7. syyskuuta 2014

MASCHAN VALMENNUS 2

Tiistaina oli vuorossa toinen valmennus Maschan kanssa. Oltiin vaihdettu kuolaimeksi kolmipala, ja jestas mikä ero hevosessa oli! Mentiin tosiaan maanantaina suoralla kuolaimella ajatellen, että mähän meen kisoissakin sillä, ja silloin se vastusteli sitä poikkeuksellisen paljon alkutunnista. Tiistaina ei ollut yhtään mitään ongelmaa kolmipalan kanssa, joten mentiin sillä nyt kisoissakin.
Aloitettiin tunti kiertelemällä kenttää välillä kevennellen ja välillä istuen alas pääty-ymyprältä keskiympyrälle ja siitä toiselle pääty-ympyrälle. Keskityttiin erityisesti siihen ravin tahtiin ja yritin iskostaa päähäni milloin se on hyvä ja milloin liian nopea. Aina keventäessäni ravin tahti kiihtyi, ja minun piti muistaa pitää se kokoajan samana ja rauhallisena. Toinen asia mihin keskityttiin oli ohjastuntuman keveys, eli piti ratsastaa sormilla, eikä kädet saanu vaan kuolla. Tässä oli tosi iso ero, kun oikeasti piti ne ohjat elossa, niin Arbaleesia nousi pois nojaamasta kuolaimelle ja ratsastaminen helpottui x100.
Ruvettiin sitten treenaamaan itse rataa volttikahdeksikkojen muodossa. Arbaleesia kääntyi paljon paremmin vasemmalle kuin oikealle, joka johtui taas siitä että oikea hartiani on jännittyneempi kuin vasen. Eli tahdin ja ohjasotteen keveyden lisäksi piti nyt muistaa pitää hartiat ja kädet rentona.
Hinkattiin niitä volttikahdeksikkoja puoli iäisyys ennen kuin tahti pysyi rauhallisena ja Arbaleesia kääntyi kaatumatta sisälle (heh kun minua muistutettiin sisäpohkeen olemassaolosta). Mentiin parit nelikaariset, joissa ei ollut muuta ongelmaa kuin se, että minun piti muistaa ratsastaa aktiivisesti sisäpohkeella joka kaarteessa.
Käynti sujui tällä kertaa alusta asti hyvin, piti vain muistaa ratsastaa aktiivisesti pohkeella ja pitää ohjastuntuma kevyenä. Ihan hullua, että kahdessa päivässä voi saada niin ison eron.
Laukka oli fine, mun pitää vaan muistaa istua pitkänä ja alaspäin siirryttäessä hengittää ulos ja rentoutua jotta siirtyminen on pehmeä.
Ajastin tämän postauken perjantaina, joten nyt toivon että muistin tänään verkassa sitten nämä kahden päivän opit ja ratsastin hevosen kunnolla läpi ennen starttia. Mascha on nyt jonkin aikaa pois pelistä kaikkien juttujen takia, mutta sillä aikaa käyn todennäköisesti Kainun valmennuksissa. Tarkoitus olisi päästä siihen kerran viikossa rytmiin. Vaikka itsenäinen ratsastaminen sujuukin paaaaaljon paremmin kuin ennen, on hyvä käydä mahdollisimman usein valvovan silmän alla (asia mitä olen tehnyt ihan liian vähän ennen). 
Onko teillä muuten mitään lempiliikkeitä/asioita tehdä ratsastaessa? Kaipailisin nimittäin uusia ideoita jokapäiväiseen ratsastukseen.

4 kommenttia:

 1. Anonyymi7/9/14

  yleisesti ottaen ratsastat siististi, mutta nojaat ihan liioitelusti taaksepäin. Takakeno -> istuinluut ovat väärässä kulmassa suhteessa satulaan (eivätä suoraan kuten kuuluisi)=työnnät huomaamattas hevosta istunnallasi eteenpäin. Mulla oli samaa ongelmaa kanssa, mutta treenailin vatsoja+selkälihaksia jotta pystyin pitämään itseni paremmin suorassa myös harjoitusravissa ja laukassa (enkä enää kompensoinut isojen askelien istumisen vaikeutta nojaamalla taaksepäin) tsemppiä treenin ja kisoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihan oikeassa! Kisoissa kyllä jaksan kärsiä ja istua ihan suorassa, mutta kotona jotenkin tuntuu niiiiin paljon helpommalta vain nojata vähän taakse, pitäs kerätä sitä tahdonvoimaa jostakin.. Mascha sanoikin juuri tuosta muistaakseni maanantaina, että lisää keskivartalon hallintaa :D Treeniätreeniä ja salille vaan :)

   Poista
 2. Haha luen melkein aina kaikki blogit bloglovinilla kännykällä enkä sen takia ikinä jaksa/muista/ehdi myöhemmin tulla kommentoimaan. :( Mutta nytpä tulin! Edelleen näiden kaikkien vuosien jälkeen (hahaha) luen sun blogia \o Kiva että hepsusi on kunnossa nyt ja pääsette treenaamaan kunnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit kiva kuulla susta pitkästä aikaa!! :)

   Poista