8. kesäkuuta 2015

PUOLEN PISTEEN VOITTO @VitRa

Sunnuntaina oli siis VitRa:n koulukisat ratana HeA:0 tossa järven toisella puolella, ei pitkä matka siis. Paikan (tai no, osan siitä) on viime vuonna ostanut Marina Ehrnrooth, ja se onkin muuttunut aikamoisesti siitä kun viimeksi ala-asteella kävin siellä. Nyt se on vähän kuin Kirkkonummen Riders Inn.

Verkka oli vähän vaikea, sillä maneesissa oli paljon kaikkea pelottavaa. Asiaa ei auttanut se, että kisat olivat sen verran myöhässä että verkka venyi 45min pitkäksi, joka on siis kaksi kertaa pidempi kuin mitä normisti.
Vitsit miltä ponilta se näyttää. Kyseessä laukanvaihto käynnin kautta.
Sain kiertää rataa hetken ympäri, eikä Arbaleesia lopulta mitään kytännyt. Alkulävistäjä laukkapysähdyksellä alkoi ihan hyvin, pysähdys ehkä turhan töksähtäen. Tässä huomasi jo kuinka väsynyt Arbaleesia oli, sillä se ei millään jaksanut istua pysähdykseen.
Ravinelikaarinen ok, mutta keskellä Arbaleesia oli ihan varma että hei tää oli se kohta missä tulee pysähdys-peruutus ja sain melkein sydärin siellä selässä ennen kuin muistutin Arbaleesiaa siitä mikä liike tämä olikaan. Ensimmäinen keskiravi vähän hissukka, mutta ainakin siirtymiset oli todella hyvät. Pysähdys-peruutus vähän kädellä roikkuen, ja seuraava keskiravi tosi kiva! Varsinkin siirtyminen lopussa todella hyvä.
Käyntiohjelma oli vähän katastrofi pienine tahtirikkoineen ja ne takaosakäännökset.. Se ei vaan millään halunnut kääntyä! Olihan ne paremmat kuin ennen, mutta silti.. Odotin jotenkin parempaa Arbaleesialta kuin 5.5, kun ne on mennyt kotitreeneissä niin hyvin viime aikoina. On ne sentään silti noussut siitä nelosesta mitä ne vielä helmikuussa oli.

Laukkaohjelmassa Arbaleesian väsymys tuli todella selkeästi esille. Laukka ei pyörinyt sitten ollenkaan, ja Arbaleesia ihan selkeästi ei vaan jaksanut laukata. Itse arvosteltavissa kohdissa se vähän tsemppasi (ensimmäinen voltti tosin oli vähän kröhöm), joten tasaista 6-6.5 linjaa koko ohjelma. Ja kerrankin kun olisin uskaltanut ratsastaa keskilaukkoja niin parka heppa ei vaan millään jaksanut. Laukka-käynti siirtymiset yhtä lukuunottamatta hyviä. Laukassa loppuhalkaisija 7 vaikka Arbaleesia olisi niin mielellään halunnut pysähtyä pari metriä aikasemmin, itse pysähdyksestä tuli täten pehmeä.
Loppukommentit "Tasainen suoritus, huolelliset tiet. Takaosakäännöksissä jää vähän paikoilleen. Erittäin hyvin esitetty siirt. keskiravi-harjoitusravi." Alapisteissä askellajeista 6,5, lennokkuudesta 6, kuuliaisuudesta 7 ja ratsastajan istunnasta ja avuista 7. Nämä pisteet mahdollistivat meidän voiton. Luokassa oli kolme ratsastajaa joten yksi sijoittui/voitti. Tokalla oli tismalleen samat pisteet kanssani, mutta alapisteissä hänellä oli puolikas minua vähemmän. Kolmas oli 0,2% päässä. Tiukille meni, mutta meidän tasainen rata lopulta riitti voittoon 62,8% tuloksella. Hyvä Arbaleesia!

