19. maaliskuuta 2012

Erikoispostaus: Kehitys vuosina 2005-2011

Elikkäs Arbaleesiahan ostettiin vuonna 2005 ja ette arvaakkaan kuinka hankalaa oli löytää kuvia missä ratsastaisin tai vastaavaa... Olin tota aika pieni silloin... Jotain löyty ja näkeehän tässä myös sen että hepan ulkonäkö on muuttunut aika paljon myös ja minä :) Mutta enjoy, videokin löytyy! En sitten kaikista kamalimpia videoita vuodelta 2005 halunnut laittaa sillä ne olivat oikeasti aivan kamalia!
2005
2011, samat läikät yhä kesäkarvassa, väri on muuttunut punertavemmaksi (okei onhan kuvaa muokattu mutta väriä ei)
 2005: Heppa saatu juuri meidän omistukseen, minä 9v tai no joissain kuvissa 8v, heppa 7v ja osaamistasoa voisi verrata varsaan, ratsastus oli sellaista köröttelyä enkä itse toki ratsastanut sillä yhtään, sen verran vauhdikas oli. Se muistutti ehkä jotain jyräsuokkia, kovaa mentiin eikä kokoamisesta tietoakaan... 
Mukava perhepotreetti :D
Hihih Arbaleesian fanijoukko
Sitten se olikin jo meidän pihallamme

Äiti meni ekat kisat sen kanssa, estekisat oli ja ristikkoluokka, tulos taisi olla hylätty ;D
2006: Talli vaihtui useasti, heppakin rupesi jo hieman osaamaan jotain, kulki välillä ihan muodossakin, käytiin ehkä parit kisat, ekat ulkopuoliset Peuramaalla noh hylky tuli mutta ei se niin pahaa katsottavaa ollut.
Arbaleesia siis toi tuolla vasemmalla täyttä laukkaa menossa...
Laura, Arbaleesian vuokraaja ja luottohoitaja Lavretalla ja äiti sitten Arbaleesialla
Oikeastaan kun vaihdettiin tallia tuonne Siuntioon niin rupesin jo ratsastelemaan itsenäisemmin Arbaleesialla
2007: Hyppäsin ekan kerran Arbaleesialla ja rupesin jo laukkailemaan ja ratsamaan enemmän sillä
2008: En siis löytänyt mitään ratsastuskuvia tältä vuodelta?! Minnekköhän nekin ovat kadonneet, saatte nauttia ihanasta pikkuminästä..
2009: Nyt oli tapahtunut jotain tallivaihdoin myötä Klaukkalaan, hyppäsin ekan kerran kunnon esteitä, korkein taisi olla metrin ja muutenkin osasin jo jotenkin ratsastaa. Hyppäsin myös sillä ekaa kertaa ilman satulaa.
Kattokaa mitkä ilmeet molemmilla... :D
2010: Jotain mahtavaa tapahtui, en tiedä mutta kehityin ihan sairaanaa 2009-2010 vaiheessa, varsinkin kouluratsastuksessa. Kisattiin jo HeB ja voitettiinkin jopa ja saatiin hyviä prosentteja! Estekisat ei vieläkään ollut mitään huimia, 60-70cm luokka taisi olla korkein.
Mikä minieste...
Ihanan kuvan löysin...
2011: Kehitystä tapahtui edelleen, nyt estepuolella ennemmin, kisattiin 80-90cm luokkia ja kouluratsastuksessakin HeA, sijoituttiin ja voitettiin ja muutenkin pyyhki hyvin ennen tuota lihasvammaa... Ekat aluekisatkin oli.
2012: Alkanut vuosi on mennyt kuntoutuksessa ja pikkuhiljaa kehittäen lihaksia joten voisin sanoa että tänä vuonnakin ollaan kehitytty kamalasti, vaikka takapakkia on tullut 2011 kesäkuusta eteenpäin roimasti niin itse tämä vuosi on mielestäni hevosen kannalta mennyt hyvin. Ehkä me jo päästään kesällä kisaamaan, pieni väsymys painaa hevosta nyt vaan...
Voisin sanoa että itseni kannalta tuo 2010 oli joku kouluratsastuksen oivallusten vuosi, heppa rupesi kulkemaan peräänannossa ja muutenkin kisattiin HeB ja 2011 sitten HeA, ja esteetkin valmennusten myötä rupesivat menemään hyvin 2011 ja päästiin niitäkin kisaamaan. Ette tieiedäkkään kuinka hauska oli katella monta vuota vanhoja kuvia ja muistella menneitä iloisin mielin. Huomasin myös hevosen kehityksen lisäksi omien taitojeni kehityksen ja voin sanoa että näinä 7vuotena mitä olen ratsastanut niin olen kylä kehittynyt aivan kamalasti!

2 kommenttia:

  1. AAaa ihanan paljon kuvia ja kivaa tekstiä sun blogissas, ulkoasuki on mun mieleen :---)

    VastaaPoista