9. tammikuuta 2013

ONNELLISUUS

Mä haluaisin puhua teille vähän onnellisuudesta. Arbaleesian muutto on saanut mut pohtimaan kaikenlaista hevosen hyvinvoinnista omaan onnellisuuteeni. Mä oon aina luullu olevani onnellinen, kuitenkin nyt oon vasta älynny kuinka onnellinen oikeasti olen. Mulla on kaikki hyvin, koulussa menee chillisti, mulla on ihana perhe, ihana hevonen, ihana talo kaikki on jees. Alunperin tätä aihetta sai mut pohtimaan Arbaleesia. Oon kuvitellu ennen, että se ei oikeasti välitä siitä tarhausajan pituudesta tai muista hevosista. Mut kyllä sen vaan huomaa kun heppa on 24/7 ulkona ja naapurissa on kivoja kavereita, kuinka onnellinen se on. Se on ihan erilainen ratsastaessa, paljon kärsivällisempi ja iloisemman tuntuinen. Se elää just niinkun hevoset on aina elänny, viettää suurimman osan päivästä syöden, tosin se ei tykkää heinäverkoista, sieltä saa sen mielestä ihan liian vähän heinää kerralla. Jos se ei syö, tutkii se omaa tarhaansa ja mutustelee sellaista tukkia mikä siellä on. Se pääsee sisälle suojaan kun se haluaa, siis mikä voisi olla täydellisempää? No tosiaan, jos se älyisi juoda, se ei vieä ole oikein tottunut erilaiseen juomakuppiin ja se juo sitten sisällä 10min putkeen ennen ja jälkeen ratsastuksen. Huomenna lähtee juissipurkit tallille.
Siellä on muuten joku shire/mammutti joka on ihan rakastunut Arbaleesiaan, maanantaina se tuijotteli meitä maneesissa ja tänään kun se tuli vastaan niin se pysähtyi ja jäi vaan tuijottamaan lispettiä korvat hörössä. Ainakin Arbaleesia on siis sopeutunut joukkoon hyvin :)
Ollaan myös aina ennen etitty tallipaikkaa suunilleen kolmen kriteerin perusteella, maneesi, hyvät tilat ja hyvä hoito. Harmittaa ihan kun ei olla ennen mietitty tätä paikkaa silleen tosissaan, kaikki on vaan niin mahtavaa täällä, ja kun heppa on tyytyväine niin ollaan myös me. Kaikki on pitkästä aikaa ihan mahtavasti.
Hypättiin myös tänään ekaa kertaa öm kuinka moneen kuukauteen, ihan pari pientä hyppyä, heppa oli ihan onnesta soikeena ja veti korvat tötterössä siellä, mä vaan nauroin kyydissä. Sain sen jopa pysymään hanskassa pelkällä kolmipalalla, kyllä huomaa että muutosta on tapahtunut. Ennen hypättiin olympioilla ja ties millä viritelmillä. Viikonloppuna tuun myös näkemään dydydydydydy Mikkiä&Bellaa pitkästä aikaa, vaikka vuosi on alkanut stressaavasti niin mulla on nyt sellanen fiilis et tää on meidän vuosi!

12 kommenttia:

 1. Anonyymi9/1/13

  onks arbaleesia sun oma?:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks multa kysytään tätä kokoajan :D On oma, tai no äidinhän se virallisesti on :)

   Poista
 2. Hienoa kuulla, että kaikki sujuu :) Ja itsekin olen huomannut eron hevosen siirtyessä puolipäivätarhauksesta kokopäivä tarhaukseen. Jo sillä 4-6 tunnilla oli suuri ero Ransun käytökseen, olisikin mahtavaa, kun olisi mahdollisuus pitää 24/7 pihalla. Oon kade!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi9/1/13

  Hah.... Te ette hevosen onnellisuudesta tai hyvinvoinnista tiedä selvästi yhtään mitään :) Joskus niitä vikoja kannattaa etsiä ihan omasta itsestä. Mut sulla on kyllä älyttömän kiva blogi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kommentti hämmentää mua enkä tiedä mitä pitäs vastata, joten vastaan niin että me kyllä tiedetään millon meiän hevonen on tyytyväinen ja milloin ei :) Ja kiitos!

   Poista
 4. Anonyymi9/1/13

  Eiks teidän pitänyt muuttaa keväällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeei, mistäs niin päättelit? Wiknerin tallivuokran korotuksen aikoihin oli ihan suuniteltu muuttoaikeet :)

   Poista
 5. Anonyymi11/1/13

  hei tee joskus joku kaveripostausvideo vaiks inkan kanssa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä sä sillä tarkotat, tarkenna vähän :) Meillä on Inkan kanssa teille yksi ylläri tulossa jo :)

   Poista
 6. Anonyymi12/1/13

  Ihana blogi !!! ♥
  Millä ohjelmalla teit bannerin ?;Ooo

  VastaaPoista