17. kesäkuuta 2014

1# HEPPA @ KILON KOULUKISAT

Tyytyväinen heppa vielä tyytyväisempi ratsastaja ilmottautuu! Oltiin lauantaina Kilon tallilla harjoituskoulukisoissa, ekat kisat tasan kolmeen vuoteen ja kahteen päivään. 12.6.2011 käytiin viimoset kisamme V-NR:llä. 
Ratana oli tosiaan Helppo C:1, ajattelin että turha mennä B:hen ottaen huomioon milloin oltiin viimeksi oltu kisoissa (saatika jossain muualla kuin kotitallilla) ja treenin määrän. En edes ehtinyt käymään rataa kertaakaan läpi kotona ja treenikertoja missä tein edes jotain radan liikkeitä oli kaksi (jossa toisessa treenasin väärää rataa), eli aika kylmilteen mentiin. En tosiaan yhtään tiennyt mikä Arbaleesian reaktio olisi uuteen paikkaan ja kisailmapiiriin, mutta hienosti heppa kyllä käyttäytyi ihan kisakonkarin tavoin. Pelkäsin vähän että se tuijottaisi kaikkea ja olisi tosi jännittynyt, vähän se kyllä aluksi tuijotti tuomaria (luojan kiitos verkka oli radalla, niin ei kisasuorituksessa sitten jännittänyt).
Rata oli kaikinpuolin tosi hyvä, Arbaleesia löysi heti sen 'kisamoodin' ja oli ihan super. Se on aina rakastanut kilpailemista ja pistää ihan 100% ittestään peliin kisoissa. Se kantoi ittensä tosi hyvin, kuunteli pienimpiäkin apuja ja laukka rullas. Ei siellä selässä paljoakaan tarvinnut tehdä, ihan superheppa ♥ Pari pientä rikettä tuli, kuten loppupysähdyksessä Arbaleesia rupesi ennakoimaan jo 5m ennen ja se päätyi sitten epätoivoseen 'mee nyt ees vielä vähän eteenpäin ughh' ja vähän rumaan pysähdykseen. Oli se pysähdys-peruutuskin vähän noh ei ehkä meidän parhaitamme, mutta se oli ihan puhtaasti mun moka.
Tulokseksi tuli lopulta 69,75% O.o Piti vielä ihan tarkistaa; tuo on tosiaan meidän paras tulos ikinä! Arbaleesialla parhaat prossat on ollu joku ~67% ja Mikillä olen joskus saanut 69,444%. En todellakaan odottanut mitään tällästä, tavoitteena oli ehkä jotain 60%. Kolmen vuoden kisatauko ja sitten tällänen alotus, niin en voi muuta sanoa kuin että huhhuh. Kyllä huomas kuinka Arbaleesia oikeasti tykkäs ja nyt on motivaatio kyllä ihan huipussaan treenaamiseen. 
Luokka päätyi lopulta mun voittoon ja äidin toiseen sijaan. Ihan hullua, lähdin lähinnä hakemaan vaan kivaa kokemusta molemmille ja vähän motivaatiota tulevaisuuteen. Jos olisin tiennyt että Arbaleesia käyttäytyisi kuin tuota kolmen vuoden taukoa ei olisi ollut, oisin kyllä varmaan startannut B:ssä.
Nyt kun tiedän, että Arbaleesia on vieläkin ihan 100% kisaheppa eikä jännitä turhia, niin tarkotus olisi siirtyä B:n kautta takaisin Helppoon A:han. Nyt äkkiseltään katsottuna meidän seuraavat kisat taitaa olla Siuntiossa 29.6 K.N. Special. Ja sitten 8.7 V-NR:llä joku B.
Käytiin sitten vielä vähän loppuverkkaamassa ulkokentällä ennen kuin lähdettiin takaisin kotiin. (En nyt valita tähän kuinka ihanat pohjat tuolla oli verrattuna meiän tallin...)
Ei mulla muuta kuin että meillä on ihan paras heppa ja mä oon ihan fiiliksissä! Olin ihan unohtanu kuinka kivaa kisaaminen olikaan.. :)

15 kommenttia:

 1. Jeee hyvä te! :) ❤️

  VastaaPoista
 2. paljon onnea! mun piti tulla katsomaan noita, kun kerran kotitallilla oli, mutta valitettavasti en ehtinyt :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) ja joo mäkin kateellisena siellä tuijotin kun Janni meni jollain törkeeeeen hienol hevosel (onneks luokan ulkopuolisena) :D

   Poista
 3. Anonyymi17/6/14

  Onnee :) Onko A:lla nyt jalat ihan kunnossa, että sillä saa treenata ja kisata normaalisti ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) ja juu on ja pitäs pysyy!

   Poista
 4. Anonyymi17/6/14

  Onnea tosi paljon teille :) Hienoilta näytätte!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi18/6/14

  Hienosti menee!:) mut ihan pakko kysyä, miks ihmeessä vaihdoitte hyvän tallin yhteen espoon huonoimmista talleista, etenkin kun se on vielä järjettömän ylikallis?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! (: Olosuhteiden pakosta... Wikneriltä lähdettiin alunperin olkipelletin takia Granåsaan, joka sitten oli liian kaukana, ja kaikista pahinta, Arbaleesia olisi lopulta joutunut kengättömänä laumaan (siis sehän oli alunperinkin vaan väliaikanen paikka meille kun se minne meidän piti vaihtaa päättikin antaa tallipaikan valmennettavalleen).. Nykyinenkin on väliaikainen vaan, katsellaan kokoajan uutta tallipaikkaa.. Huoh, hyviä tallipaikkoja on vaan niin vaikea löytää..

   Poista
 6. Vouu, onneaaa ;')

  VastaaPoista