27. maaliskuuta 2016

Ohjasajoa pitkästä aikaa

Viikonlopun Nelen tuntien jälkeen oli maanantaina tarkoitus pitää rennompi päivä. Ei se lopulta niin kovin rentoa ollut, mutta ainakin erilaista. Suht rankan viikonlopun jälkeen ajattelin, että ohjasajohan olisi kivaa vaihtelua Arbaleesialle.

Olen joskus kauan aikaa sitten yrittänyt ohjasajaa Arbaleesiaa, mutta ei siitä koskaan ole mitään tullut sopivien varusteiden puuttuessa. Ohjasajo on aina kiinnostanut minua, mutta yhdellä liinalla ja juoksutusvyöllä mistä puuttuu ne pystyvässä olevat renkaat, on se aina ollut kovin hankalaa. Mehän yritetään välttää juoksutusta Arbaleesian kanssa (viimeksi varmaan monta vuotta sitten juoksutettu liinassa), koska Arbaleesian etupainoinen lönkyttely ei tee muuta kuin haittaa. Irtojuoksutusta harrastetaan varsinkin kesällä enemmän, mutta yleensä sekin menee siihen että juoksen Arbaleesian perässä raipan kanssa.
Ohjasajossa on se hyvä puoli, että voi käytännössä ratsastaa hevosella olematta selässä. Esimerkiksi piaffe opetetaan hevoselle usein ohjasajaen. Heh, jos sitä taitoa siis on. Meidän ohjasajo on lähinnä siirtymisiä ja erilaisia teitä. Pitäisi joskus päästä Hockuksen tunnille ohjasajamaan, jotta oppisi vähän muutakin.
Varsinkin nyt ensimmäinen "oikea" ohjasajokerta oli alussa aikamoista räpeltämistä takajalat tallissa. Parin minuutin jälkeen molemmat alettiin saamaan ideasta kiinni, ja lopulta Arbaleesia menikin aika kivasti. Saatiin jopa täysin puhdas laukanvaihto tehtyä!
Tosiaan, nämä ohjasajovermeet ovat Wahlsténistä yhteistyön tiimoilta saatuja. Yhden käyttökerran perusteella voin sanoa, että ne ajavat täysin asiansa. Olen tottunut ohjasajamaan vähän sellaisilla sinnepäin-vermeillä, joten nämä olivat todellakin luksusta. Ainoa negatiivinen asia mitä keksin, on että itse vyössä on yhdessä kulmassa pieni ompeluvirhe, mutta ei se käyttöä haittaa. Ohjat vaikuttavat myös hyviltä (ja tarpeeksi pitkiltä!), ehkä alkupään naruosio saisi olla hitusen pidempi. Kaiken kaikkiaan olen iloinen että otin nuo, enkä satulahuopaa (niitä meillä on ihan liikaa) :D Vielä kun silatyynyn saisi hankittua.
Mulla on muuten tällä hetkellä vähän huono tilanne kameroiden kanssa. Ykkösjärkkäri on tällä hetkellä pari viikkoa Ruotsissa, ja vaikka kotona onkin kaksi muuta, on akut ja laturit myös siellä Ruotsissa... Hain sitten kaverini EOS1100D, ja no yllättävän hyvin se pärjäsi hyvällä putkella, mutta ei se kyllä tuota amattikäyttöön tarkoitettua Sonyn a77 korvaa.

2 kommenttia:

  1. Arbaleesia on kyllä todella hienon näköinen hevonen ja sen väritys on aivan ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arbaleesia kiittää :) Sen väritys on kyllä upea! Vaikka passissa lukee tummanruunikko..? niin tuo maksanrautias on kyllä ihana väri, varsinkin kun sen harja on vielä ihan sateenkaari, siitä löytyy valkosesta mustaan ja kaikki siltä väliltä :3

      Poista