16. toukokuuta 2012

Zera-Bella kuvapostaus

Oli niin uskomaton päivä eilen, menin Zeralla ja myös Bellalla koska sen omistajat eivät ehtineet. Tänään sama kuvio myös :) Tuli nyt vähän pitkä postaus, mutta kun oli paljon asiaa! Thanks Nora, tosi kivoja kuvia taas :) Olen muutenkin huomannut että jotenkin kamerallani saa nykyään paljon parempia kuvia? Kröh johtuukohan manuaaliasetuksista :D Tein muuten Zeralle oman välilehden tuohon bannerin alle!
Mutta asiaan, huhhuijaa kuin hienoja molemmat ponit oli nyt kun kuvia katselen! Oikeasti, vaikka meillä ei aina synkkaa oikein Bellan kanssa niin pakko sanoa että eilen se oli ajoittain ihan megasuperhieno. Zera kun oli hieno ihan kokoajan! Kehitystä on tullut taas roima askel eteenpäin, me nostetaan laukka jo ihan pelkällä pohkeella! Jeij, ja nyt mennään hallitussa ja rehellisessä peräänannossa kaikissa askellajeissa, välillä tietenkin rikkoutuu mutta hei se on vasta 5v, en oleta sen menevän ihan kokoajan peräänannossa, me vasta opetellaan. Mutta huh tätä kehityksen vauhtia! Ja herranjestas minkälaiset askeleet sillä on aina välillä kun se jaksaa oikein keskittyä! Oivoi, tästä tulee vielä hieno poni.
Hei tuo hyppy tuossa videossa, jolle me vängerretään, on sitten sen kiellon jälkeen kun vihdoin päästiin sen yli :) Tullaan vöngäten sinne mutta laitoin sen tuohon koska se oli saavutus että päästiin parin kiellon jälkeen kuitenkin perussiististi yli vaikka melkein kiellettiin. Huomatkaa että poni vaihtuu kesken videon :D Teen nimittäin ennenkaikkea videot itselleni, jotta voin katsoa miten kehitytään :)
Mikä liitokavio!
Aloitin siis menemällä Zeralla ja mentiin aluksi taas puomeja, tosin tällä kertaa kahta puomia peräkkäin. Poni älysi heti idean ja meni tosi hienosti. Kun laukan aika oli niin en ehtinyt edes sanoa laukka niin poni jo laukkasi, ihmettelin ensin mitääh kunnes älysin että hei sehän nosti pohkeesta! Voi että kun ole ylpeä siitä! Se taipuu ja asettuu tosi hyvin, ainoa ongelma että nyt kun sisäpohkeen merkitys on opittu niin ulkopohje olisi myös hyödyllinen opetella. Käännökset esim. esteelle tuuppaa välillä vähän leviämään. Mentiin aluksi siis puomeja, kunnes tehtiin pieni ristikko. Mentiin tosi hienosti sitä pari kertaa, kunnes kerran poni päätti kieltää koska Nora esteen toisella puolella nurmikolla istumassa taisi olla liian pelottava. Mähän yllätyin ihan totaalisesti, ensin menin hienosti kaulalle ja kun poni päätti peruuttaa kupsahdin/liuin sinne esteen sekaan. Noh tämän jälkeen poni ei millään halunnut enään hypätä sen yli, parin yrityksen jälkeen tultiin toisesta suunnasta ja sieltä päästiin hienosti yli ja todettiin että ei en minä sieltä enään tipu ja sitten päästiin vielä alkuperäisestä suunnasta. Se hyppäsikin tosi hienosti sitten :)
Mentiin vähän eteen alas, tosin vähän hassulla lopputuloksella, poni ei oikein ymmärtänyt :D
Nora sitten pelästyi niin että ei saanut kuvia myöhemmistä vaiheista kun makasin esteen seassa :D
Sitten Bellalla 25min pikaratsastus kun tuli vähän kiire, mentiin pohkeenväistöjä ensin käynnissä ja ravissa ja sitten vielä laukassa. Laukassa vielä vähän avoja ja keskilaukkaa. Pohkeenväistö ja avot laukassa varsinkin oli tosi hienoja, laukka on mielestäni kyllä Bellan bravuuri, siinä se menee kaikista parhaiten.
Tänään sitten A) oli ihan hirveä tuuli B) aivan liian innokas poni, Zera ei vaan malttanut tehdä mitään. Keskittyminen oli noh, vähän samaa sarjaa kuin minä ja tylsä leffa, poni ei vaan millään halunnut ravata rauhallisesti tai ylipäätänsä ravata. Käynnissä kaikki oli ok, mutta ravissa se vaan liihotteli omissa pilvilinnoissaan. Yritettiin harjoitella kulmien menemistä, eli tötteröt kulmissa ja ne piti sitten kiertää, käynnissä superhyvät, ravissa njääh ok, laukassa en edes yrittänyt. Ponin laukka tänään oli nimittäin, kröh pontevaa. Jossain vaiheessa kun totesin ettei sitä saa mitenkään rauhoittumaan niin menin irtojuoksuttamaan sitä tuohon ns. laitsalle ja se juoksenteli hienosti ympärinsä ja purki energiaa. Se oli ihan loputon energiapakkaus tänään. Irtojuoksutin Bellan vielä ja huh, mikä ravi! Se vasta liitokavio onkin, kuvista näkyy hienot lisäykset. Irtona saakin aina ne uskomattomat liikkeet, sarjavaihdot, piffit ja paffit mutta argh ei sitten ratsastuksessa :D Muuten raipan heiluttaminen ja maiskuttaminen ja muut yritykset saada ponia eteenpäin eikä syödä ruohoa ja kuvaaminen samaan aikaan on kamalan hankalaa!
Haha tää on sitä passagee :D Tiedä mitä se oikein tekee...
Bella->
 

