9. huhtikuuta 2012

Erikoispostaus: Elämäni pikkuponit

 Toiveita on tullut siitä, että tekisin postauksen Wiknerin poneista. Tai oikeastaan tämä postaus on elämäni poneista, koska täältä tulee löytymään myös parista muusta ponista juttua. En tiedä minkälaista postausta nyt odotetaan, mutta kerron omat kokemukseni Wiknerin poneista ja niistä kellä en ole mennyt niin kerron yleisesti vaan. Huomatkaa sitten että kokemukset monista poneista on viime vuodelta tai sitäkin kauempaa, eli en tiedä ihan tasan tarkkaan millaisia ne nykyään ovat. Eli antakaa anteeksi jos lukee jotain virheellistä... Lisäksi aion kertoa myös parista ponista jotka ovat jo lähteneet Wikneriltä ja parista muustakin. 

Aluksi ne ketkä ovat vielä Wiknerillä ja suosikkejani:
Buffalo, se on todella hassu luonteeltaan, sellainen söpistelijä (lue: repii vetuketjut rikki) Ratsastaessa se menee kun osaa pyytää niin nätisti peräänannossa ja muutenkin hienosti. Hypätessä se menee ohi osaamattomilla aika helposti mutta kun muistaa pitää sen pohkeiden välissä niin se hyppää kyllä hienosti. Erikoisesteillä kröh on paljonkin kokemusta siitä kuinka se kieltää ja löydät itsesi sitten sieltä esteen seasta :D Yksi lemppareistani! Ja koulukisatykkini!
Myy, tosi siro ja pieni, olikohan 110cm vähän päälle. Se tuli Wiknerille ja oli alussa ihan tosi villinä laukkansa kanssa. Sen laukka oli aika tasapainotonta eikä se sen takia voinut mennä hiljaa ja rauhassa, nyt se laukka on jo parempaa. Hypätessä ihan tykki, hyppää kevyesti 80cm, mutta sellainen että saa olla tarkkana että ei mene ohi. Kisoissa menee ihan tuhattajasataa tykkinä ja tarvii kyllä tasapainon jos kyydissä haluaa pysyä. Oli ehkä toiseksi paras Buffalon jälkeen, estetykki, ei ehkä oikein kouluponi.
Myy rentoilee kevätsäässä
Harmony, ehkä yksi lutuisimmista poneista, se oli vasta alkanut käydä tunneilla kun ekoja kertoja sillä menin ja se on kyllä niin hupsu. Luonteeltaankin se on ihana, tosi ystävällinen ja kiva. Harmonysta en tiedä että miten se on kehittynyt nyt mutta silloin se oli aika hassu ratsastaa, esteillä se välillä ei meinannut kääntyä esteelle mutta kun pääsi esteelle asti niin se meni tosi hienosti tykkinä yli. 
Kuten näkyy, välillä saattoi tulla ihmeloikkia esteiden yli, Kiialla hankaluuksia pysyä selässä :D
Harmony söpistelee

