17. elokuuta 2016

Destination Visby

Ajattelin jakaa teille vähän fiiliksiä purjehduslomaltani kuvien muodossa. Vaikka pelkään kaloja, enkä liiemmin välitä merivedestä, niin rakastan purjehdusta. Silloin kun ei tuule liikaa ja aurinko paistaa ;) Kaikista kivointa on se kun tuulenpuuska yllättää ja vene on melko kirjaimellisesti niin kyljellään että voit seistä seinillä... Not.
Reissuun mahtuikin onneksi paljon aurinkoa satunnaisten myrskyjen ja sadekuurojen kaveriksi. Tänä vuonna matkattiin hetken mielijohteesta aina yhtä ihanaan Visbyhyn!
Visby on yksi lemppareitani ja tunnelmallisempaa kaupunkia saa ettiä! Todellakin sen reippaasti yli vuorokauden purjehduksen arvoinen. Vuokrattiin vielä auto ja kierrettiin koko Gotlanti ympäri. Auton ikkunasta näkyi paljon tylsää peltoa, mutta myös paljon upeita kulttuuri- ja luonnonkohteita. Tuli nähtyä mm. Gotlannin isoin raukki, Blå Lagunen (unelmauimarantani, tuolla laguunissa ei ole yhtäkään kalaa tai levää kalkin vuoksi, vesikin on turkoosia kuin etelässä) ja Lummelundagrottan (4km pitkä luolasto). Ilmasto ja kasvillisuus tuolla on niin erilainen, että vaikka ollaankin niin lähellä kotosuomea tuntuu välimatka moninkertaiselta. Yritettiin myös metsästää niitä villejä gotlanninrusseja, mutta eipähän niitä tietenkään näkynyt :D
Purjehduksen huono puoli onkin juuri nuo etäisyydet. Visbyhyn kesti tolkuttoman kauan ja niin myös sieltä pois (purjevene kun kulkee hyvällä säällä sen max. 15km/h). Takaisin tultiin Tukholman kautta, jossa minä jäinkin sitten kyydistä pois. Siellä shoppailin (tietysti), kävin fikalla Rossen kanssa ja urheilin 41km edestä. Tuli ainakin nähtyä kaupunkia kun eksyin pyöräni kanssa varmaan kymmenen kertaa.
Vaikka matkustaminen on aina yhtä hauskaa, niin on myös kotiin paluu. Kahden laivan ja junan jälkeen oli ihanaa rojahtaa kotisohvalle mässyttämään hyviä ruotsalaisia karkkeja ja katsomaan telkkarista ratsastusta samalla näpräten uudella puhelimellaan. Kaikista ihaninta oli kuitenkin seuraavana päivänä nähdä yli kahden viikon jälkeen oma rakas hevonen, joka on muuten tässä ajassa kasvattanut aivan jäätävän mammuttiturkin :D Klippaus o-hoi..

Suosittelen ehdottomasti Gotlantia matkakohteeksi – ekstoottista, mutta lähellä.

7 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, niin kauniita ja taitavasti muokattuja :)!

  VastaaPoista
 2. Wau mitkä maisemat siellä onkaan! :o Tuonne kyllä kelpaisi matkustaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gotlanti on kyllä mun all time favourite! Suosittelen *.*

   Poista
 3. Ihania kuvia! Meidän on pitänyt jo parina kesänä mennä Gotlantiin keskiaikaviikolla, mutta ollaan muistettu asia vasta liian myöhään ja sillon on jo kaikki laivavuorot ja hotellit ollu varattuja. Ens vuonna sitten. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me lähettiin sieltä just kun ne alko :( ehin nähdä kun ne pystytti telttoja :D

   Poista
 4. Mahtavat maisemat ja todella hienoja kuvia! Tekisipä mieli matkustaa sinne :)

  VastaaPoista