16. joulukuuta 2013

LUKIJOIDEN TOIVEESTA:

Tosiaan, moni teistä ehdotti Arbaleesian harjan leikkaamista lyhyeksi ja niinhän me tehtiin. Alunperin alotettiin sen harjan kasvattaminen takaisin pitkäksi 2011, sitä ennen sillä oli ollu hetken lyhyt harja ja sitä ennen taas aina pitkä. Mutta kuten näkyy, viime talven jäljiltä silllä on pätkä harjaa tollasta lyhyttä, joten päätettiin nyt leikata loputkin lyhyeksi
Kauhistuneina sitten alotettiin leikkaaminen ja ihan oikeasti se oli jotenkin sydäntäriipasevaa. Leikattiin ensin pätkä pois, jolloin siitä tuli alla olevan kuvan näkönen. Todettiin että toi näyttää vähän pöljältä ja leikattiin vielä vähän lyhyemmäks.
Nipsnaps ja sitten oho sen harja olikin jo mallia 'esteheppa'. 
Alunperin oltiin tosiaan ajateltu nyppiä, sillähän on ihan törkeän paksu harja kaikkialta paitsi sään läheltä josta siltä joskus nypittiin liikaa. Jotenkin traumatisoituneina ei haluttu sitten nyppiä sitä, mutta lopputulos oli vähän tönkkö joten päädyttiin ohennuskammalla vetelemään harjan alapuolelta jolloin siitä tuli vähän tasaisemman ja siistimmän näkönen.
En tiedä mitä ajatella, mä tykkäsin Arbaleesian 'villi ja vapaa' tyylisestä harjasta, mutta kyllä mä nyt pienen alkushokin jälkeen oon tän lyhyen puolella. Mä rakastin sen pitkää harjaa niin kauan kunnes se tyhmä loimi meni ja hinkkasi puolet siitä lyhyeksi. Sen kaula näyttää nyt vaan kamalan paksulta, mutta toisaalta lyhyen harjan kanssa se näyttää enemmän hevoselta, kuin joltain ylikasvaneelta ponilta ja onhan toi kyllä paljon siistimpi. Plääh, mitä te mietitte, lyhyt vai pitkä harja?

38 kommenttia:

 1. Lyhyt on siisti ja tyylikäs :-) tykkään!

  VastaaPoista
 2. Ite tykkään enemmän lyhyestä ja ohuesta harjasta. Helpompi harjata ja pitää puhtaana, ja on siistimmän näköinen. Toki joillakin hevosilla pitkä harja näyttää paremmalta, kuten friisiläisillä, mutta tuosta, jonka leikkasitte, tykkäsin todella paljon;) Sulonen klippaus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen klippaus on ihan törkeen hyvännäkönen tällä hetkellä, propsit äidille siitä! Ja onhan toi lyhyt kyllä paljon siistimmän näkönen :)

   Poista
 3. Oi, kylläpäs arbaleesia näyttää nyt hyvältä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitti! :) Saan siis olla ylpeä mun saksien heiluttelusta :D

   Poista
 4. mä tykkään kyllä tästä lyhyestä, näyttää tosi hyvältä ja siistiltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeij! Pakko olla kyllä samaa mieltä :)

   Poista
 5. Wau!! Ei ees tunnistaisi samaksi hevoseksi!!! Arbaleesia näyttää kunnon kilpurilta nyt ;)

  VastaaPoista
 6. Arbaleesian harja on nyt tyylikäs! Sopii paremmin lyhyt kuin pitkä :-) Russini ponilla on mailman ihanin ja suht. pitkä harja ja sitä en oo koskaan nyppinyt tai leikannut! Eestinurheiluponillani on taas sporttinen ja lyhyt harja :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiän uus tyyli taitaa olla nyt tää sporttinen :) Kyllä se vaan sopii sille paljon paremmin nyt kun noita kuvia olen pari päivää tuijotellut :D

   Poista
  2. Nyt Arbaleesialle saa kivat sykeröt ;) vai mitkä sitten oikealta nimeltä onkaan :D

   Poista
  3. Jep, muistan kuinka karseeta oli tehdä sykeröitä sen pitkään ja paksuun harjaan, niitä piti tehä aina tsiljoona ettei niistä tulisi jättikokoisia :D

   Poista
 7. Lyhyt ^_^ ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon nyt kaikkien näiden kommenttien jälkeen ihan 100% lyhyen puolella! :P

   Poista
 8. toi lyhyt näyttää älyttömän hyvältä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep mulla on kokoajan varmempi ja varmempi fiilis et se sopii sille niin paljon paremmin. Hei ja viel eka kerta ku leikkasin kunnolla hevosen harjaa! :D

   Poista
 9. Anonyymi16/12/13

  Munki mielestä tuo lyhyt on tosi kiva!:)

  VastaaPoista
 10. Henkilökohtaisesti tykkään pitkistä harjoista, mutta tuo lyhyt sopii kyllä hyvin! :) Ja itse olisin tuossa tilanteessa varmaan tehnyt aivan samoin, jos loimi olisi noin pahasti hangannut harjan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään enemmän pitkistä harjoista mutta kyllä toi lyhyt sopii sille tosi hyvin! :)

   Poista
 11. Toi lyhyt on tosi kiva, näyttää enemmän kilpahepalta! Hassua miten harjalla voikin olla noin suuri vaikutus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä! Samaa ihmettelin että miten se voi näyttää niin erilaiselta :D

   Poista
 12. Anonyymi17/12/13

  Ei voi muutakun hämmästellä kuinka harja muuttaa näköä! Todella komea!: D

  VastaaPoista
 13. Anonyymi17/12/13

  ai että siitä tuli hyvä! tosi komean näköinen!!

  VastaaPoista
 14. Näyttääpä toi harja hyvältä! :) Ite tein ihan saman vähän aikaa sitten omalle ponilleni, joka oli kasvattunut kunnon pitkän harjan :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh kyllä tää on (kerrankin) aika onnistunut make-over! :D

   Poista
 15. Anonyymi17/12/13

  Vau miten kauniina Arbaleesia on näissä kuvissa! :) oon oikeasti niin onnellinen teidän puolesta kun A on nyt kunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naws kiitti superpaljon senkin ihanuus! ♥

   Poista
 16. Anonyymi21/12/13

  Oi Arbaleesia näyttää niin kivalta tolla lyhyellä tukalla! Näytti toki pitkälläkin, mutta nyt se näyttää jotenkin vielä kivemmalta. Kaunis heppa! :)

  VastaaPoista
 17. Lyhyellä harjalla musta kivemman näköinen, vaikka yleensä olen pitkän puolella ;) Jos tuon leikatun osan saisi nypittyä samannäköiseksi, kuin katkeillut osa, niin olisi vielä siistimpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tosiaan Arbaleesian harjaa ei saa nypittyä sitten millään, pitäisi ohennuskammalla vielä pari kertaa vetästä niin siitä tulisi vähän ohuempi :)

   Poista