24. lokakuuta 2014

VIDEOTA VALMENNUKSESTA

Torstain valmennus aloitettiin käynnissä menemällä voltteja, täyskaartoja, volttikahdeksikkoa, ja aina väliin pysähdyksiä. Samalla sitten korjattiin vähän mun kyynerpäiden asentoa raipana avulla. Tiedättekö (varmasti tiedätte) kuinka hankalaa on muuttaa jotain lihasmuistissa olevaa. Kyynerpäät taakse ja koukkuun sekä kädet alas nätisti vierekkäin. Kyllä mä joskus opin.
Ravissa mentiin samalla tavalla aluksi volttikahdeksikkoa ja keskityttiin varsinkin siihen, että mulla ois tasanen ohjastuntuma. Tuuppaan unohtamaan aina välillä ulko-ohjan tuen, joka näkyy kuolaimen ulostulemisena sisäohjan puolelta. 
Ravissa ruvettiin sitten menemään siirtymisiä askellajin sisällä. Kolme askelta aina kerrallaan, joko lisäten tai kooten. Tää saa kivasti Arbaleesian hereille, kuuntelemaan istuntaa, sekä takaosan aktiiviseksi. Jos joku kysyy mikä mun lempiliike on, niin siirtymiset, ne on vaan niin monipuolisen mahtavia.
Siirtymisistä Arbaleesia keräs ihan mukavasti energiaa sen liikkeeseen (ja välillä vähän päähänkin). Arbaleesian liike oli tosi hyvälaatuista, ja videolta katottuani totesin että sen liike on kyllä muuttunut ihan törkeästi nyt syksyn aikana.
*laittaa sumeen kuvan taiteellisuuden varjolla koska se on muuten hyvä*
Laukassa tehtiin paljon voltteja. Arbaleesia rupes jo vähän väsymään, joka näkyi siinä, ettei se oikein olisi jaksanut laukata kunnolla. Vähän off topic, mutta keskiviikkona se esitti niiiiiin hienoa laukkaa. Se oli oikeasti keinuvaa ja pyöreää, sen takaosa oli kunnolla alla ja etukaviot nousi reilusti ilmaan. Muistuttii ehkä hyvin-hyvin etäisesti jotain työskentelypiruettien laukkaa. Noh, se oli se 10 askelta ja siinä se, mutta on toikin jotain!

Anyways, valmennuksessa ei tosta laukasta ollut mitään häivähdystäkään. Volteilla Arbaleesia olisi niin mielummin vaan vetäny pitkänä ylireippaassa tahdissa. Pari kertaa piti ottaa käyntiin siirtyminen, ihan vaan jotta sain hevosen koottua kasaan. Tehtiin muutenkin välillä laukka-käynti siirtymisiä, joista 75% oli kaikkea muuta kuin kauniita. Mä kuitenkin tykkään siitä, että me treenataan asioita jotka ei todellakaan ole meille aina helppoja, tai asioita mitä en ole koskaan edes harkinnut treenavani (kuten edellisen kerran laukkatehtävä), sillä tällä tavoin me kehitytään ja oikeasti mennään eteenpäin. 
Laukan jälkeen käveltiin hetki ja mentiin vielä keskiaskellajeja. Laukassa mentiin vastalaukassa lyhyitä keskilaukkapätkiä, jotka onnistu yllättävän hyvin. Arbaleesia muutenkin tuntui vastalaukassa tosi hyvältä. Ravissa mentiin kootummasta ravista-keskiraviin-kootumpaan raviin siirtymisiä. Kerran-pari tuli sellanen keskiravipätkä, että selästä käsin oikeasti tunsi että se oli hyvä. Eihän tosta liitokavioita millään saa, mutta tasapainoinen ja takaa työntävä keskiravi on meille ihan tarpeeksi.
Pitkästä aikaa valmennuksessa tuntui jotenkin normaalilta, ei tullut mitään huippusuorituksia, mutta ei mikään kamalan huonostikaan mennyt. Kainu sanoikin tunnin päätteeksi, että Arbaleesia on todella rehellinen hevonen. Ja sitä se kyllä on, mitään ei saa jos ei osaa pyytää, ja jos teen jotain väärin, niin Arbaleesia kyllä näyttää sen. Samoin Arbaleesia sitten näyttää, kun teen jotain oikein.

4 kommenttia:

 1. Nyt on muuten omaan silmään täydellinen ulkoasu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih kiitos, meinaa tosi paljon mulle ku siihen niin paljon yritän panostaa :)

   Poista
 2. Anonyymi29/10/14

  Hienoja ootte. Mua ottaa vaan silmiin maneesin pohja :O näyttää ihan hiekkalaatikolta, onko niin raskas miltä näyttää? / Jessi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :') Tervetuloo Ertsille.. Ei vaan, toi pohja on tällä hetkellä oikeesti ihan hyvä kun sitä kastellaan oikein! Se oli ennen ihan järkky..

   Poista