8. elokuuta 2015

BACK-TO-BASICS

Käytiin keskiviikkona Inkan kanssa poimimassa mansikoita, jonka jälkeen mentiin iltaratsastukselle hyttysten ja satunnaisten vesipisaroiden sekaan.

Ei ollut torstai, mutta silti vietettiin vähän throwback-päivää. Arbaleesia sai nimittäin suuhunsa samaiset kuolaimet, jotka sillä oli ratsastuskoulussa käytössä yli kymmenen vuotta sitten. Olen pitkään tuskastellut sen kanssa, kuinka kolmipala ei oikein sovi omalle kädelleni, ja suoralla kuolaimella ei voi vaikuttaa hevosen etuosaan tarpeeksi.
Jonkin aikaa sitten syttyi hehkulamppu pääni sisällä, ja ihmettelin miksi me ei olla kokeiltu ihan tavallista nivelkuolainta. Kävin sitten laatikot ja kaapit läpi, niin sieltähän se löytyi: kaikista tavallisin peruskuolain. Paksu ja hopeinen, yhdellä nivelellä. Jätin samalla myös kannukset pois. Jotenkin ne ovat jääneet aina saappaisiin kiinni, joka on vähän vastoin periaatteitani, sillä haluan Arbaleesian toimivan ilman mitään tilperhöörejä.
Alkuverkkailua
Viimeisen vuoden aikana on tullut kokeiltua Myleriä D-renkaalla, stubbenin kolmipalaa joka lukittautuu suoraksi, omppukolmipalaa, muovisuoraa, metallista suoraa, suoraa isolla kielentilalla, paksua ja ohutta kolmipalaa pienellä ja isolla renkaalla ja ties mitä. Tällä hetkellä ehdottomasti parhaiten toimiva kuolain on kanget, sen jälkeen itseäni miellyttää todella paljon pessoa deltalla (meidän maastokuolain), ja nyt uutena lisänä tuo nivel.
Keskiviikon ratsastus oli ensimmäinen koulutreeni kisojen jälkeen. Arbaleesia liikkui kivalla energialla, välillä jopa turhan innokkaasti! tällöin tietysti kehuin, sillä juuri tuota me halutaan. Ravi ei edelleenkään ollut kovin hyvää, takajalat eivät olleet tarpeeksi aktiiviset ja kaula oli liian pitkä. Laukka kuitenkin yllätti positiivisesti. Se oli selkeän kolmitahtista ja takaosa toimi kivalla työnnöllä. Kokoamisetkin sujuivat kuin vettä vaan! Selkeästi maastoilusta hiittailuineen on ollut hyötyä.
Ylläolevassa kuvassa näkyvää takaosan työskentelyä me halutaan!
Pakko vielä loppuun kehua, kuinka monipuolinen Arbaleesian viikko-ohjelma on ollut tällä viikolla! Pahimmillaan sillä on ollut koko viikko kentällä jyystöä.
Maanantai: Maria talutteli päivällä ja meni illalla kevyesti ilman satulaa
Tiistai: maasto, paljon hiittilaukkaa
Keskiviikko: simppeli koulutreeni, paljon suoria teitä
Torstai: puomeja ja miniesteitä
Perjantai: talutus
Lauantai: kevyt koulutreeni, paljon voltteja, taivuttelua
Sunnuntai: valmentaja ratsastaa

4 kommenttia:

 1. Anonyymi8/8/15

  Minkä korkuisia esteet/kavaletit suunnilleen oli? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit me oltiin hurjia! Ne joiden yli mentiin ravissa koipia kunnolla nostaen oli 30cm ja lopuksi kokeilin hypätä (ei ne nivelet kahdesta minihypystä voi niin paljoa kärsiä, se riehuu tarhassakin enemmän) 45cm kavaletin ja A ei tiennyt mitä tehdä :D se sitten räpiköi niiden yli ku mikäkin kouluheppa vaikka yritin kannustaa ihan hyppäämään xd

   Poista
 2. Voi että kun mun tekisi mieli kokeilla Topangalle eri kuolaimia ja myös turpahihnaa... Se on niin levoton suustaan. Saa nähdä mitä omistaja tykkää jos ehdotan :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä levottomuuteen aikoinaan tehosi paksu ja painava kolmipala, mut noi on kyllä tosi yksilöllisiä juttuja :) ja tää perus enkkuturpis on kyllä ehdottomasti paras, hannover/remontti toimi myös ihan ookoo, mut oli vähän jotenki hassu?

   Poista