bloggaaja

Nimeni on Alexandra. Olen 21-vuotias suomenruotsalainen joka opiskelee Helsingin yliopistolla suunnittelumaantiedettä ja Aalto yliopistossa yhdyskuntasuunnittelua.

Blogini kertoo siis minusta ja minun elämästäni. Kirjoitin ennen laajemmin elämästäni, mutta nykyään pidän blogin enemmän hevospainoitteisena. Välillä (hyvin harvoin) mukaan saattaa eksyä juttua ei-hevoselämästä, mutta hevosblogi tämä on.

Kisasin pitkään Helppo A-tasolla 19-vuotiaan torinhevostamma Arbaleesian kanssa, mutta 2017 päätin lopettaa aktiivisen kisaamisen. Kisaaminen rajoittuu nykyään lähinnä seuran omiin kisoihin. Bloggaan nykyään lähinnä silloin kun asiaa oikeasti on, joten hurjan aktiivinen tämä blogi ei enää ole. Kun kirjoitan, niin kerron Arbaleesian ja minun seikkailuista siirtyessämme kilpaurheilusta harrasteurheiluun.

Itse aloitin ratsastuksen Ratsutila Wiknerillä joskus 8-vuotiaana. Kävin siellä tunneilla 6 vuotta kunnes lopetin ratsastuskoulutunnit ihan kokonaan ja siirryin ratsastamaan vain Arbaleesialla sekä muilla yksityisillä. Tämän blogin perustin 1.1.2012 ja siitä lähtien olen jakanut tänne juttua mm. maailman ihanimmasta Mikki-ponista, Bellasta, Zerasta ja tietysti Arbaleesiasta.

Kameroina toimii:
Sony a77
Sony a550
Sony a100
ja iso kasa videokameroita

Putkina:
Sigma 70-200mm/2.8
Sony 50mm/1.8
Tamron 17-50mm/2.8
ja muita

24 kommenttia:

 1. Mua kiinnostais vielä minkä kokonen oot? Oot meinaa niin näppärän näkönen tuolla seläs! Vähän ehkä pitkä, mut Mikillekin super :-)

  Ja vielä minkä kokoinen Mikki on ja minkä kokoisia loimia se käytti? Oma ponini pukeutuu 115cm loimiin ja tuntuu että noita ponikokoisia loimia on vähän vaikea löytää, varsinkin jos on vähän ronkeli ulkonäön suhteen... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon 165cm pitkä, oon kyllä pitkä Mikille mutta kun hallitsee vartalonsa hyvin niin ei siitä kamalasti ongelmaa ole :)

   Mikki on n.120cm korkea ja käytti 95cm kokoisia loimia koska sillä on tosi lyhyt selkä. Loimia löytyy välillä perus Horze, Hööks, sitten ponnyprakt.se, hevariltakin löytyy :) Ja Mikin omistajakin on valitellut kuinka hankalaa niitä loimia on löytää...

   Poista
 2. Anonyymi2/4/12

  Onko sulla kuvia kun menet shettiksillä wiknerissä? ja voisitko laittaa vaikka jonkun postauksen jossa menet shettiksillä ja wiknerin poneilla muillakin entä shettiksillä ?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siellä enään ratsasta enkä oikein ikinä ole shettiksillä mennyt, olin jo sen verran pitkä kun aloitin, varsinkaan kun silloin ei kamera oikein ollu aktiivisena mukana mutta voin yrittää kaivella jos löydän kuvia :) Kyllä mä parilla shettiksellä olen mennyt jotka ei Wikneriltä ole, niistä taitaa löytyä kuvia?

