20. syyskuuta 2015

ARJEN PIENET ONNISTUMISET

En ole varmaan koskaan hymyillyt vastaanvanlaisen ratsastuskerran jälkeen. Alkukäynneillä pellon ympäri Arbaleesia pelästyi pakoreaktion kera kolme kertaa. Siinä vaiheessa naureskelin, että joku taitaa ottaa tuulesta virtaa.
Kuvituksena saatte julkaisemattomat kuvat viime kisoista
Maneesille mennessä ei päästy omin voimin rakenteilla olevan talon ohi. Itse maneesissa meni ensimmäiset 45min siihen, että yritin kannustaa, hermojen napsahtaessa pakottaa Arbaleesiaa menemään maneesin toiseen päätyyn poikittamatta. Tilanne muistutti hyvin paljon alla olevaa kuvaa kisoista. Selkä alhaalla, jännitynyt niska ja epäröivä hevonen.
Jossain vaiheessa valot syttyivät päässäni, ja totesin ettei oma umpikarmea ratsastukseni varmastikaan auttanut asiaa ollenkaan. Otin itseäni niskasta kiinni, lopetin paineistamisen ja menin laukkaa pääty-ympyrällä niin monta kierrosta, kunnes Arbaleesia ei lähtenyt kirahvina karkuun tuota pelottavaa pitkää sivua. Muistin taputtaa rouvaa pelottavassa kohdassa, jolloin sen ohitus menikin ihan vaivatta. Muistin kannustaa ja tukea. Vihreät miehet jäivät tällä kertaa vain rouvan harhaisiin kuvitelmiin.
Tämän melkein katastrofaalisen, mutta kuitenkin monta työvoittoa sisältäneen treenin jälkeen oli valmennus. Seuraavat kisamme ovat ensi viikolla naapuritallilla pienet kotikisat, luokkana K.N. Treenattiin valmennuksessa vähän radan pätkiä, tsekattiin ettei ongelmia ole ja keskityttiin muuten siihen perusratsastukseen. Pistin itseni oikeasti työskentelemään ja istumaan kunnolla. Oli muuten vatsalihakset vähän hellinä. Kehuja tulikin istunnastani, ranteet pitäisi kuulemma saada vielä rennommiksi.
Arbaleesia liikkui kivassa tasaisessa HeB-peräänannossa, ja kuunteli hyvin apujani. Se kantoi itsensä, ja liikkui todella tyytyväisen näköisenä. On se kumma, että kaikki tuntuu helpolta kun itse oikeasti tekee jotain, eikä vain matkusta.
Sain myös kannustavia sanoja, ettei Arbaleesian huono kisasuorittaminen johdu minusta. Todennäköisimmin vatsan huono tila on kisoissa stressin takia aiheuttanut kipua Arbaleesialle, ja sen takia se on suorittanut niin heikosti. Nyt Arbaleesian heinämäärää nostetaan, jottei vatsa vaan jää tyhjäksi missään vaiheessa ja näin ollen hapot jylläämään. Heppa tulee todennäköisesti varmasti lihomaan, mutta kuulemma siihen on vielä varaa, joten nyt ei tuijoteta sen vatsaa ulkopuolelta vaan sisäpuolelta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti