22. helmikuuta 2016

Piffaamaan sokeripalan voimalla

Siitä onkin jonkin aikaa kun olen saanut ratsastuksesta kuvia. 

Tiedättekö kun kuuluisasti aina kun saa pitkästä aikaa kuvaajan niin ratsastus menee aivan surkeasti. Sitten kun kukaan ei ole edes katsomassa menee hevonen vaikka mitä vaikeiden luokkien kiemuroita. No, meillä ei ollut tästä tietoakaan! Tähdet oli vissiin oikeasssa asennossa, koska Arbaleesia oli torstaina todella miellyttävä ratsastaa (vaikka kuvaaja seisoi keskellä kenttää).
Torstai oli toinen kerta kun ratsastin gramaaneilla. Arbaleesia ymmärsi alaspäin pyytävän avun nyt vielä paremmin kuin ensimmäisellä kerralla, ja saatiin kaikki gramaanien hyödyt irti. Ei täytynyt lähettää kirjallista hakemusta kolmena kappaleena, sillä kaikki vaan sujui.
Pääpaino ei kuitenkaan ollut tällä kertaa teknisessä suorittamisessa, vaan hyvässä perustyöskentelyssä. Arbaleesia tulee ihan ensityöksi saada vasemmalta puolelta suoremmaksi, ja sitä teen vastataivutuksien myötä. Etuosan ja peräänannon tulee olla pyöreä, turpa kuitenkin luotilinjalla. Nyt ei haeta sitä korkeaa koottua muotoa, vaan ennen kaikkea aktiivista selkän ja takaosan työskentelyä. Arbaleesian rakenteella tämä onnistuu luontaisesti hieman matalemassa muodossa. Gramaanien avulla Arbaleesia otti vielä ihan uudella tapaa selkäänsä käyttöön käynnissä, ja ravissakin oli joustoa enemmän kuin yleensä.
Kyllä me vähän teknisyyttäkin harjoiteltiin siirtymisten, pohkeenväistöjen ja sulkujen muodossa. Pohkeenväistöjä mentiin kolmen-neljän askeleen siksakkia takaosa johtaen. Tämä sen vuoksi, että Arbaleesia ottaisi takaosan paremmin mukaan laukanvaihtoharjoituksissa. Sulkua mentiin ajatuksella että eteenpäinpyrkimys säilyisi, mutta askelten tulee olla selkeästi sivulle vievät.
Ratsastin melko reippaassa temmossa, koska kuulemma normaalisti alan helposti himmailemaan. Tällä kertaa Arbaleesia sai oikeasti liikkua eteen, välillä tulla takaisin, ja sitten taas liikkua eteen. Juosta ei kuitenkaan saa, eikä tahti saa nopeutua, vaan tarkoituksena on ottaa pidempää ja pyöreämpää askelta.
Ollaan menty niin monta kertaa putkeen molemmille hankalaa asiaa, että koin tarpeelliksi ratsastaa ainakin kerran nyt niin, että molemmille jää sellainen täysin onnistunut fiilis. Etenkin laukkaa menin vain pääty-ympyrällä eteen matalassa muodossa. Tälläistä itseluottamuksen kohottamista on hyvä harrastaa säännöllisesti, sillä sekä ratsastaja että hevonen saa siitä huimasti uutta puhtia haasteisiin.
Arbaleesiasta on muuten tullut aivan kamala herkkuhirmu. Se on vissiin lellitelty ihan pilalle, koska jos ratsastuksen jälkeen avaa vetoketjun, pysähtyy se vaikka laukasta, kääntää pään kohti ratsastajaa ja lopulta tuijottaa syyllistävästi jos sieltä taskusta tulikin esiin kännykkä eikä sokeripala. Samoin joka ikinen kerta kun tulee edes rehulaarin lähettyviltä seisoo se solariumin alla korvat tötterössä höristen... Musta tuntuu että Arbaleesian voi tätä menoa opettaa vaikka piffaamaan pelkän sokeripalan avulla.

8 kommenttia:

 1. Se näyttää hyvältä! Toi on niin tuttu ongelma et ratsastus menee ihan surkeasti heti kun on kuvaaja mukana. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli tosi hyvän tuntunen tollon, seuraava kerta ei sit ihan mennyt putkeen ja sitä seuraava taas tosi kiva :D Yritä heppa päättää nyt ne tähtien asennot! Ja siis psykologiaa tossa taustalla on varmaan aika paljonkin, niin ei ihme että on yleinen ilmiö..

   Poista
 2. Kyllä noi kehut saa suurimman osan hevosista tekemään melkein mitä vain. Meilläkin vähintään kaikki kilparatsut osaavat piaffin (ei nyt toki kaikki teknisesti GP-luokkien tasoisesti), eikä siihen tarvita kuin muutama sokeripala... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :D Positiivinen vahvistaminen on se juttu..

   Poista
 3. Tosi kivan näköistä menoa! Liityin lukijaksi blogiisi, jään seurailemaan:)

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa mukaan :)

   Poista
  2. Ja hei, saanko käyttää blogisi banneria blogiarvostelupostauksessa? Linkitän valmiin arvostelun sinulle:)

   Poista
  3. Saa käyttää!

   Poista