   Poista
 3. Ikitus3/4/12

  Voisitko tehdä myös postauksen Wiknerin welsheistä???!!!Ois kiva nähä varsinkin kuvia:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu voin tehdä! Kuvia niistä kyllä löytyy, tällä viikolla tulee postausta vähän näistä pikkuponeista :)

   Poista
 4. Anonyymi5/4/12

  Kiitti (: kellä kaikilla shettiksillä Wiknerissä olet mennyt? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah voih tosi monilla, on pari jotka on jo lähtenyt/kuollut mutta tän hetkisistä niin oikeastaan kaikilla paitsi Smulanilla ja Villellä ja tietenkin nää kaksi uutta pikkusta ja muutenkin nää jotka on tullut viimesen pari vuoden aikana :) Mulla on vihko mihin oon kirjottanu kaikki hepat jolla oon aina menny, ikäänkuin sellanen päiväkirja :D Sit ku saan aikaseks etittyy kaikki kuvat niin teen postausta :)

   Poista
  2. Anonyymi6/4/12

   JJuu ((: Yritä ettiä nopeasti, olen niin innoissani :)

   Poista
 5. Mäki oon tosi innoisani jos tulis jonkuaine semmone Winer poostaus tai poni postaus, innoisani =)

  VastaaPoista
 6. Ikitus13/4/12

  Uusin postaus on ihana!Pääsi sitten Sellukin(Celina)ja Mikkikin mukaan!!!^^

  VastaaPoista
 7. Heippa:) sun banneri on ihan sikakiva ja mun blogi tarvitsis uuden ulkoasun, joten haluaisitko alkaa tekee mulle banneria? Saisit ihan vapaat kädet ja kuvia löytyy mun blogista jumpinginthesky.blogspot.com :) mä en ite osaa tehdä bannereita niin pitää aina tällee randomisti kysyy haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mielelläni tee just nyt bannereita muille kun koeviikko tulossa kovaa vauhtia, okei enkä muutenkaan kamalasti niitä tee, silleen pienimuotoisesti... Mutta ilmottelen koeviikon jälkeen sulle!

   Poista
 8. Anonyymi23/1/13

  Moikka! :)
  Voitko kertoo että millä oot
  tehny ton bannerin kun ittekkin haluisin tehä
  tommosen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Photoshop CS5, mut tollasen voi tehä ihan millä vaan :)

   Poista
 9. Anonyymi23/1/13

  Kiitos paljon! :) ♥

  VastaaPoista
 10. Ihana ulkoasu, täydet pojot :)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi13/6/13

  Et kertonut tässä paljon mitään itsestäsi, en saanut selville edes nimeäsi..? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun nimestä ei oo mainintaa missään mun blogissa, esiinnyn vain lempinimelläni Allu :) Voisihan tähän päivittää toki vähän lisätietoa, kiitos ideasta!

   Poista
  2. Anonyymi14/6/13

   Ok :) Lähinnä sillä ajattelin että mä oon just löytäny sun blogin ja uusien lukijoiden (kuten mun) ois helpompi päästä kiinni tähän blogiin jos susta olis enemmän tietoa :)) t. Sama ano

   Poista
 12. Anonyymi14/4/15

  Mitä mieltä oot ollut tosta Sigman putkesta? Olis suunnittella hankkia omaan Canoniin toi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertaisesti en voi sanoa muuta kuin että suosittelen. Valovoima riittää pimeässäkin maneesissa, piirtää kuvat todella hyvin, nopea ja äänetön tarkennus, ison voi nostaa huoletta 3200 asti ilman kamalaa kohinaa, tarkennusvirheitä ei koskaan, värit syviä, siis kaikin puolin mahtava ja suolaisen hintansa arvoinen. Ainoa miinus, joka ei liity sinänsä putkeen itseensä, mutta zoomin ollessa täysillä eli 200mm saattaa kuviin tulla epämääräisyyksiä pitkän välissä olevan likaisen ilmamassan takia, mutta pöly- ja hiekkahiukkasille ei mikään putki voi mitään.

   Tein taannoin tutkimusta kaikista pitkän zoomin putkista ja tämä voitti kaikki sen hintaluokan testit. Eli osta ihmeessä!

   Poista
  2. Anonyymi15/4/15

   Kiitos paljon vastauksesta :)

   Poista