21. joulukuuta 2013

ONNISTUNUT KANKITUUPPAILU

Kolme päivää jouluun ja kuvien perusteella voisi sanoa että on lokakuu. Mulla ei ainakaan ole vielä yhtään joulufiilistä, vaikka yksi lahja jo saapuikin, hih en malta oottaa että pääsen esittelemään sen teille. Mutta tosiaan, mun ratsastusintohan on ollut vähän kateissa viime aikoina ja ollaankin maastoiltu paljon Arbaleesian kanssa. Opin kantapään kautta sen, että en mene sillä vapaapäivän jälkeen ilman satulaa kolmipalalla maastoon enään ikinä :D Sain todellakin työskennellä että pysyin siellä selässä kun Arbaleesia singahteli milloin mistäkin järkyttäviä sivuloikkia. Jos jotain positiivista tosta kauhukokemuksesta pitäs sanoa niin hienoa lisättyä ravia se kyllä esitti.
Treenailtiin eilen sitten kangilla pitkästä aikaa ja aluksi Arbaleesia meni ihan järkyttävän kootusti. Mua oikeasti nauratti siellä selässä, ei se ole ennen osoittanut kokoamiskykyään noin selkeästi. Ravista ei aluksi oikein tullut mitään joten laukkasin sitten ennen ravailuja ja noh alla oleva kuva kiteyttää aika hyvin minkälaista sen laukka oli. Ainakin on takaosa alla :D Kiva kyllä tietää Arbaleesia rakas että osaat koota ittes  tyyliin piruettilaukkaan asti, mutta emmä sitä halunnut treenata.
Kun vihdoinkin sain sen superkootun vaiheen pois päältä alotettiin ravissa työskenteleminen. Arbaleesian liikehän on yleensä ollut aika maahansidottua, mutta viime aikoina sen liike on ruvennut nousemaan enemmän ylöspäin ja oon huomannu että kyllä sen kaviot osaa nousta näyttämään sitä ravin liitovaihettakin. Ainakin harjotusravista on tullu paljon tuskasempaa istua :D Laukanvaihdoistakin (joiden oppiminen kunnolla on meidän talven tavoite) on tullut paljon siistimpiä. Tähän varmaan on vaikuttanut se että se on saanut jo ihan mukavasti lihaksia ja se menee jo aika hyvin koottuna edestä kantaen itsensä. Välillä se kyllä painui vähän luotilinjan taakse, mutta en voisikaan olettaa että se jaksaisi kokoajan kantaa ittensä täydellisesti.
Arbaleesian liikkeet on kyllä muuttuneet aika huimasti siitä mitä ne oli joskus 2011 kun eka alettiin ratsastamaan saikun jälkeen. Nyt kun näitä kuvia kattelen niin sen liikkeet alkaa oikeesti näyttää ihan hienoilta ja oon kyllä tosi ylpeä siitä miten se on kehittynyt vuosien varrella. Se kantaa ittensä nykyään pääosin tosi hyvin ja sen kaviot oikeesti nousee sieltä maasta, just tätä me ollaan haettu sen kanssa ja odotan innolla tätä treenikautta ja entistäkin enemmän kesän kisoja.

8 kommenttia:

  1. Wouuu, Arbaleesia kulkee ihan älyttömän hienosti! Oot tehny mahtavaa työtä sen kans, teidän menoa on ilo seurata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! Ihan superkivaa kuulla tollasta! :) ♥

      Poista
  2. Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
  3. on se kyllä magee! :3

    VastaaPoista
  4. Wauuu toi on nii makee!! <3

    VastaaPoista