19. heinäkuuta 2014

KESÄRENTOILUA

Tosiaan vanhempani ovat nyt purjehtimassa, joten olen kuukauden yksin kotona, ja Arbaleesian hoito on myös mun vastuulla tällä aikana. Onneksi mua autteleee pari ihanaa ihmistä tallilta, ei oikein aika riittäisi mennä Arbaleesialla päivittäin kun töitäkin on.
Arbaleesian kanssa en ehtinyt tällä viikolla kunnon koulutreenejä menemään, sillä siivotessa käsivarteeni upposi ihan mukavan syvälle metallilevy. Onneksi löysin kotoa sellaista haavateippiä millä sain haavan suljettua. Yritin tiistaina ratsastaa kunnolla, mutta oikea käsi protestoi vähän, joten menin suosiolla ensin kevyesti kentällä 20min jonka jälkeen lähdettiin maastoon. Tänään haava oli jo parantunut, joten menin kevyen perus koulutreenin.
Arbaleesia oli oikein mukava, se painoi ensin hieman kädelle, mutta tällä kertaa vaadin sen oikeasti kantamaan ittensä kunnolla ja menemään ryhdikkäästi. 
Arbaleesia hokas heti idean ja oli tosi ryhdikäs ja kevyt edestä. Ravi oli ilmavaa, eikä se painanut kuolaimelle paljon yhtään. Harvoin meno tuntuu niin kivalta, kuin tuolloin, kaikki vaan jotenkin onnistui. En tehnyt mitään erikoista ravissa, lyhyesti pohkeenväistöjä ja avoja sekä parit lisäykset.
Laukassa menin kahdet laukanvaihdot molempiin suuntiin. Arbaleesia on älynnyt laukanvaihdot siihen pisteeseen, että se vaihtaa melkein käskystä. Se ei vaihda jos se ei koe sitä tarpeelliseksi, joten niitä vaihtoja on välillä hankala saada sieltä. Silloin alussa kun aloitin tämän laukanvaihtoprojektin, annoin sen vaihtaa kovemmalla temmolla, jolloin sen ikään kuin oli pakko vaihtaa tasapainon säilyttämisen takia. Tarkoituksena oli lähinnä tutustuttaa A niihin apuihin. Nyt kun Arbaleesia ymmärtää ne avut, oon rupenu vaatimaan sitä vaihtamaan kootumassa laukassa. Vasemmalta oikealle se vaihtoi aika mallikkaasti, jopa ihan käskystä pisteessä. Mutta oikealta vasemmalle en meinannut millään saada sitä vaihtoa, A olisi iloisesti jatkanut vastalaukkaa maailman ääriin. Lopulta sain kolmikaarisella yhden siistin vaihdoin pisteessä, jonka jälkeen lopetin tyytyväisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti