30. joulukuuta 2013

UUSI KAMERA: SONY A77

En ajatellut esitellä mitenkään mun muita joululahjoja, se tuntuu jotenkin turhalta. Mutta tämän ihanuuden aion todellakin esitellä, ostettiin siis iskän kanssa toisillemme joululahjaksi puokkiin Sonyn a77 järkkäri. Nyt meiän Sony-perheestä löytyy sitten a100, a550 ja a77. 
En nyt kamalasti jaksa tän ominaisuuksia yms selitellä, kaikki varmaan ymmärtää jos sanon että tää on ominaisuuksiltaan rinnastettavissa Canonin 7D ja Nikon D7000 kameroihin. Ja näiden kolmen kameran vertailussa tämä on yleensä voittanut ne ;)
Oon päässy nyt pari kertaa käyttämään tätä ja emmä voi sanoa muuta kuin että oon taivaassa. Toki vähän kaikki toiminnot yms on vielä vähän hakusessa, niitä kun on niin kauheasti :D Kaikista hauskinta on laittaa 12kuvaa/sekunti asetus päälle ja painaa suljin pohjaan. Tyhmällä on halvat huvit, eiku.
Mitä nyt suurimpana erona edellisiin kameroihin oon huomannu, on tarkennus. Tää on ihan törkeen nopee tarkentamaan ja tarkentaa aina sinne minne haluan, jopa pimeässä, mahtavaa. Tiestysti myös se, että tää on eka järkkäri missä meillä on videokuvaus. Heh eli blogiin tulee varmaan vähän useammin videoita, nyt kun ei tarttee raahaa erikseen videokameraa messiin. Tää on myös meidän eka järkkäri joka lasketaan ammattijärkkäriks ja kyllä tää myös siltä tuntuu. Tässä on ehdottomasti paras käsituntuma näistä kolmesta järkkäristä ja kaikki nappulat on just oikeessa paikassa.

Yritin epätoivosesti saada jotain vertailukuvia näiden kolmen kameran kesken, mutta ei se näissä sääolosuhteissa ole oikein onnistunut. Yleisesti ottaen tää kamera säilyttää paljon paremmin yksityiskohdat kuvissa, onhan tässä kuitenki 24mp, kun a550 oli 14mp ja a100 vaan 10mp. Tässä on muutenkin paljon laajemmat säätömahdollisuudet, valkotasapainoa voi säätää mm. värikartalla, ja varsinkin iso-arvoa voi säätää tosi monin portain aina ISO50 loppuen ISO25,600. Yleisesti ottaen tää vaikuttaa ihan huipulta kameralta ja ootan innolla että pääsen testaamaan tätä vielä tarkemmin. 

Haluaisin muuten mielelläni kuulla, että pitäisikö blogissa olla enemmän lifestylepostauksia? Ainakin omasta mielestäni heppapostauksia on ollut viime aikoina normaalia enemmän, mutta en tiiä mitä te tykkäätte niin kertokaa mielipiteenne, onko näin hyvä vai pitäisikö jotain muuttaa?

12 kommenttia:

 1. tosi mahtavaa että sait uuden kameran! :) osaatko sanoa kameran hinnasta mitään..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeep toi on ihan mahti! Ja siis tilattiin se digivire.fi:stä joka on suomalaisesta nettikauppa, mutta kamera tais tulla muistaakseni briteistä, niin se oli vaan 739€, ja tosiaan ilman mitään putkea. Verkkokaupassa putketon versio on 899€ :)

   Poista
  2. Tosta Digivireestä voin sanoa, ettei IKINÄ, kannata sieltä tilata... http://captains-elog.blogspot.fi/2013/08/digivire-kun-vain-hinnalla-on-valia.html HUOM. lue myös kakkos-osa. Kuitenkin, mahtava kamera! :)

   Poista
  3. Harmi kuulla tuosta, meidän piti ensin tilata tuo scandinavianphotolta mutta se ei sitten onnistunut kun he jotain sepasivat ja pakkohan toi oli ennen joulua saada, joten tilattiin sitten tuolta. Meillä ainakin kaikki meni ihan hyvin ja tuote tuli parissa päivässä yms mutta tosiaan ainahan nää nettikaupat on tälläsiä... :/

   Poista
  4. Joo, eihän sitä voinut tietää. Ja eihän sitä voi myöskään tietää kelle Digivire (esim. digivire*) tekee tenät ja kelle ei. :)

   Poista
  5. Jep, Horseprohan on myös sellanen nettikauppa josta osalla on hyviä kokemuksia ja osa on sitten odottanut tuotetta puoli vuotta yms, tuurista näköjään kiinni :)

   Poista
 2. Anonyymi30/12/13

  onnea uudesta kamerasta ;) ja joo lifestyle-postauksia!!

  VastaaPoista
 3. Oon aina jotenkin vierastanu Sonyn kameroita (itsellä kun on Canon.. :D) mutta tuo vaikuttaa tosi hyvältä! Ja joo, enemmän lifestylepostauksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sama mulla mutta toisinpäin ;) En vois kuvitella ostavani Canonia tai Nikonia, oon aika merkkiuskollinen kun meillä nyt on aina ollu Sony :P

   Poista
 4. Onnea uudesta kamerasta, mä vielä odottelen uljaan prinssin saapumista, joka sponsoroi mulle kunnon kameran :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh joo ei noi mitään halpoja kyllä oo :D

   Poista