11. toukokuuta 2015

NYT-NU-NOW

Gaash mulla on 8 postausta luonnoksissa enkä saa yhdellekään tehtyä mitään. Eli kerronpa sitten nykytilanteestamme, joka on tällä hetkellä se, että meillä on pari ongelmaa jotka olisi kiva saada ratkaistua ennen kisakauden aloitusta. Olin ajatellut starttaavani 17.5 Punametsällä, mutta typeränä unohdin seuraavan päivän pääsykokeet joten kisakauden startti on sitten kotikisoissa sitä seuraavana viikonloppuna.

Tosiaan seuraavista asioista pitäisi päästä eroon:
  1. Arbaleesia roikkuu kiinni oikeassa ohjassa. Ja se painaa kieltä oikeaa suupieltä vasten. Tämähän johtuu oikean suupielen liikalihasta. Ongelma ratkaistaan käyttämällä myös sitä tyhjää vasenta ohjaa. Tasainen tuntuma minun päästäni (tämä on vaan niin vaikeaa), vaikka heppa ei sitä tarjoa.
  2. Ulkokautta kurkkiminen pois oikeassa kierroksessa. Edellinen kohta johtaa siihen, että yritän välillä olla ylivaroivainen sen oikean ohjan kanssa jolloin tuntumasta taas tulee epätasainen. 
  3. Arbaleesia saisi odottaa minua paremmin.
Ennen kaikkea haluan nyt ratsastaa hevosella joka kulkee tasapainossa ja tyytyväisenä. Jotenkin tässä talven aikana on päässyt prioriteetit karkaamaan, ja olen ratsastanut Arbaleesiaa ajatuksella mikä näyttää parhaalta, varsinkin ravissa (ei pitäisi kattoa GP-kisoja). Esteettisyys on tärkeä asia kouluratsukolle, mutta ensin pitää saada ne perusjutut hallintaan, ja sitten aletaan viilaamaan pilkkua. Eli nyt mennään askel taaksepäin päästäksemme eteenpäin.

Mutta! Myös paljon positiivista on tapahtunut. Mun kädet pysyy alhaalla ja kyynärpäät kiinni kyljissä ihan ilman mitään ajattelua! Toki välillä vielä huomaan että oho ulkokäsi lepattelee metrin päässä kyljestä, mutta 89% ajasta ei. N on mennyt nyt pari kertaa Arbaleesialla, ja se yhdistettynä oman ajattelutapani muutokseen, tuntuu Arbaleesian takaosa voimistuvan ihan silmissä. Vitsit en malta odottaa mikä tilanne on vaikkapa jo kuukauden päästä.

Tosiaan, testattiin eilen tallikaverilta lainattua remonttiturpista. Itse pidin siitä melko paljonkin, mutta en nyt tee mitään johtopäätöksiä yhden kerran perusteella. Pitää vielä pari kertaa testailla ja katsoa mitä heppa pidemmän päälle sanoo siitä. Oon aina ollut sitä mieltä että rumempaa turpista ei voisi olla, mutta ei Arbaleesia niin pöljältä sillä näytä! Sillä on niin jättimäinen ja leveä pää, että turpiksen pidentävä vaikutus ei haittaa ollenkaan.
Kattelen alas parissakin kuvassa nähdäkseni miten Arbaleesia reagoi turpikseen, joten älkää huomioiko sitä.
Ratsastin muuten samalla ekaa kertaa tuolla koulukentällä (joka on tosin päivisin käytössä tällä hetkellä tarhana joten se ei ehkä ole ihan parhaassa mahdollisessa kunnossa). Ja mulla oli kamalia vaikeuksia istua tuolla selässä, on se hassua kuinka pohja voi vaikuttaa niin paljon siihen miltä Arbaleesian liike tuntuu.
Arbaleesian vasen laukka oli tosi kivan tuntuista; rauhallista, paino takaosan päällä ja hyvin pyörivää. Asiaan saattoi vaikuttaa se, että sillä oli tosiaan N ridannut edellisenä päivänä. Allani oli siis hyvin läpiratsastettu hevonen ;) Oikea suunta oli vaikea, kuten odotinkin. Kuvistakin näkee että kuolain tulee oikeassa kierroksessa ulos suusta, eli tuntuma ei ole tasainen vaikka kuinka yritän. Ehkä ajan kanssa opin tasapainottamaan Arbaleesian toispuoleisuutta suusta. 
Vitsit, on Arbaleesia vaan niin nätti sen kesäkarvassa. Se näyttää niiiin hienolta kokomustissa ja lampaankarvat efektinä.
Niin ja väsäsin uuden kesäisemmän bannerinkin! Lähestytäähän tässä jo kesäkuuta. Loppuun vielä off-topic, mulla on ollut koneen kanssa ihan järkyttäviä säätöjä viime aikoina, olin jopa ilman konetta kolme päivää. Yritän tässä pikku hiljaa saada asetuksia takaisin yms, joten kuvien laatu saattaa olla vähän hassu Lightroomin&Photarin kiukkuillessa mulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti