15. toukokuuta 2016

Pitkästä aikaa esteitä ja videon kera

On tuntunut hyvältä viettää pari viikkoa sen suuremmin blogia ajattelematta. En ole stressanut mistään. Olen nauttinut keväästä, ottanut aurinkoa, hoitanut viimeisen opiskelurutistuksen päätökseen, urheillut ja nauttinut ajastani tallilla.

Kisojen jälkeen Arbaleesia höntsäili päivän, eikä senkään jälkeen mitään himohifistelytreenejä olla menty. Perustyöskentelyä, pyöreässä muodossa ja hitaassa temmossa. Olin keskiviikon hieronnan jälkeen maastossa ja jestas kun rouva paineli menemään vauhtia. Paikat oli vissiin auenut siihen malliin, että oli todella kiva viedä mua kuin märkää rättiä. Oli siinä hackamorella vähän pidättelemistä..
Teemana tällä viikolla on selkeästi ollut takaosan lihasten kasvattaminen. Maastoretken mäkikiipeilyiden ja -laukkailujen jälkeen jatkettiin teemaa lauantaina esteiden muodossa.
Jotenkin viime aikoina hyppäämiset ovat jääneet väliin, joten pelkäsin vähän mitäköhän siitäkin tulee. Kauhulla lähestyin ensimmäisen kerran neljän esteen innaria, ja huokaisin helpotuksesta kun selvittiin hengissä toiselle puolelle! Jos nyt totta puhutaan, oli Arbaleesia todella pro. Sillä on menty innaria viimeksi varmaan 2013, mutta rouva hyppäsi kuin vanha konkari. Kun jotain meni pieleen, oli se sen takia etten osannut kohdistaa askelia ekalle hypylle. Se on jotenkin kamalaa, kun tiedostaa jo kolme askelta aikaisemmin, ettei tulla osumaan kohdalle, mutta jotenkin ei osaa tehdä mitään. Tulee niin kouluratsastaja esteillä-fiilis! Pitäisi varmaan repästä ja mennä ihan oikeaan estevalmennukseen.
Mä olin ihan kauhusta jäykkänä ekalla ylityksellä, kun pelkäsin mahdutaanko me noihin väleihin! Toisella kerralla uskalsin jo vähän myödätä hypyissä :'D
Kaiken kaikkiaan todella onnistunut treeni. Pari kertaa tosiaan askeleet eivät ihan osuneet, mutta muuten Arbaleesia ei kolistellut puomeja, eikä sählännyt mitään. Meno oli rauhallista ja yksinkertaisesti vaivatonta.
Loppuun vielä vähän oman elämäni kuulumisia. Olen käynyt salilla nyt 4kk (ensimmäisestä Nelen käynnistä lähtien) tunnollisesti 4 kertaa viikossa. Kerran viikossa yritän lisäksi pitää aerobisen treenin, ja yritän patistaa itseni aina pyöräilemään skootterin sijasta. Eron kyllä huomaa! Kestävyys- ja lihaskunto on kasvanut niin, ettei estesatulassa istuminen enää tuota mitään ongelmia ;) Olen samalla hiljalleen muuttanut ruokavalioni mahdollisimman maidottomaksi ja viljavapaaksi/gluteenittomaksi. Nyt keväällä olen alkanut jättämään myös punaisen lihan pois, ja esimerkiksi yliopistolla otan lähes aina kasvisvaihtoehdon. Olo on näiden muutosten tuomana aivan huikea!

Aikamoinen elämäntaparemontti ollut siis meneillään. Herkkuja on tullut edelleen syötyä ihan liikaa, mutta onneksi lonkkaortopedikäyntini myötä sain hyvän syyn lopettaa sokerin syönnin ;) En jotenkin ymmärrä miten olen joskus nuorempana pärjännyt ilman mitään liikuntaa ratsastuksen lisäksi, ja syönyt ylppäreihin lukiessa dominopaketin päivässä :D

4 kommenttia:

 1. Ihana Arbaleesia, kun se on niin innoissaan. Toinen vetää ihan korvat tötteröllä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Harmi kun ne etujalkojen nivelet on mitä on, se rakastaa esteitä niin paljon :')

   Poista
 2. Vitsi miten söpö se on, ihan ku joku kanuunashettis! :D

  VastaaPoista