20. kesäkuuta 2016

Kun antaa itsestään 100%

Arbaleesia on nyt tosiaan viettänyt vähän kevyempää arkea. Ollaan laukkailtua täysiä ympäri kenttää, menty puomeja ja maastoiltu. Jotenkin sitä on itsekin kaivannut vähän lomaa, joten olen suosiolla jättänyt koulutreenit valmennuksiin, ja muuten tehnyt kaikkea muuta kivaa.

Äiti oli yksi päivä hieronut Arbaleesian ja toinen lapa oli kuulemma ollut aika jumissa. Rouva onkin nyt hieronnan jälkeen liikkunut todella letkeästi ja tyytyväisenä, se selkeästi nauttii olostaan. Isolla kentällä laukatessa se on venyttänyt hyvin ylälinjaansa, ja sen huomasi kivasti lauantaina valmennuksessa.

Lauantaina oli tosiaan valmennus. Yleensä olen kisojen jälkeen pitänyt yhden viikon valmennusvapaan, paitsi jos on kaksi viikonloppua putkeen kisoja. Nyt päätin ottaa vähän tiheämmin valmennuksia, sillä meillä on paljon harjoiteltavaa seuraaviin kisoihin. Yllätyksekseni tunti sujui todella hyvin! Harjoiteltiin alkuun vähän takaosakäännöksiä tötterön ympäri, jolloin saan helpommin Arbaleesian polkemaan sitä pienen pientä ympyrää ruuvaamisen sijaan. Tässä mun pitää pysyä tosi tarkkana, ettei rouva heitä takaosaa ulos. Kyllä pääsi ulkopohje treeniin! Arbaleesia niin helposti yrittää vähän fuskata, ja heittää mua istumaan ulkoistuinluulle ja samalla unohtaa taipua kroppansa läpi.
Pahoittelen kuvien laatua. Sadepäivä, huono putki ja oikkuileva kamera ei ollut hyvä yhdistelmä. Kuvat sunnuntailta lauantain sijaan.
Takarista siirryttiin 15m voltilla ravaamiseen ja siihen, että saisin raviin vähän pomppua ja takajalkoja alle. Ravi on Arbaleesialle aika hankalaa koota menettämättä energiaa, ja rouva pariin otteeseen vähän heiluikin kun tasapaino ja voima meinasi loppua kesken. Tää koottu ravi on itsellenikin hyvä harjoitus, koska siinä täytyy vaikuttaa paljon istunnalla ja käyttää joka askel sitä pohjetta.
Suurin ylläri oli kuitenkin se kuinka helppoja sulut olivat! Kunhan käännän diagonaalille ikään kuin tulisin normaalisti lävistäjälle, ja otan ensimmäisen suoran askeleen jälkeen takaosan mukaan. Sulku tuntui olevan sille jopa helpompaa kuin perus pohkeenväistö ja ongelmaksi muodostui melkeinpä se, että A meinasi mennä vähän liiankin jyrkästi sitä sulkua! Tiistain valmennukseen jäi vielä taivutuksen kunnollinen läpisaanti. Nyt Arbaleesia jäi helposti vielä vähän liian suoralle kaulalle.

Myös avot sujuivat hyvin, kunhan muistaa sisäpohkeella pyytää ravia, samalla kun ulkopohje ylläpitää itse avoa. Tässäkin tosin asetus/taivutus olisi saanut olla paremmin läpi. Huomaa että olen ratsastanut pääosin suoraa uraa viime aikoina, rouva oli vähän rautakanki niskastaan.
Arbaleesian laukka oli todella hienoa. Se kokosi sitä luonnostaan kivasti ylöspäin, mutta säilytti energian ja tasapainon. Laukkaa olikin sata kertaa helpompaa ratsastaa kuin ravia! Laukkaohjelma on tuossa A:5 aika helppo, joten hinkattiin vähän diagonaalilla tehtäviä käyntisiirtymisiä. Arbaleesia ei ihan nimittin meinannut ymmärtää, että pitääkin koota keskilaukan sijaan :D
Oli todella kivaa päästä tekemään vähän haastavempia tehtäviä. Tunti oli todella täyteen pakattu, ihan jo Arbaleesian hikoilusta päätellen. Huomasin myös, että vaikka olen treenannut salilla nyt 5kk, niin kyllä sitä voimaa vaan aina tarvtsee lisää. Varsinkin ravissa kun mun pitää auttaa Arbaleesia niin paljon.
Se mikä sai mut hymyilemään oli lopputunnin kommentti siitä, että ratsastin todella hyvin; vaikutin istunnalla (jään yleensä helposti vain istumaan nätisti), reagoin heti korjaamaan virheitä ja vaikutin hevoseen oikein ja täsmällisesti. Itsekin huomasin, että kun tehtiin vähän vaikeampia juttuja niin ratsastin itsekin paljon paremmin. Jotenkin sitä ajatteli, että asiat saattavat olla hevoselle vaikeita, joten minun pitää tietää tasan mitä teen ja milloin. En olettanut Arbaleesian antavan mitään ilmaiseksi ja annoin sen sijaan itsestäni 100% ja sen huomasi.
Mulla alko tänään muuten vihdoinkin kesäloma! Juhannuksen vietän saarella, tänään maasto ja seuraavat pari päivää tehotreeniä. Sitten Arbaleesia saakin viettää lomaa to-su. Se on ansainnut kyllä kisarupeaman ja hyvin onnistuneiden treenien jälkeen pienen kesäloman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti