rata itsessään oli Arbaleesian perussiisti suoritus tuota yhtä katastrofia ja siitä aiheutuneita ongelmia lukunottamatta. Se oli aika hauskaa kun kuulin samalla miten tuomari kommentoi rataani ja pystyin kommenttien perusteella muuttamaan radan aikana ratsastustani. Yleisesti tää esiratsastus oli todella opettavainen kokemus. Prosentteja tästä HeB-radasta tuli 66,6, toki tätä ei normaaliin kisasuoritukseen voi verrata.

HeA:1 oli seuraavana pienen tauon ja karsinassa käynnin jälkeen vuorossa, ja siinä Arbaleesia suostui jo menemään kohtuu normaalisti tuonne pelottavaan päätyyn, välillä hieman asiasta keskustellen. Keskiravit onnistui nyt mielestäni paljon paremmin, alkuhalkaisijan laukkapysähdys oli yllättävän siisti, pohkeenväistöissä pientä jännittyneisyyttä ja takaosakäännökset molemmat 4. Kainu sainoikin ennen rataa, että turha yrittää nyt saada niistä erinomaisia, tässä on vielä koko talvi aikaa treenata niitä. Lisäksi loppuhalkaisijan laukkapysähdys oli aivan kaamea meidän hieman keskustellessa pysähtymispaikasta.

Vaadin Arbaleesialta hieman enemmän tuolla HeA-radalla, ja sainkin kommenttia että pääpiirteittäin hyvältä näytti. Paljon pientä hienosäätöä on vielä tehtävä, mutta yleisesti ihan hyvä ollakseen ensimmäinen HeA neljään vuoteen ja kaikenlisäksi pitkän huonon treeniputken jälkeen. Huomasi kyllä, että Arbaleesia oli hieman väsynyt, josta johtuen se laukkaohjelmassa hieman kiehui. Arbaleesian liike oli kuitenkin radalla välillä jopa ihan kouluhevostasoa. Prosentteja tuli 62,88, taaskaan ei prosentteja voi verrata normaaliin kisasuoritukseen.
Suoritusten jälkeen lähdettiin viemään Arbaleesiaa Luomaan edelleen pyryttävässä lumisateessa. Heppa pääsi sitten heti uuteen karsinaansa mutustelemaan ruokiaan ja tutustumaan ihanan rauhallisiin tamma-naapureihinsa. A vaikutti oikein tyytyväiseltä ja hyvin mielin jätettiin se uuteen talliin.
Aikamoinen päivä siis oli. En tiedä miten lopettaa tämä postaus, kaipa sanomalla että olen hyvin onnellinen tämänhetkisestä tilanteestamme.

6 kommenttia:

 1. Vautsi, hyvältä näytti! :)

  VastaaPoista
 2. Oikein kivalta näytti teidän meno, ja oli tosi mukava kuulla rataa katsoessaan kommentteja.
  Ja onnea uuteen "kotiin"! (;

  VastaaPoista
 3. Katoin eilen illalla molemmat radat (ja mies kysyi "varför måste den där mannen prata hela tiden, låter så roligt"), ja oli kyllä tosi mielenkiintoista kuunnella kommentteja samalla! Hurjan hyvin sä noi mun mielestä ratsastit, vaikkakin yllätyin kyllä kovasti että antoi niinkin hyviä pisteitä (siis en tarkoita sitä, että sä ratsastaisit huonosti tai mitään, tuntuu vaan usein siltä että esim seiskoja on mielettömän vaikea saada!). Uskon kyllä että teillä sujuu noi A:n radat ensi kaudella todella hyvin.

  On niin kiva kun oon seurannut sun blogia jo monta vuotta ja nähnyt kaikki vastoinkäymiset ja nyt teillä menee näin loistavasti. Ehkä oon ennenkin sanonut mutta oon edelleen samaa mieltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosse voi kiitos ihanasta kommentista <3 ja siis joo Kainuhan on aika kiltti tuomari verrattuna moneen muuhun tiukkapipoon joilta 6 korkeempaa on turha havitella :D

   Poista