8. kesäkuuta 2016

Kun valmennus on yhtä onnistumista ja hymyä

Siis mun on pakko tulla kertomaan tänne (vaikka muuta järkevääkin tekemistä olisi ja kiire pukkaa päälle) kuinka upea Arbaleesia oli valmennuksessa tänään!

Harjoiteltiin lauantain A-merkin ohjelmaa. Nuo merkkiohjelmat ovat vähän eriskummallisia, joten ihan hyvä että harjoiteltiin. A:n ohjelmissa on aika harvoin nimittäin laukkavoltteja tai pysähdys-peruutuksia. Molemmathan ovat meille helppoja, mutta niiden harjoittelu on tietysti jäänyt vähän vähemmälle viime aikoina.
(kuvat viime viikolta ekalta Mickelmtestaukselta)
Ihan eka valmentaja kommentoi, kuinka upean pyöreenä ja ryhdikkäänä Arbaleesia meni ihan ensimmäisistä askelista lähtien. Se liikkui rehellisesti läpi kropan pehmeällä ja joustavalla niskalla. Yleensä päästään tuohon vaiheeseen ehkä puolessa välin valmennusta, nyt ihan ekasta askeleesta!
Sain paljon hyviä vinkkejä kisoihin. Ennen kaikkea mun täytyy muistaa pyytää aina vähän enemmän sitä liikettä ja pomputtaa askelta, ei tuudittautua siihen mitä Arbaleesia tarjoaa. Sen liike on perushyvä ihan automaattisesti, mutta näin helpoissa ohjelmissa mun täytyy muistaa oikeasti esittää sitä hevosta ja ajatella mahtipontisesti ;)
Lisäksi mun täytyy muistaa läpi ohjelman se ulko-ohja. Oikeastaan molemmissa kierroksissa mun pitää tukea sillä kaarteissa vasten kaulaa: oikeassa kierroksessa en saa päästää Arbaleesian ulkolapaa karkaamaan, ja vasemmassa mun pitää sen avulla pyytää vähän lisää taivutusta.
Samoin linjalle kääntyessä mun täytyy olla tosi tarkka ulko-ohjan kanssa. Arbaleesia muuten helposti hakee tasapainoa suoristuessaan heilauttamalla päätä ylös, mutta niin kauan kuin muistan tuon ulko-ohjan tuen pysyy heppa paremmin tasapainossa. On helpompi lähteä pohkeenväistöön kun hevonen on valmiiksi pyöreänä ja tasapainossa.
Näiden kahden pääohjeen lisäksi sain sellaisen liudan pieniä muistettavia asioita, että mun täytyi ihan kirjoittaa paperille ne. Me ollaan nyt niin hyvässä mallissa perusratsastuksen kanssa, että voidaan alkaa miettimään enemmän sitä näyttävyyttä ja hevosen esittämistä.
Sitten siihen upeuteen ♥ Saatiin todella paljon kehuja valmentajalta, ja jopa maneesissa samaan aikaan ratsastaneelta! Tää valmennus oli nyt oikeastaan Micklemien tulikoe ja odotinkin jännityksellä miten ne toimivat tositoimissa. Oon niin fiiliksissä ettei tässä postauksessa, kuten A-merkin radassakaan, ole päätä eikä häntää. Valmentaja kehui juurikin tuota alussa mainitsemaani pyöreyttä, ja ylipäätään sitä kuinka tyytyväiseltä hevonen näyttää. Se ei aukonut suuta lähes ollenkaan, eikä tehnyt mitään ylimääräistä päänsä kanssa. Korvat lepattivat, ja pari kertaa oikein kuulin kuinka sen leuat rentoutuivat. Lisäksi yleensä kun Arbaleesia keskilaukasta kerää kierroksia alkaa se epätasaiseksi edestä ja vähän hankalaksi. Nyt se pysyi muuten rauhallisena, mutta siirsi energian liikkeeseen. Ei ihme että lopun keskiravia kehuttiin "oikeasti näyttäväksi". En osaa pukea sanoiksi tätä fiilistä, kun koko valmennus on yhtä onnistumista ja hymyä!
Kuten tekstistä voi päätellä, ollaan me todellakin menossa kisoihin näillä suitsilla. Koko valmennus tuntui siltä, kuin olisin hypännyt suoraan ammattilaisen jäljiltä Arbaleesian selkään. Se liikkui vaan niin paljon letkeämmin, rennommin ja kaikin puolin paremmin kuin viime valmennuksessa. Arbaleesia tuntui lähespä ihan eri hevoselta!
Nyt rouva saa ansaitusti huomenna letkeän maastopäivän, ja perjantain viimeistelevän treenin jälkeen koittaakin kisaviikonloppu! Toivotaan että sama upea fiilis jatkuu sen yli ;)

2 kommenttia:

 1. Anonyymi9/6/16

  Hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se näytti vielä paremmalta itse valmennuksessa <3

   Poista