22. heinäkuuta 2016

Bloggaajavierailija Ruotsista vol. 2

Keskiviikkona oli kyllä niin hullu päivä ettei mitään rajaa. Arbaleesia-raukka sai liikkua kolmen tunnin verran ja rouvan mielenrauhaakin häirittiin mitä kummallisimmilla asioilla.
Rosse oli tosiaan taas käymässä Suomessa ja tällä kertaa ratsastuksen lisäksi ehdittiin myös lähirannalle ottamaan vähän kuvia. Tästä kuitenkin lisää kunhan saan kuvat Rosselta ;)
Arbaleesia oli yllättävän virkeä, ottaen huomioon että lähdettiin yhdeltä maastoon ja sen jälkeinen ratsastus loppui neljältä. En kamalasti viittinyt rääkätä sitä, kun takana oli jo pitkä ja kauhistuttava reissu veden äärelle. Rouva kun tunnetusti vihaa vettä, tosin viime aikoina ollaan päästy jopa laukkailemaan kentän jättilätäkön läpi.
Menin lähinnä siirtymisiä ravin sisällä ja laukkassa en tehnyt oikeastaan mitään. Arbaleesia tuntui alkupuoliskolla todella jäykältä takaosastaan ja ravi oli pompottavaa istua, eli se ei ihan käyttänyt selkäänsä kunnolla. Juuri ennen laukkaa Arbaleesia kuitenkin lantoi ja kappas kummaa kun liike muuttui ihan erilaiseksi. Kyllä me itsekin tiedetään kuinka hauskaa on juosta kamalan vessahädän kanssa..
Laukkaa tosiaan vaan fiilistelin, koska Arbaleesia tuntui siinä todella kivalta. Se oli pirteä, mutta samalla kuitenkin vähän sellainen onko ihan pakko. Hyvä combo sen takia, että silloin sen laukkaa voi oikeasti ratsastaa ja takaosan saa helposti alle ilman, että Arbaleesia lähtee liikaa eteen.
Ratsastin melko lyhyen aikaa, kunnes päästin Rossen selkään. Jos vertaa viime vuoteen, niin tuon pariratsukon meno on parantunut huimasti! Toisaalta, viime vuonna kun Rosse meni Arbaleesialla oli rouva juuri sinä päivänä melko vaikea. Nyt Arbaleesian lihaksisto on kehittynyt niin paljon, että se menee lähtökohtaisestikin jo paremmin.
Olin muuten tiistaina Playssonin ihmisten kanssa vähän malleilemassa heidän nettikauppaan, ja sain sieltä House of Horses:in satulahuovan messiin, joka tämänkin postauksen kuvissa näkyy. En aluksi ajatellut tästä sen kummemmin kirjoittaa, mutta mun on kyllä pakko sanoa olevani todella positiivisesti yllättynyt. Ensimmäinen satulahuopa jossa on selkänrangantilakin muotoiltu! Yleensä huovissa on vaan hirveä säkätila, jota me ei edes tarvita. Tästä tuli ehdottomasti uusi lempparini. Vielä kun hankkisi jostain tummansiniset pintelit näiden omistamieni kolmen tummansinisen huovan kaveriksi.

4 kommenttia:

 1. Oli kiva reissu! :)

  VastaaPoista
 2. Arbaleesia näyttääkin ihan superkivalta noissa kuvissa, kehitystä on teillä tapahtunut ihan huimasti :)

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä uskomaton ikäisekseen <3

   Poista