14. huhtikuuta 2014

WE'LL BE COMING BACK

Oon taas mennyt aika monta kertaa Arbaleesialla tällä viikolla ja jestas ku sillä on viime aikoina ollut kamalasti pöllöenergiaa. Tää on taas johtanut siihen että sen ravi on aika järkyttävän epätahdikasta välillä. Nyt se on onneksi pikkuhiljaa ruvennut rauhoittumaan ja viittii oikeasti keskittyä siihen treenaamiseen, eikä vain eteenpäin pomppimiseen.
Kuten näkyy, menin sillä eilen kangilla. Menin kangilla myös jo aikasemmin viikolla, silloin tosin sen takia että nivelillä se meinas repiä mut satulasta irti välillä. Eilen se sitten ansaitsi kunnon koulutreenin, kun se ei antanut mun ottaa sitä (hyvin mutaisesta) tarhasta kiinni. Kosto elää, sori Arbaleesia. 
Arbaleesia oli yllättävän hyvä, se ravasi tahdikkaasti ja odotti kärsivällisesti seuraavaa tehtävää. Harjoiteltiin äidin pyynnöstä vastalaukkoja, jotka meni oikeastaan tosi hyvin. A pysyi hyvin tasapainoissa eikä kaatunut mihinkään suuntaan. Kulmiin ratsatusta pitää laukassa vielä vähän treenata, niissä se tuuppaa kaatumaan sisäpohjetta vasten.
Harjoiteltiin myös parit laukanvaihdot, kangilla ne on aina ollut vähän hankalempia, kun en anna sen hakea tasapainoa ohjista. Noh, niistäkin tulee varmaan vähän nätimpiä lihasten ja tasapainon kasvaessa. Muuten se on saanut tosi hyvin voimaa takapäähän ja varsinkin laukassa se astui tosi hyvin.
Oon ratsastanu viime aikoina aika paljon hevoseen keskittyen, siihen että se kulkee rennosti ja rauhallisesti hyvässä muodossa. Olen nyt ratsastanut ihan tietoisesti vähän harjoitusravia, ja antanut laukassa hevoselle hyvin tilaa laukata koko kapasiteetillaan. Nyt kun A rupee saamaan taas lihaksia ja tasapainoa pitää alkaa vaatimaan enemmän siltä ja samalla itseltäni.
Meillä on viime aikoina ollut vähän maastokuolain ongelmia, tosiaan Arbaleesialla on ollut ihan mukavasti sitä energiaa ja maastossa tarttis nyt vähän vahvempaa kuolainta. Oon nyt kokeillu pelhamia, olympiaa, suoraa kuolainta, perus kolmipalaa ja hackamorea. Hackamore toimii tähän mennessä parhaiten, pelhamista ja olympiasta A veti herneet ihan kunnolla nenään ja siitä ei tullut oikein mitään. Haluaisin kokeilla kimblewickiä, mutta meiltähän ei kyseistä kuolainta vielä löydy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti