1. syyskuuta 2015

LONTOO

Vihdoinkin saatte meidän matkasta paljon kuvia ja koostevideonkin. Lontoossa vietettiin sellaiset viisi päivää, jonka jälkeen Pariisissa neljä. Pariisista tulee sitten vielä oma postaus. Lontoossa olisi ehkä yksi päivä vähemmänkin riittänyt, mutta enhän mä silloin olisi eksynyt Forbidden Planetin fanituotteiden ihanaan maailmaan niin, että meinattiin myöhästyä junasta Pariisiin. Pikkasen hiki oli kun juostiin ihan täysillä junaan perongin 9 3/4 kautta :D
Jos Lontooseen olette joskus menossa, niin voin pari vinkkiä antaa. Metrolippu on ihan ehdoton vaikka hintaa sille tuli 58e, ja vaikka siellä metrossa oli lämpöä kuin saunassa. Pret A Manger on maailman paras kahvilaketju. Natural History Museum oli ehkä ainoa museo jossa hihkuin innostuksesta ja jonne jaksoin jonottaa aamuysiltä. Kaikkialle muuten kannattaa mennä hyvissä ajoin, jo puolen päivän aikaan jonot on ihan järkyttäviä. Sky Garden on eräs Lontoon korkeimpia näköalapaikkoja, ja todella kaunis kuvien perusteella. Sinne pitää varata ilmaiset liput pari viikkoa etukäteen (mitä me ei älytty tehdä ajoissa, joten ei päästy käymään siellä). Kensington High Gardens/Hyde Park on todella ihana ja kaunis puisto. Buckingham Palacen vahdinvaihto on vaan pakollinen nähdä, vaikka sitten sateessa. Oxford Circus alkaa väentungoksen takia ahdistamaan parin päivän jälkeen. Camdenista saa vaikka millä mitalla turistikamaa ja kojuruokaa. Ja meille Doctor Whon faneille: Tardis löytyy Earl's Courtin metron vierestä.
Oon niin ylpeä tästä joutsenotoksesta!
Asuttiin ihan tietämättämme tuolla kadulla, mistä Beatlesin kuuluisa kadunylityskuva on otettu. Suosittelen ehdottomasti majoitukseksi Airbnb:tä, sieltä siis voi yksityisiltä vuokrata huoneen tai vaikka koko kämpän niin kuin me Pariisissa tehtiin. Oltiin liikkeellä melko hyvissä ajoin, ja löydettiin hyvään hintaan 10min keskustasta todella hienolta alueelta majoitus.
Lontoo oli kyllä kiva kaupunki. En tiedä miten kuvailisin sitä. Normaaliksi ehkäpä. Harmittaa vähän, kuinka vähän pääsin lopulta tutustumaan siihen brittikulttuuriin. Lontoo kun on niin täynnä turisteja ja maahanmuuttajia, että se brittiläisyys on jo vähän kadonnut. Silti kyllä kaikkien niiden rahojen arvoinen paikka, ja suosittelen ehdottomasti kaupunkiloman kohteeksi!

4 kommenttia:

 1. Voi vitsi, näyttää niin kivalta paikalta! Oon kanssa halunnut aina käydä Lontoossa, mutta en oo vielä päässyt sinne asti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kiva! Tääki oli mun eka kerta silleen täysin tietoisena. Mä kävin ekan kerran joskus 7v ja muistan vaan että silloin ajeltiin countrysidella laskemassa lampaita :P

   Poista
 2. Ää mäkin haluan Britteihin! :) haluaisin päästä muutamaksi päiväksi Lontooseen ja sitten ainakin Skotlanti olis kyllä sellainen "must see"-paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skotlanti ois kyl upee! Mua houkuttelis nyt seuraavaks Uusi-Seelanti ja Australia ❤

   Poista