26. syyskuuta 2015

HAUSKAA. RENTOA. ONNELLISTA.

Kirjotan tätä postausta aivan puolikuolleena eilisten sitsien jälkeisissä tunnelmissa, joten ajatuksenjuoksuni ei ehkä ole sitä terävintä. Ehdin siis eilen käymään valmennuksessa ennen fuksiaisia ja ajattelin nyt tässä jakaa pari äidin ottamaa tärähtynyttä kuvaa ja samalla kertoa parilla sanalla fiiliksistä.
Huomenna on tosiaan Rauhalan tallilla pikkukisat, johon mennään ihan pelkästään hyvän fiiliksen voimin. Ei lettejä, ei mitään hienoa, vaan Arbaleesia ja minä ratsukkona. Olen ratsastanut Arbaleesialla tällä viikolla kaksi kertaa ja yhden maaston, joten mitään sen kummempia treenejä en ole mennyt. Tavoitteena on vain ollut, että molemmat mennään kisoihin mitään jännittämättä ja sen enempää murehtimatta. Kunhan on kivaa, se on se pääpointti.
Valmennuksessa harjoiteltiin ihan perusjuttuja. Kulmiin menemistä, hyvän energian löytämistä, oikeita teitä ja tasaista HeB-fiilistä. Löysennettiin sitä nutturaa ja suoritettiin tehtävät tyytyväisin mielin ja ilman stressiä. Arbaleesia on muuttunut ratsastuksellisesti todella paljon nyt niveliin ja rennompaan otteeseen siirryttäessä. Se ei selkeästi stressaa tehtäviä niin paljon, kun ne ovat sille ihan peruskauraa, ja sellaisia missä se kokee loistavansa. Suurin ero on kuitenkin siinä, että se on oikeasti alkanut kantamaan itsensä! Ihan mahtava fiilis kun se on oikeasti ja rehellisesti kevyt edestä. Jotenkin tuntuu siltä, että nyt kun olen lopettanut vaikeiden asioiden vaatimisen ja niillä Arbaleesian ärsyttämisen, rupee A tarjoamaan vastapalveluksena mulle kaikkea kivaa :)
Arbaleesian yleisolemus on tällä hetkellä todella iloinen. Se suorittaa tehtävät kivalla energialla ja oikeasti haluaa työskennellä. Toivon, että saadaan sama fiilis kisoissa, ja että voidaan sielläkin mennä samalla rennolla otteella.
Kaipa meidän tän hetken tilanteen voi kuvailla siten, että yritetään olla mahdollisimman stressivapaita ja oikeasti nauttia tästä harrastuksesta. Arbaleesia oli eilen ainakin selkeästi tyytyväinen siihen, että sillä oli puoli karsinallista heinää :D

Stressitöntä. Hauskaa. Rentoa. Kivaa. Tyytyväistä. Onnellista. 

4 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että teillä sujuu tällä hetkellä noin hyvin! Askeleen taakse päin palaaminen tekee kyllä välillä itse kullekin hyvää, ei tän pidä olla aina niin vakavaa. :) Stressitöntä, rentoa ja kivaa kisapäivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) on tää kyllä kivaa vaihtelua ku kaikki tuntuu niin helpolta ja kivalta, vähän kun laskis lukiossa ala-asteen matikkaa :P

   Poista
 2. Kiva, että teillä sujuu tällä hetkellä noin kivasti! :) itsekin olen nyt hevoseni sairasloman jälkeen huomannut kuinka kaikki sujuu niin paljon paremmin kun edetään rauhassa pikkuhiljaa liikuntaa lisäten ilman mitään tiettyä määränpäätä. Meillä molemmilla on kivaa ja työnteko on ollut hevosestakin tauon jälkeen niin kivaa ja se on ollut nyt niin yhteistyöhaluinen että tekee kaiken mitä pyydän(jopa väistöt on ollut nyt niin hienoja vaikka ollaan vasta alettu treenaamaan niitä hetki ennen saikkua). :)

  VastaaPoista