17. kesäkuuta 2016

Hevosen elämää

Meillä on nyt vähän pidempi kisatauko. Seuraava koitos on kolmen viikon päästä Vihti Dressage Centerissä rataharjoitusten muodossa. A:n radat sujuvat nyt niin hyvällä rutiinilla, joten on aika pienelle haasteelle, ja ehkä vähän hulluudelle.
Entinen valmentajani aikoinaan sanoi Arbaleesiasta kyllä olevan vaativan radoille. Koska Arbaleesian vaihdot eivät vielä ole ratakelpoiset, olen koko tämän kauden ajatellut, että ensi vuonna startataan sitten edes se yksi VaB. Toki tässä on sitten omat ongelmansa kankien kanssa. Kyllä Arbaleesia on niillä ratsastuskelpoinen, mutta nivelillä kaikki sujuu helpommin. Suomi voisi ottaa vähän mallia Ruotsista ja vapauttaa ne nivelet kaikkiin luokkiin.
Tosiaan, koska ne vaihdot eivät ole vielä kunnossa, mennään VDC harjoituksissa rata joka on niin lähellä vaativia kuin pääsee ilman vaihtoja. Pitkällä radalla ratsastettava 26-kohtainen A:5 sisältää sulut, avot, takarit yms kaikki temput eikä yhtään harjoitusaskellajeja. Se on teknisesti jopa vaikeampi kuin VaB:0.
Voitte siis kuvitella miksi menen tämän radan rataharjoituksissa. Puolet radan liikkeistä on sellaisia mitä Arbaleesia ei koskaan ole esittänyt radalla. Meille siis aikamoinen haaste, mutta koen sellaisen olevan nyt paikoillaan. Jostain sitä täytyy aloittaa ;)

Nyt Arbaleesia on kisarupeaman jälkeen saanut viettää ansaittua leppoisampaa arkea ja juhannuksen jälkeen alkaa taas tositreenit.

6 kommenttia:

 1. Ai että on kiiltävä ja hyvinvoiva heppa vihreillä niityillä.....

  VastaaPoista
 2. Wau miten upeita kuvia, etenkin tää viimeinen on mun silmään todella hieno! :) Ja hieno on muuten hevonenkin! Olen jo pidempään selaillut blogiasi aina silloin tällöin ja ihastellut tän hepan väriä, tämän värisen kun joskus saisi.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Rouva on kyllä upean värinen, harvoin tuollaisia labbiksen värisiä hevosia näkee :P Varsinkin sen harja on ihana kun siinä on ihan kaikkia värisävyjä mitä voi kuvitella *.*

   Poista
 3. Ihanan näkönen Arbaleesia laitumella❤ Tsemppiä sinne kisoihin 👌

  VastaaPoista