Hanni, Harmonyn äiti, se tuli Englannista joskus aika nuorena ja silloin ei ihanuus minkälainen se oli! Vähän rasavilli muistaakseni mutta kiltti, ja ne liikkeet! Nykyään se on jo tottunut tuntsarielämään, eli enään ei näy sitä upeaa liitoravia. Muistan että kiiman aikaan se on aivan kamala eikä keskity mihinkään mutta useiten se on ihana ratsastaa. Sen ravi on ihan superpehmeää, ihan kun istuisi tuolilla vaan. Eli jos jollain on ongelmia harjoitusravissa niin Hannin selkään vaa! 
Hanni ja minä joskus vuonna 09? kisoissa
Sitten niitä ketkä ovat vielä Wiknerillä mutta eivät sellaisia joilla menin aktiivisesti:
Dancy, se on tosi reipas ja kiltti hoitaessa, sopii todella hyvin aloittelijoille koska on niin kiltti
Etna, pikku pukkikone kuten kuvasta näkyy. Taas kerran Kiia selässä! Etna oli ainakin silloin mielestäni kun pysyi vaan selässä niin kiva. Se oli reipas ja oikeasti osaavakin. Etna on ehkäpä Wiknerin yksi isoimpia shettiksiä? Hoitaessa se ainakin yleensä oli tosi kiva ja kiltti.
Kiia edelleen, Etna tykkää hyppäämsiestä! 
Arbella, eka hoitsuni. Ihan super ihana ja kiltti, se on kivan herkkä shettikseksi ja aika hyvä sellainen poni millä voi aloittaa ratsastuksen.
Porkkana, sillä on ihan superpompottava ravi ja se on aika nopea verattuna muihin eli ympyröitä saa tehdä. Se saattaa vedellä päätä alas kesken ratsastuksen ja oli välillä hoitaessa vähän äksy. Muuten se on kyllä tosi kiva ja reipas ja hypätessä muistelisin että aika kiva.
Sampo (vas.), tosi pikkunen ja ihana poni. Silläkin saattaa perä välillä lennellä ilmaan ja korkealle. Se on jotenki tosi ihana, sillä on tosi lyhyt ja nopsa tikittävä ravi ja muutenkin se on aika tykki. Hassu poni, ite muistan että tykäsin siitä tosi paljon!
Fairy, se on tosi kiltti hoitaessa ja sen askel on tosi jännää... Se astuu jotenkin niin oudosti, mutta sen ravi on ehkä juurikin sen takia mukavaa istua. Se on reipas ja tykkää hypätä! Osaavan ratsastajan kanssa menee se nätisti
peräänannossa ja aloittelijoillakin se menee ns. muodossa ja hyvin.
Sunny, se on ehkä vähän laiskahko (okei kuten suurinosa), perusponi, kiltti hoidatteassa ja mukava ratsastaessa.
Rosis, se on aika laiska, maastossa tosin tykitettiin joskus ihan megavauhtia! Raippa on tarpeen ja hoitaessa tosi kiltti ja ihana. Osaavemmilla menee tosi hienosti peräänannossa ja kulkee hyvin eteen, ite tykkäsin jonkin aikaa aika paljonkin Rosiksesta.
Mona, sekin on tosi kiltti hoitaessa ja ratsastaessa reipas ja kulkee hyvin eteen.
En siitä kamalasti osaa sanoa mutta soveltuu tosi hyvin aloittelijoille jotka on siirtymässä
shettiksistä isompiin.
Gazelle, se on vasta alkanut käydä kunnolla tunneilla. Se on reipas ja kulkee hienosti peräänannossa kun pyytää ja on ehkä vähän vihreä vielä, eli ei ehkä ihan kaikkea osaa mutta se yrittää ja soveltuukin ehkä vähän enemmän jo ratsastaneille.
 Sitten pari ponia jotka ovat jo lähteneet Wikneriltä tai eivät käy tunneilla:
Celeste, ihan supersymppis ja reipas poni! Oli ehkä välillä vähän äksy mutta ratsastaessa ihana! Jouduttiin tosin lopettamaan pari vuotta sitten...
Ami, tuo ihana poni jolta lensin 7 kertaa yhden tunnin aikana! Siitä on niin pitkä aika etten muista muuta kuin että se oli aivan ihana ratsastaessa, silloin kun sillä oli hyvä päivä :D
Daffy, sekin oli välillä vähän pukkikone mutta ihanan reipas ja tosi kiltti hoitaessa!
Miris, jäänyt jo eläkkeelle mutta rakastan sitä! Se niin nauttii siitä kun sitä harjaillaan ja se on aivan super kiltti, sen kanssa voi tehdä ihan mitä vain ja se vain töllöttää. Ylivoimaisesti Wiknerin kiltein poni ja aivan ihana hoitaessa!
Rosy, lähti sinne mistä Myy tuli, sekin oli tosi kiva ratsastaessa, ehkä vähän laiskahko ja itsepäinen välillä mutta tykkäsin.
Liina, yksäri joka kävi silloin tällöin tunneilla, nykyään ei mene enään koska jo niin vanha. Super kiltti hoitaessa ja huomatkaa minä pikkukarana ekaa kertaa ohjasajamassa Arbaleesian entisen vuokraajan ja hoitajan kanssa.
Wioletta, se on vielä kasvamssa mutta aika rasavilli se on ollut ja luonteeltaan juuri sellainen minkälainen varsa on, utelias ja haluaa änkeä joka paikkaan :D
Beku, myytiin yksäriksi jo jonkin aikaa sitten mutta oli tosi ihana ratsastaa ja hoitaessakin tosi kiva! 
Eli listasta puuttui tosiaan ainakin Smulan joka käy aina välillä tunneilla, Ville joka sekin on yksäri joka käy välillä tunneilla ja uusimmat kolme vai kaksi :D ponia jotka ovat nyt tulleet vasta. Ja Vicky joka tunnetaan tallin äksyimpänä ponina, tosin ratsastaessa se on kivan reipas ja kunhan muistaa olla tomakkana eikä pelkää sitä niin ei se ainakaan minulle ole ikinä mitään tehnyt.

