28. tammikuuta 2015

VIIMEINEN VALMENNUS ERTILLÄ

Kirjoitin tämän valmennuspostauksen nyt hieman eri tavoin kuin ennen. Perus valmennuspostaukset kun ovat niin tylsiä pidemmän päälle.

Lähtökohdat:
Järkyttävän laiska ja epäaktiivinen hevonen joka ei työskennelly läpi kropan.

Mitä tehtiin?
 • Paljon erilaisia siirtymisiä
 • Raviympyrällä avoa ja samalla siirtymisiä
 • Ravia valmentajan ympärillä samalla hänen aktivoidessa takajalkoja raipan avulla
 • Pohkeenväistöjä 5 askelta uralta pois - suoristus - 5 askelta takaisin
 • Kolmikaarista
Mitä haettiin?
Kaikilla noilla tehtävillä haettiin Arbaleesian talliin jäänyttä takaosaa ja aktiivisempaa askellusta. Samalla keskityttiin yleisesti ravin laatuun.

Onnistuiko?
Kohtalaisesti, takaosa oli nyt aktiivisempi mutta hevonen edelleen siirappiakin tahmeampi. Vasemmalle pohkeenväistö hankalempaa ja laiskempaa kuin oikealle. Oma pohkeen käyttö liian hidasta, en vaan osaa käyttää sitä nopeammin hnggh.

Mitä tehtiin?
 • Laukassa pohkeenväistöä uraa kohti ja kunnon kulmat.
 • Kulmikasta uraa, keskittyen hyviin suoristuksiin kulman jälkeen
 • Takaosakäännöksiä askel kerrallaan, jonka jälkeen eteen, ja sitten taas askel takaosakäännöstä
Mitä haettiin?
Treenattiin lähinnä "kisoja" varten

Onnistuiko?
Laukka oli toosi erilaista kuin yleensä. Arbaleesia laukkasi todella pehmeästi ja hyvässä tasapainossa hyvällä tahdilla ja kauniilla kaulalla. Välillä kuitenkin laukan laatu oli laiskuudesta johtuen vähän huonoa. Olen kuulemma oppinut suoristamaan sen hyvin laukassa! Takaosakäännökset taas oli yks iso katastrofi. Arbaleesia ei vaan ymmärrä, että niiden takajalkojenkin tulee askeltaa, ja sitä haettiin sieltä sitten menemällä ihan askel takaosakäännöstä - eteen - taas askel takaosakäännöstä. Lopulta saatiin pari siedettävää kokonaista käännöstä, johon oli hyvä lopettaa.
Yleiset fiilikset
Mä en tiedä milloin Arbaleesia olisi viimeksi ollut näin laiska. Sain todeta oikein hyvin miten tuskallista on yrittää ratsastaa hevosta joka ei vaan liiku. Se ei siis ihan oikeasti liikkunut yhtikäs mihinkään. Välillä saatiin kuitenkin tosi hyviäkin pätkiä, joten edistystä tapahtuu. Kunhan muistan itse vain pystyä rauhallisena Arbaleesian pelleillessä ja käyttää pohjetta nopeasti ja tehokkaasti. Nyt olisi sitten ennen sunnuntaita vuorossa yksi kevyt treeni, yksi vapaapäivä ja maastoreissu.

Jos ette ole muuten huomanneet, on blogin sivupalkissa nykyään tuollainen twitter-feed johon päivitän lähes päivittäin hepan kuulumisia reaaliajassa! Muuttokin koittaa jo ihan kohta, joko lauantaina tai sunnuntaina.

4 kommenttia:

 1. Hahaa siirappiakin tahmeampi ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inspiroiduin niin meiän leipomisesta :Dd

   Poista
 2. Anonyymi29/1/15

  Harvoin ärsyynnyn siitä, kun tulee vahingossa/tahallaan samanlainen postaus kahdelta bloggaajalta. Nyt kuitenkin häirihti kun Aada teki Champista samantyylisen postauksen kuin tämä.

  Mutta postaus oli kuitenkin ihan kiva ja mukavaa vaihtelua normaaleihin valmennuspostauksiin. Näissä tulee lyhyesti ja ytimekkäästi asiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta näyttää tehneen! Haha hassua, en hänen blogiaan nimittäin seuraa, sain tämän idean ihan toisaalta :D Ehkä hän oli inspiroitunut Aadan postauksesta.

   Poista