13. tammikuuta 2015

VUODEN ALUN KUULUMISIA

En ikinä pyytele turhia anteeksi, joten en tee niin nytkään. Mutta se ei estä sitä, etteikö pitkittynyt postaustauko ärsyttäisi minua.

Olen yleensä todella harvoin kipeänä, mutta nyt olen ollut joulukuusta lähtien on-off flunssassa. Lääkärissä on tullut ravattua varmaan enemmän kuin koko elämäni aikana, turhaan söin antibioottikuurinkin sillä ei se mitään auttanut. Sairastelun lisäksi oikeaa rannettani on tutkittu mm. röntgenillä. Sehän oli kipeä todella pitkään Kilon kisojen jälkeen. Onneksi nyt loma ja sen tuoma lepo hieman paransi asiaa. En enään ratsastaessa tarvitse tukisidettä, mutta kirjoittaa en tällä vieläkään voi paria lausetta enempää. Ärsyttävää tämä jatkuva sairastelu, sillä juuri nyt pitäisi treenata tulevan kisakauden tuomaan tason nostoon.

Arbaleesialla kävin viime perjantaina ratsastamassa juuri ennen kuin tulin taas kipeäksi. Äitikin on ollut nyt kipeänä, joten Arbaleesialla on ratsastanut tallikaveri Maria. Arbaleesia on aika yhden ihmisen hevonen, ja pelkäsinkin hieman saisinko sitä heti toimimaan. Kuitenkin yllätyksekseni se oli erittäin hyvä, vaikka sillä oli ratsastanut joku muu koko viikon.

Tein samoja asioita mitä ollaan valmennuksissa tehty. Eli takaosakäännöksiä, pohkeenväistöjä ja paljon siirtymisiä. Arbaleesia oli uskomattoman tasainen ja kevyt edestä, olin ihan hämmästynyt. Laukassa se oli hieman väsyneen oloinen, mutta muuten kaikinpuolin mahtava.

Samalla testailin uusimpia ostoksiani: Craftin aluskerrastopaitaa, sekä Mountain Horsen fleeceä. En ole koskaan omistanut fleeceä, ja ostinkin nyt tuon MHn -20% tarjouksella. Molemmat toimi ihan huipusti, kerrankin kehon lämpötila pysyi koko ratsastuksen samana, eikä välillä ollut jäätävän kylmä ja välillä hiki. En voi kun suositella molempia.
 MH fleece 47,20€, Reunos
 Craft aluskerrasto 29,90€, XXL-Sports&Outdoor
Arbaleesia tarvitsisi nyt kouluratsastussuojat, en kotitreeneihin jaksa pinteleitä kääriä, ja estesuojat eivät oikein aja samaa asiaa. Veredus piaffe evot ovat olleet unelmani monta vuotta, mutta 180e/pari saa minut hieman irvistelemään. Samalla voisi hankkia vihdoinkin myös sen kuuluisan enkkuviltin. Beige satulahuopakin löytyy ostoslistalta. Itse olen myös yrittänyt etsiä jalkaani sopivia saappaita jo monta kuukautta. Miksi kaikki mallit ovat niin lyhyitä? Argh.
Ennenhän meillä oli nämä suojat käytössä koulutreeneissä, mutta haluaisin kyllä myös jotkut siistit valkoiset.
Motivaatiota ratsastuksen suhteen löytyy nyt enemmän kuin tarpeeksi. Yhdessä valmennuksessa ollaan tän vuoden puolella ehditty käymään ja sekin meni todella hyvin. Nämä pari itsenäistäkin treeniä mitkä olen puolikuntoisena päässyt ratsastamaan ovat sujuneet erittäin hyvin. Tuleva tallipaikan vaihdos (19 päivää!) senkun vaan nostaa motivaatiota. En jaksa malttaa että saan oman terveyteni kuntoon ja treenaamaan taas kunnolla.

2 kommenttia:

  1. Mulla on kans pitkä ja kapee pohje, mutta iso kengännumero. Mountain horselta löyty saappaat mun rimppakinttuihin ja on ne ihan hyvin palvellu päivittäisessä käytössä jo 3 vuotta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taas MHn pitkävarrelisissa saappaissa ei varren leveys riitä...

      Poista