25. toukokuuta 2015

KOULUKISAT @ KYNNAR

Nyt päästään mun lempparipostausten pariin, eli kisapostausten! Lähes joka viikonloppu olisi nyt tarkoitus kisata ja kausi starttasi eilen Kynnarissa SURin kisoissa. Luokkana HeA:2, simppeli kiva ohjelma. Ja Arbaleesia oli ihan super hyvä!

Aamulla lähdettiin kamalalla kiirellä tallille, koska halusin sittenkin sykeröt, joten äiti väänsi sellaiset paksuun ja showshinea pursuavaan harjaan alle puolessa tunnissa. Kynnarissa oltiin onneksi ihan ajoissa ja lähdin melkeinpä saman tien verkkaamaan.
Mulla oli ihan luksusoltavat, sillä valmentajani oli mukana auttamassa verkassa. Mentiin aluksi kevyessä ravissa siirtymisiä, taivutteluja, parit pohkeenväistöt ja eniten hienosäädettiin laukkaa ja muistuteltiin mua istua siellä laukassa. Arbaleesia tsemppaa aina kisoissa ihan täysillä, ja sen laukka oli heti alusta asti tosi kivaa. Se kuunteli ja teki mitä pyydettiin saman tien. Ei varmasti oltais saatu noin hyvää verkkaa (saatika rataa) ilman Sannaa. Radalle lähdettiin siis hyvin fiiliksin.
Arbaleesia aluksi hieman kyttäsi tuomarin oikealle puolella ollutta estekasaa, mutta kerran ohi mentyämme se ei ollut moksiskaan. Alkupysähdykseen tultiin reippaasti numerolla 7, ja siitä eteenpäin numerot oli melko tasaista 6-linjaa. Mitään ongelmakohtia radassa ei ollut, mutta harjoituslaukka-keskilaukka-harjoituslaukka siirtymiset 5 sillä en saanut Arbaleesia tarpeeksi selvästi takaisin. Käyntiohjelma olisi saanut olla irtonaisempi ja ohjien keräämisessä oli pientä vastustelua. Oikea ravipohkeenväistö oli myös vähän vastahakoinen, mutta mitään rikkeitä ei ollut josta olen supertyytyväinen. Varsinkin laukanvaihto käynnin kautta yllätti mut ihan totaalisesti, se oli todella sujuva. Samoin Arbaleesian muoto sai kehuja.
Yleisesti tosi pehmeä ja tasainen rata. Tuomarin loppukommenteista puolet meni ohi niin epäselvän käsialan takia, ettei kukaan kysymistäni neljästä henkilöstä saanut selvää siitä. Mutta se mitä sai selvää niin Melko tasainen suoritus tänään, kuuliainen hevonen. Tarkkuutta vielä lisää siirtymisiin, myös *jotain epämääräistä kirjainsotkua*. Enemmän voimaa vielä taakse, varsinkin laukassa niin eiköhän me vielä sijoituksia revitä tällä kisakaudella. 
En voi kehua heppaa tarpeeksi, siis ihan super rata! Kyllä sen prosenteista näkee, ettei Arbaleesia ole liikeiltään yhtä hieno kuin muut, mutta se on tasainen suorittaja joka tekee tasan tismalleen sen mitä pyydetään. Ihan mahtava kisakauden aloitus. Prosentteja lopulta 59,48 (tavoitteena oli yli 55%), johon olen enemmän kuin tyytyväinen, samoin valmentaja. Ei oltu kaukana sijoittuneista prosentin erolla (toiset ei sijoittuneet). Rata oli omaa tasoamme, ehkä hieman parempaa, mutta HeA vaaditaan jo niin paljon enemmän, että prosentit välttämättä tippuu kun esim. molemmat keskiravit ovat vielä 5.5 'tahti kiihtyy' . Tää on kuitenkin ihan mahti aloitus, tästä sitten seuraavana tavoitteena on rikkoa se 60% raja joissain tulevissa kisoissa. Tämä ei kyllä tule välttämättä tapahtumaan 7.6 VitRan kisoissa, sillä HeA:0 ohjelma takaosakäännöksineen itkettää jo nyt. 14.6 palataankin takaisin Kynnariin.
Loppuun kuvamysteeri: kuka saa selvää kahdesta viimeisestä sanasta?

8 kommenttia:

 1. Laita kuva siitä arvostelupaperista niin saadaan arvuutella! :D onnea hyvästä suorituksesta, näyttää upealta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) ja ootappa 5min niin laitan kuvan siitä :D

   Poista
 2. Anonyymi25/5/15

  Loppuosa vois olla "myös askell.(askellajien?) sisällä". Jos näin vapaasti tulkitsee ;)
  Monella tuomarilla tuntuu olevan klassinen lääkärikäsiala joka on paikoin tosi epäselvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toi oli tosi hyvin huomattu! Nyt kun luin tietäen sun arvauksen niin toltahan se näyttää ja tossa on järkeä ottaen huomioo aikasemmat kommentit paperissa :D

   Ja jep kun miettii kuinka vähän aikaa heillä on pohtia ja kirjoittaa nuo loppukommentit niin ei ihme että välillä on epäselvyyksiä.

   Poista
 3. Voi ei, ihan kamalaa kun joku kirjoittaa niin epäselvästi ettei saa selvää!! :D Mun pomo on sellainen, joudun monta kertaa viikossa muistuttamaan että voisko se MITENKÄÄN kirjoittaa selkeämmin kun joutuu aina käydä tarkistuttamassa asioita ja menee työaikaa hukkaan. :D Mutta hei, onnea hyvästä suorituksesta! :) Mä uskon että teillä menee tää kisakausi tosi hyvin. Pusuja Arbaleesialle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 ja siis vielä pahempaa on noi tuomarien allekirjoitukset kun myöhemmin haluisi saada selvää kuka se olikaan silloin 2010 joka tykkäs meistä tosi paljon mutta allekirjoitus on pelkkä viiva nii ota nyt siitä sitten selvää :D

   Poista
 4. Onnea hyvästä suorituksesta! hyvältä näyttää :) ja ai te ootte tulossa VitRan kisoihin, mäkin harkitsin tulemista mut taidan nyt kuitenkin jättää välistä kun ei kaikki oo hiottu ihan niin hyväksi kun haluais :D tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) ja joo siellä on HeA:0 joka on meille tosi haastava ohjelma mut haasteet on aina tervetulleita :D

   Poista