(Te jotka ehditte lukemaan postauksen ekan tunnin sisällä: kyllä me sittenkin voitettiin :D)
Vähän harmittaa, että verkka venyi olosuhteiden pakosta niin pitkäksi. Arbaleesia yritti selkeästi parhaansa vaikka oli väsynyt. Hyvinhän nämä kisat siis meni, vaikka fiilis oli vähän huono kun odotin vähän enemmän. Se oli niin mahtava perjantain valmennuksessa, sen ravi oli ihan uskomattoman joustavaa ja se näytti vaan niin tyytyväiseltä itteensä. Lauantaina Sannan ratsastaessa katoin silmät pyöreinä että mitä tuolle hevoselle on oikein tapahtunut. Siellä se meni piaffen alkeita, ja keskiraveissa venytti askelta etupolvesta kuin GP-hevonen konsanaan. Mutta kun ei jaksa niin ei jaksa, ei sille mitään voi. Superheppa se silti on ja todellakin ansaitsee nyt nämä pari vapaapäiväänsä viikon alkuun.
Arbaleesia on vaan niin mahtava hevonen, se oppii niin nopeasti ja yrittää aina parhaansa. Ensi sunnuntaina saan valmentajan taas mukaan Kynnariin, ja siellä tavoitteena taas 60%-rikkominen hyvällä fiiliksellä ja vähemmän väsyneellä hevosella :D

Tää oli niitä ratoja jotka tuntuu pahemmalta miltä näyttää. Videolta jälkeenpäin katottuna raviohjelma on hyvä yhtä pientä rikettä lukuunottamatta. Laukkaohjelmassa väsymys painoi ja rokotti laukan laatua, mutta muuten hyvin ja täsmällisesti suoritettu rata. Laitan tämän videon tänne, vaikka en rataan ole niin järkyttävän tyytyväinen. Tälläsiä me ollaan huonoina päivinä. Ja miettikää että ennen tää oli meidän hyvä päivä! 
Kiitokset vielä hovikuvaaja Inkalle joka sai ihan mahtavia otoksia!

9 kommenttia:

 1. Anonyymi8/6/15

  Minkä luokan menit? Koska jos menit HeA, niin miksi hevosella ei ollut kankia? Onko korvahuput nykyään sallittuja koulukisoissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin nyt postaukseenkin, mutta HeA:0 tosiaan. Kanget eivät ole pakolliset, joten en niillä mene. Arbaleesia ei ole vielä siinä vaiheessa että kanget olisivat tarpeelliset, se on sitä hienosäätöä sitten kun hevonen kokoaa itseään hyvin jo nivelillä. Turha laittaa kovempaa kuolainta kun nivelelläkin (no tässä tapauksessa suoralla) toimii. Musta on vähän ikävää, että niin moni kokematon menee kangilla (ilmiö jota ratsastuskouluissa näkee valitettavan usein), kun nivelsuitsituksella pärjää varsin hyvin jos hevonen on oikein ratsastettu ja sillä kisataan sen omaa tasoa. Voisin kirjoittaa tästä vaikka kokonaisen postauksen, ja ehkä saatankin, kiitos ideasta! :D

   Lyhyesti: me ei tarvita vielä kankia tässä vaiheessa kun vasta ollaan aloteltu HeA-kisaaminen. Puhuttiin tässä valmentajan kanssa, että ensi kaudella aletaan sitten miettimään tollaisia juttuja; laukanvaihtoja yms vaativempaa :)

   Ja korvahuput on nykyään sallittuja ulkokisoissa, hallikisoissa vain tuomarin erityisluvalla.

   Poista
  2. Anonyymi8/6/15

   Kiitos, kun perustelit vastauksesi hyvin! Tee toki postaus tuosta aiheesta! Hyvä myös tietää, että korvahuput ovat sallittuja. :) Hienosti näyttää kyllä menevän tuo rata :)

   Poista
  3. Kiitokset! :) Ja siis ei mekään nyt varsinaisesti tarvittais korvahuppua, sillä Arbaleesia ei todellakaan ole mikään herkkis. Jotenkin se nyt on vain jäänyt tavaksi laittaa sinne somistamaan korvia, eihän siitä mitään haittaakaan ole. Eipähän tuuli tai ötökät häiritse suoritusta :D

   Poista
 2. Anonyymi8/6/15

  Onnea voitosta! :)

  VastaaPoista
 3. Wau onnea! Ootte upea pari :)

  VastaaPoista
 4. Onnea! Hieno rata! :)

  VastaaPoista