14. syyskuuta 2016

Destination estekisat

Meillä tapahtuu nyt niin paljon, että joudun julkaisemaan postauksia vähän myöhässä (sori). Hockus tosiaan ohjasajoi Arbaleesian viime perjantaina ja vähän juteltiin, että menisin tunnillekin joku päivä pitkästä aikaa. Sain paljon hyviä vinkkejä ohjasajon lomassa, muun muassa meille hankaliin takaosakäännöksiin.
Arbaleesialla kun on tapana seinää vasten hätiköidä käännöksen läpi ja ruuvata takajalat. Keskellä kenttää tätä ongelmaa ei ole, eikä varsinkaan jos ratsastetaan sokeripalan ympäri, josta on ollut meille suurta apua. Sain neuvoksi tehdä uralla ihan vaikka 1/4 käännöksiä ja laittaa puomi uran sisäpuolelle niin, että mulla on este mihin on pakko lopettaa. Lyhyet käännökset, jotta Arbaleesia kokoaa oikeasti joka askeleella. Takaosakäännöksen kokoaminen kun tulee siitä, että olet periaatteessa koko ajan valmis ratsastamaan ulos siitä. Samalla tavalla sitten pirueteissa.
Sama mikä ohjasajosta tuli selkeästi ilmi, on se kuinka rouva tarvitsee vielä paljon voimaa takapäähänsä. Sitä harjoittelinkin kavalettien muodossa. Laitoin ihan simppelisti yhden kolmen askeleen sarjan, josta ympyrällä ristikolle, vaihto ja kentän ympäri spessuna kapealle lankulle. Hain pyöreää hyppyä, tasaista etenemistä ja sitä että Arbaleesia odottaa minua. Se ei saanut juosta, ei hätiköidä, eikä muuttaa tahtia ennen estettä.
Ratsastus olikin erittäin onnistunut. Sarjaväli oli mututuntumalla ensin vähän lyhyt, joka näkyy videoltakin kuinka askel ei ihan sopinut parilla ensimmäisellä pätkällä. Sen muutettuani sujui kaikki todella vaivatta. Arbaleesia laukkasi rauhassa, lähti eteen kun pyysin ja odotti kun pyysin. Sain ratsastettua todella pehmeällä kädellä, kun yleensä esteillä joudun ottamaan välillä ronskimpia pidätteitä. Ollaan selkeästi saatu enemmän rutiinia hommaan! Vaikka Arbaleesia vähän epäröikin tuota lankkua ekalla ylityksellä kuten videoltakin näkyy, rohkeasti se kuitenkin sen ylitti :D

Ollaan jopa niinkin rohkeita, että suunnitteilla olisi viikon päästä estekisat Hästbackalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti