14. heinäkuuta 2015

KAUDEN PARAS LAUKKAOHJELMA @SR

Tiedättekö mikä on rasittavaa? Se kun jäät suorituksen jälkeen odottamaan kahdeksi tunniksi sijoitutko vai et, ja sitten viimeinen ratsukko ajelee ohi. Ei siinä muuten mitään, mutta oli kylmä, hyttysiä, nälkä ja kello läheni kymmentä illalla. Nojaa mutta itse kisasuoritukseen! Tämä oli siis ensimmäinen starttimme kangilla, ja pakko sanoa että ihan hyvin meni.
Arbaleesia oli verkassa vähän nihkeä varsinkin pohkeenväistöissä. Jotenkin sen ravi tuntui normaaliakin maahansidotummalta ja vähän hankalalta, enkä saanut siinä niin sellaista wou-fiilistä. Laukka taasen oli todella kivaa ja vetreää.
Verkassa oli lopussa säätöä jos toista kun joku oli jäänyt pois ja kisat olivat muutenkin etuajoissa, mutta hieman lyhyempi verkka oli kyllä vaan hyväksi. Radalle menin siis 10min etuajassa.
Suoritus alkoi melko karmaisevalla alkupysähdyksellä. Linjan alussa Arbaleesia ei laukannut kunnolla, ja kun sitten pyysin sitä laukkaamaan hetkeä ennen pysähdystä niin itse pysähdys oli täysin valmistelematon ja siitä lupaavasti vitonen.
Seuraava kohta ei ollut yhtään piristävempi, sillä ensimmäisessä keskiravissa huomasin jo, ettei tänään lisäykset tule sujumaan. En vain millään saanut heppaa eteenpäin! Ei kyllä oltu ainoita tämän ongelman kanssa, johtuiko sitten pohjasta vai mistä en tiedä. Keskiravit nimittäin olivat torstain valmennuksessa melkein bravuurimme!
Pohkeenväistöt onneksi yllätti totaalisesti. Ensimmäinen oli vähän kiireinen, mutta se eteni todella hyvin eteen-sivulle, toinen oli jo 6.5 arvoinen. Yleensä meidän ongelmanahan on ollut, että Arbaleesia jännittää selkää eikä ota ristiaskelia. Voltitkin sujuivat odotetusti seiskan arvosanalla.
Käyntiohjelmaa aloittaessa olin hyvillä fiiliksillä. Verkassa takarit oli tuntunu hyvältä ja toivoin että nyt radallakin. Ja sitten Arbaleesia päättää lantoa kesken ekan takarin. En tiennyt itkeä vai nauraa, ja arvosanana komeilee kaunis kolmonen. Toisestakin tuli 4, vaikka mielestäni se oli todella hyvä ja vain yksi askel polki hieman myöhässä. Itse käynti olisi tuomarin mielestä saanut olla paremmin selän läpi.
Laukkaohjelma oli tällä kertaa ihan mahtava. Raviohjelman numerot liikkuivat siinä kutosen ympärillä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, mutta laukka oli melkein pelkkää seiskaa! Kulmankatkaisut ja vastalaukkakaaret olivat hyvin tasapainossa, laukka kauniin kolmitahtista ja hyvin polkevaa.
Keskilaukat tosin olivat samaa kastia keskiravien kanssa. Eli kannukset kyljissä epätoivoisena kannustin Arbaleesiaa eteenpäin ja silti himmailtiin sellaista mummolaukkaa. Nämä siis 6 ja 6.5. Loppulinjan laukannosto (joka treeneissä tuotti ongelmia vinoudensa kanssa) oli täysin suora ja siitä seiska. Loppupysähdys vähän vinona kutonen.
Oon kyllä supertyytyväinen rataan. Ikinä ei laukkaohjelmamme ole ollut noin hyvä! Tällä kertaa loppukomenteista sai pienen aivotyöskentelyn jälkeen jopa selvää, ja laukasta siinä luki  '...etenkin laukkaohjelma mallikas.' Tää on todella hyvä asia, koska laukka on aina ollut se Arbaleesian heikko askellaji, ja nyt siitä on tulossa sen vahvin! Ahkera treeni siis vihdoin tuottaa tulosta.
Paperia kun kattoo, on siellä neljäsosa seiskoja. Sitten toki nuo takarit laskevat prosentteja aika reippaasti, mutta ainakin skaalaa on käytetty. Prosentteja tuli siis 61,15% ja tällä roikuttiin ihan viime metreille sijoittumassa.

Eniten kuitenkin mieltä lämmitti kun sihteeri (joka on siis vanha ala-astekaverini) kertoi, että tuomari oli hänelle kehunut meitä esimerkillisen tasaiseksi ratsukoksi, ja sellaiseksi että tältä sen menon kuuluu näyttää. Jes hyvä me! (Kuulemma hän myös arvosteli kisat kansallisen tasolla, heh)

On kyllä niin hyvä fiilis. Entiset ongelmakohdat sujuu aina vaan paremmin ja paremmin joka kisoissa, ja kangetkin heppa hyväksyy suuhunsa 96% ajasta. Nyt Arbaleesia saa huilia pari viikkoa mielenvirkistystreenin muodossa, ja elokuun alussa tartutaan härkää sarvista A:10 ohjelman muodossa kotikisoissa.

4 kommenttia:

 1. Upeaa miten ootte kehittyneet! :) Olis kiva nähdä videota seuraavista kisoista ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo rahat menny hukkaa jokaviikkoisiin valmennuksiin :D ja joo kotikisoihin on vähän helpompi saada kaksi kuvaajaa mukaan niin videota pitäisi tulla :)

   Poista
 2. Maria16/7/15

  Hieno muoto A:lla tossa tokavikassa kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep se rupee ajoittain olemaan aika kiva niskasta :)

   Poista