13. tammikuuta 2014

MANEESISSA NYT KUITENKIN

Noniin, pitkästä aikaa heppakuulumisia. Tosiaan viime postauksessa sanoinkin jo että en pidä maneesikuvista, no eipähän kentällä nyt kamalasti enään ratsasteta kun se talvi vihdoinkin päätti tulla. Ei kai nää nyt niin kamalan huonolaatuisia ole?
Menin siis ekan kerran maneesissa moneen viikkoon, en vaan yhtään tykkää tuosta pohjasta. Se oikeasti imee itteensä hevosen liikekapasiteetin ihan kokonaan. Arbaleesia oli kuitenkin ihan siedettävä, ehkä paras mitä se on ollu maneesissa tähän menessä. Menin aika lyhyen aikaa kun toisella puolella oli ridakoulutunnit enkä jaksanut puolikkaalla kamalasti tehdä mitään. Lähinnä kierreltiin kenttää ja keskityin vain siihen että sain hevosen liikettä tarpeeksi ylöspäin tuolla pohjalla. 
Lopuksi vaadin sitä vielä hieman työskentelemään enemmän ja sainkin pari ihan kivaa pätkää. Laukasta nyt ei ole kuvia, mutta treenattiin parit laukanvaihdot ja oon törkeen ylpeä itsestäni (ja hevosesta) että se vaihtaa nykyään käskystä. Ollaan oikeastaan syksystä lähtien treenattu vaihtoja, ja vaikka Arbaleesia on aina osannut kyllä vaihtaa, niin ei se sitä koskaan ole halunnut tehdä. Nyt se vaihtaa kun käsken, ja oikeastaan lähes aina puhtaasti, mutta se pitää myös vastalaukan jos en pyydä sitä vaihtamaan. Nyt sitten pitää treenata vaihtojen teknistä puolta ja hiota niistä vähän nätimpiä. 
Käytiin lopuksi vielä maastossa kävelemässä loppukäynnit, hassua kattoa nyt näitä kuvia kun ne on viikonlopulta ja nyt ulkona onkin jo reilusti lunta.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi13/1/14

    millanen paikka toi ratsutila wikner on ku eiks sun hepps ennen asunu siel:)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähdettiin sieltä tosiaan 6.1.2013 joten nää kommentit on vuoden vanhoja sitten ja tosiaan yksäripuolesta :D Ihan kiva talli se muuten oli, hoito oli hyvää, puitteet ja valmennusmahdollisuudet hyvät, mutta jos on normaali työssäkäyvä tai koulussa niin ratsastusmahdollisuudet on ihan liian huonot tuohon hintaan (820e)... Maneesi oli ratsastuskoulun takia varattuna 15-20(21) arkipäivisin ja viikonloppusinkin oli tunteja.. eli ratsastamaan siellä on kamalan hankala päästä ihmisten aikoihin.. muuten ihan kiva paikka :)

      Poista