19. toukokuuta 2016

Kyllä se maastoilu ja vaihteleva treeni kannattaa

Menin maananaina pitkästä aikaa koulutreenin Arbaleesialla. Sunnuntaina oltiin maastoiltu taas, ja kyllä sen huomasi, että edellisviikko oli ollut hepalle mieluisa. Se liikkui todella rennon letkeästi, kuunteli ja oli kaikin puolin miellyttävä. Näköjään laukkaspurtit, metsäpolut ja esteet ovat olleet Arbaleesian mieleen ;)
Mulla oli ihan yleisöä hevosharrastusta aloittelevan sukulaisen muodossa, joten yritin tehdä jotain järkevääkin. Seuraavat kisathan on viikon päästä, HeA:10. Kiva ohjelma, jossa on paljon tekemistä. Maanantaina otettiin työskentelyyn laukkaohjelma. Menin paljon vastalaukkaa, taivutteluja, käyntisiirtymisiä ja yleisesti hyvää perustyöskentelyä. Arbaleesia taipui vähän heikommin vasemmalle, mutta muuten kaikki oli moitteetonta. Vastalaukkavoltitkin sujuivat kuin vettä vaan.
Ravissa työstin ensin Arbaleesian pyöreään muotoon, jossa taivuttelin ja hain aktiivista, mutta rauhallista ravia. Lopuksi menin keskiravi-kootturavi-keskiravi siirtymisiä ihan 3 askeleen väliajoin, ja Arbaleesia lähti todella kivasti työntämään takaa, ja tuli takaisinkin ihan ajatuksen voimalla. Eihän se pysy ihan lyhyenä edestä, mutta askel kerrallaan.
Oli muuten todella kiva pitkästä aikaa ratsastaa niin, ettei kertaakaan turhauttanut! Otettiin lopuksi irtiottona vielä pari hyppyä minikavaleteille, joista rouva innostui niin paljon, että olisi voinut luulla sen hyppäävän tuplasti korkeampaa rataa :D Teki muutenkin varmaan hyvää innostua laukkailemaan täysiä melko kokoamispainotteisen ratsastuksen jälkeen. Odotan niin innolla, että päästään hyppäämään kunnolla ulkokentälle! Siellä kun on kunnon rata jo valmiina odottelemassa..
Tiistaina olin niin väsynyt, että viisaana päätin pitää höllemmän päivän, sillä väsy+koulutuuppailu=katastrofi. Laukkailtiin sitten ympärinsä isolla ulkokentällä, vähän työstettiin ravia ja mentiin puomeja. Musta tuntuu, että Arbaleesia nauttii niin paljon tästä vaihtelevasta treenistä. Se on jotenkin todella tyytyväisen oloinen itseensä ja lähtee töihin hyvällä asenteella. Kyllähän omakin pääkoppa kiittää, kun ei aina tarvitse miettiä niin pikkutarkasti kaikkea ;)

4 kommenttia:

 1. Arbaleesia näyttää tosi hyvätä näissä kuvissa! :) Ja onnea kisoihin! :D

  VastaaPoista
 2. Miten nää kuvat voi olla niin hyvälaatuisia! Arbaleesia on niin kaunis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sigman 70-200mm putki <3

   Arbaleesia kiittää *.*

   Poista