10 kommenttia:

 1. Anonyymi16/5/12

  teet nykyään pelkästään tosta zarahepasta postauksia... ei oikeen kiinnosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kai, kun se on blogini päätähti nyt. No mistä pitäisi sitten tehdä? Arbaleesia on saikulla, sillä ei tehdä mitään pitkään aikaan, en käy katsomassa sitä kuin ehkä viikonloppuisin ja silloin siitä postaus. Omassa elämässäni ei tapahdu juuri mitään viikolla, viikonloppuisin shoppailut joista postaus. Pitäisikö sitten jättää kirjoittamatta kokonaan, ehei, jos ei kiinnosta niin ei tarvitse lukea :)

   Ja mitenniin pelkästään, okei olen nyt poikkeuksellisesti mennyt sillä su-ti-ke, ensi kerran pääsen vasta ensi viikolla. Nyt tullut su ja ke siitä postaus, tuossa on ollut shoppailuistani ja Arbaleesiasta postaus, nyt vaan olen sattunut menemään sillä paljon viimeaikoina. Ja iloksesi voin kyllä sanoa että on kyllä tulossa loppuviikosta paljon ei Zera-aiheista postausta.

   Poista
 2. Anonyymi16/5/12

  mun mielestä on kiva kuulla sun ja ponejen touhuilusta, nyt kun tuo arbaleesia on saikulla! :) MYös shoppailu postaukset kiinnostavat ;)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi16/5/12

  munki mielestä nää hevospostaukset on myö iha kivoi ;) sulonen otus tuol Zera <3

  VastaaPoista
 4. Anonyymi16/5/12

  munki mielestä on kiva lukee näit hevospostauskii ja suloinen otus tuo Zera ;)<3

  VastaaPoista
 5. E dom dina hästar? :) Helt härliga! Bella, den större väl, ser jätte kiva ut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nääp, dom är i samma ställe som Mikki va :) Eller den där Bella, e doms egen o Zera e i lån av dens kasvattaja :)

   Poista
  2. Andrea18/5/12

   okei kiva :)

   Poista
 6. Anonyymi19/5/12

  Sä ostat/koulutat liian pieniä poneja. :/ Oot tosi pitkä niille ja sun oma ratsastus ei tykkää hyvää, mutta oot oikeesti tosi hyvä ratsastaja ! (:

  VastaaPoista