28. toukokuuta 2012

Even if happiness forgets you a little bit, never completely forget it

Sunnuntaina menin Zeralla ja illalla oli iskosiunaus ja jätskibaari! Zera oli vähän possu, liikaa energiaa päässä kun melkein viikon tauko ratsastuksesta leirikoulun takia. Ei siitä sitten oikein mitään tullut, ponilla oli vain liikaa energiaa ja lopputuloksena sitten laukattiin melkein koko pellon ympäri. Saipahan sitä energiaa pois. Yritettiin kuitenkin epätoivoisesti vielä vähän mennä puomeja ja sitä raviohjelmaa, katastrofaalista kun ponilla oli niin paljon energiaa ettei se yhtään ajatellut tai keskittynyt se vain meni. Lopussa kun se oli jo ihan väsynyt kuunteli se taas vihdoin ja saatiin pari tosi kivaa pätkää, ei ne siellä lopussa kuitenkaan hirveästi ilostuttanut.
Tänään taas eilisten energiapaukuttelujen jälkeen ajattelin mennä Zeralla ja mentiin alkuverryttelyt maastossa. Tai oikeastaan tuolla hiekkateillä ja olihan se aika jännää, eka kerta yksin missään ja pressut lepatteli ja koirat haukkui. Kuitenkin Zera oli ihan rauhallisesti, ei säpsynyt tai mitään, ihmetteli vain. Mentiin sitten taas raviohjelmaa, lävistäjälle puomit normaalia pidemmällä välillä että saataisiin tasainen ja hyvä temponlisäys/askeleenpidennys, se oli oikeastaan ainoa asia mikä meni ihan megasuperhyvin tänään. Huomasin muuten ekan kerran sen että se oli oikealle parempi, ennen sillä ei ole ollut huonoa suuntaa, nyt kun vaatii vähän enemmän niin se tulee esille. Mentiin aika paljon ympyröitä, oikealle se asettui tosi nätisti ja hienosti, vasemmalle ei olisi sitten millään halunnut. Keskihalkaisija käynnissä oli aika aaltoileva, ensi kerralla teen meille pienen puomikujan mitä pitää noudattaa että mennään ihan suoraan, nyt oli vähän vönkäilyä mutta ei pahasti. Ravissa se meni hienosti, pysähdykset ok. Kaikki käyntiosuudet oli tosi kivoja ja rauhallisia, ravissa oli vähän epätasaisuutta, välillä se oli tosi kiva ja välillä vauhti kiihtyi turhan paljon. Laukkaa ei menty verryttelyjen lisäksi ollenkaan, raviohjelmaa kun harjoiteltiin. Ja on se kumma kun siinä yhdessä kulmassa pitää aina hiljentää ja seuraavassa kaahottaa täysiä? Lopuksi pesin sen ja syöttelin sitä melko kauan kun kuviakin tuli räpsittyä.
Ei ole pari viime kertaa nyt ihan putkeen mennyt, varmaan johtuu tuosta pitkästä tauosta. Nyt kun kesäloma alkaa niin pääsen menemään melkein joka päivä, jes! Kouluvalmennuskin voisi olla ohjelmassa kohtapuolin.

Nyt tein muuten vähän suunitelmaa että mitä treenataan, että saataisiin vähän suunitelmallisuutta treeneihin.
-Kulmat ja teiden seuraaminen pisteestä pisteeseen, laukanostoja
-Käyntitreeniä, halkaisijalle menoa, voltteja&ympyröitä ja niissä asetus&taivutus
-Ravivoltit&ympyrät nissä asetus&taivutus, siirtymiset 
-Radan läpimeno
Yritin ottaa rakennukuvaa, mutta kyllä tästä vähän näkee että maha rupee pikkuhiljaa lähtemään! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti