29. toukokuuta 2016

Ykkösiä!! @Ponikoulu

Eiliset kisat Ponikoululla olivat kyllä sellaista tunteiden sekasortoa ettei rajaa. Ensinnäkin, olin jotenkin ajatuksissani laskenut aikataulut ihan päin prinkkalaa ja oltiin paikalla 1,5h ennen verkkaa. Oops. Siinä sitten istuskelin hepan kanssa traikussa ja syötin sille sokeripaloja.
Verkka oli ryhmissä kentällä, josta olin kyllä niin iloinen. Kentän laidoilla nimittäin oli pari valkoista mainoslakanaa, ja yleensä Arbaleesia puhisten uskaltaa lähestyä niitä ehkä viidennellä ohitusyrityksellä. Tällä kertaa Arbaleesia onneksi reagoi niihin ekalla ohistuksella vain vähän kummastellen.
Verkka oli hyvä. Jotain erimielisyyksiä meillä oli oikeassa kierroksessa toisen päädyn kulmista, mutta muuten hyvä. Tein ohjeistusten mukaan suoralla pohkeenväistöä, vasenta pohjetta läpi, taivuttelin paljon ja yritin ratsastaa hevosen melko syvälle muotoon. Vähän siinä aika loppui kesken, sillä verkkaan oli varattu vain 15min. En siis ihan saanut hevosta tarpeeksi vakaaksi ja rennoksi edestä, mutta sillä mentiin mitä oli.
Itse rataa aloittaessa hoin ei alkupysähdystä ei alkupysähdystä ja muista kääntyä vasemmalle. Ensimmäinen keskiravi meni vähän ohi huonojen valmistelujen takia, mutta toiseen se lähti todella kivalla työnnöllä. Pohkeenväistöt ok, oikealle vaikeampi kuten kotonakin.
Lisättyyn käyntiin siirtymisestä olin supertyytyväinen, se oli todella pehmeä. Itse lisätty käynti tuttuun tapaan enemmän irtonaisuutta. Takaosakäännökset aika hirveät, ensin meinattiin tarjota laukkaa ja toisessa lannottiin. Mukavat 5,5 ja 4 niistä. Tää on kyllä se meidän kompastuskivi, joskus ne tosin onnistuu sillä viimeksikin saatiin niistä 6,5.
Laukkaohjelma oli todella tasainen ja siihen olin tyytyväinen. Arbaleesia vähän muisteli A:1 rataa vastalaukkojen suhteen, sillä tässä A:10 siirrytään raviin kirjain myöhemmin ja noh, kerran sain vähän potkaista rouvaa että jatkappas nyt sitä laukkaa vielä pari metriä. Keskilaukat ympyrällä olisivat saaneet olla enemmän ylämäkeen. Toisesta laukannostosta 8! Loppukaari ok, pysähdys vähän töks kun Arbaleesia oli sitä mieltä, että nyt ei pysty enää.
Kaiken kaikkiaan ehjä rata, mutta itseäni jäi vähän häiritsemään, kun Arbaleesia aina kohti tuomaria (samalla mökkiä, peiliä, lakanoita ja kaikkea muuta kamalan pelottavaa) yritti nostaa niskaa pois peräänannosta. Se vähän veroitti mielessäni sitä yleistä tasaisuutta. Tämä ei onneksi näkynyt ulos paljoakaan, mutta kyllähän ne miniskuuliset muutokset tuntee ohjastuntumassa.
Rata näytti kuulemma ulospäin hyvältä. Selkään fiilis ei ollut ehkä niin super, mutta toisaalta, olen ihan supermegaritsekriittinen aina kisoissa, varsinkin heti radan jälkeen! Jotenkin siinä iskee sellainen, että tämän ja tämän oisin voinut ratsastaa niin paljon paremmin yms. Sitten jälkeen päin kun katsoo kuvia ja videota, toteankin että jumankekka kun hevonen näyttää hienolta! Pitäisi oppia vähemmän perfektionistiksi..
On se kyllä huippua päästä kisaamaan näin kivoihin paikkoihin, pakko kyllä kehua järjestelyjä! Jokainen osallistuja sai ruusukkeen, ja koska kisat olivat vähän erikoisemmat, saivat ensimmäiset kolme myös pokaalit ihan kaiverruksilla. Ihan huippua, että seurakisoissa jaksetaan panostaa näin! Edes aluekisoissa ei usein saa näin hyviä palkintoja, sponsoreina oli mm. Hööksiä ja Hipposportia.
Vaikka radan jälkeen fiilis oli tuttuun tapaan kamalan itsekriittinen, piristyin heti kun toimitsija antoi pinkin pillimehun, sävysävyyn kuolainten kanssa ;) Siinä hetki käveltiin ja en edes haaveillut sijoittumisesta, koska kanssakilpaijat olivat niin kovatasoisia. Jossain vaiheessa äiti alkoi viittomaan että tuus jo tänne alas, ja kappas. Ensimmäinen sija ja 66,2%. Tuomari siinä kehui yleisesti palkintojenjaossa, että harvoin seurakisoissa on näin kovaa tasoa, ja antoi vielä ratsukoille suullisesti kommenttia.
Saatiin ison ruusukkeen ja pokaalin lisäksi Hööksin sponssaamana jättipullo harjanselvitysainetta, letityskumppareita ja letityskampa. Kerrankin hyödyllisiä tavarapalkintoja!
Ihan huiput kilpailut, ja taas kerran niin hieno hevonen! Nyt tein myös lupauksen itselleni, että kisaviikonloppuna 11-12.6 olen kerrankin tyytyväinen itseeni! Tänään Arbaleesia pääsee vähän hyppäämään pitkästä aikaa, palkinnoksi hienosta suorituksesta.

12 kommenttia:

 1. Anonyymi29/5/16

  Wau, paljon onnea! Arbaleesia näyttää kuvissakin tosi hienolle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Se on kyllä niin upea *.*

   Poista
 2. Anonyymi29/5/16

  Hyvä te! :)

  VastaaPoista
 3. Vautsi, Todella hyvä suoritus teiltä kahdelta! Suuret onnittelut❤

  VastaaPoista
 4. Anonyymi29/5/16

  Se on saanu kaulaansa oikeisiin paikkoihin lihasta :) Ja joo, tiedän niin ton tunteen kun on jo vähän "liikaa" perfektionisti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Mulla on työn alla kehitysspostaus toukokuista 2015-2016 ja siis huhheijaa mikä siimakaula sillä on ollut!

   Kouluratsastajien kirous!! Sen takia olikin hyvä että hypättiin tänään ja sai jättää aivot nipotuksineen kotiin :D

   Poista
 5. Just se tunne kun selkään tuntuu ihan paskalta ja sitten kun kattoo kuvia/videoita/kuuntelee muita/katsoo arvostelupaperia niin meno onkin ihan eri näköistä... Mua edelleen v*tuttaa ne viime kisat kun luovutin puolen radan jälkeen kun fiilis oli niin huono ja jos olisin ratsastanut "loppuun asti" oltais sijoituttu. Typerä typerä oma mieli!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Mä en onneks ikinä ns luovuta kesken vaan sit radan jälkeen kiroon kaiken :D ens kisoissa aion vetää kunnon hymy naamalla vaikka väkisten :'D

   Poista
 6. Onnea suorituksesta! Arbaleesia näyttää tosi hyvältä ainakin noissa kuvissa, joten todellakin ansaittu ensimmäinen sija :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voitettiin ihan minimaalisella erolla kakkoseen, tiukka taisto oli :P

   Poista