Sitten muiden poneja (on niitä muitakin mutten muista nimiä saatika kuvia ei ole):
Celina eli tuo valkoinen, olen sillä kerran mennyt ja se on ihan tosi luotto poni! Sillä on megapehmeät askeleet ja tosi kiva hoitaessakin!
Palmun tallilta Simbad, kerran silläkin menin ja hypättiin ja olihan se aika mukava :)
Junnu, Russi jota vuokrasin jonkin aikaa, tosi kiva ratsastaa ja hoitaessakin aika sellainen peruskiltti, hypätessä aika tykki!
Lilleman! Siis miten ihanaa, sen omistajilla on se niiden pihalla ja se saa siellä kierrellä ja voi mennä uimaankin jos haluaa!
Viimeiseinä muttei todellakaan vähäisempänä tuo maailman ihanin otus Mikki! Sitä ei tarvitse enempää esitellä muuta kuin että sellaista ponia ei tältä planeetalta löydy joka korvaisi tuon ihanan maailman hienoliikkeisimmän ja söpöimmän pikkuponin!

10 kommenttia:

 1. Anonyymi9/4/12

  Onko sulla mitään tietoa siis siitä paikasta missä Rosy on nykyään? Se oli joskus mun lemppariponi, kukaan muu ei ikinä halunnu sitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.luhtajoenratsutila.fi/

   Tuollahan se asustelee :) Nurmijärvellä

   Poista
  2. Anonyymi10/4/12

   Et voi anonyymi sanoa, että kukaan muu ei halunnut sitä, sillä luultavasti et ole aivan perillä asioista siinä tapauksessa. Rosyllä, kuten muillakin poneilla, oli oma kannattajakuntansa ja tiedän useammankin kenen lempiponi Rosy on ollut. Tähän voin mukaanlukea itseni.

   Poista
  3. Älkääs nyt riidelkö :) Itekkin tykkäsin Rosystä paljon, mutta ehkä anonyymi tarkoitti sitä että heidän tunniltaan kukaan muu ei sitä halunnut? :)

   Poista
 2. Anonyymi12/4/12

  Uujj nytsesitte tuli tää postaus ((; ihana !!!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi19/8/12

  Minne ami on lähtenyt, kun muistan että tuo oli aikoinaan lempiponini? Ja listasta puuttui myös paukku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa oli vaan oikeastaan ne keillä olin mennyt ja keistä oli kuvia, eihän tuossa ole ihan kaikkia. En muista minne Ami meni, sellainen muistikuva että yksäriksi jonnekkin mutta voin olla ihan täysin väärässä.

   Poista
 4. Anonyymi26/8/12

  Ok. Amihan ei ollut annukan, ja muistaisin että omistaja vaihtoi tallia?

  VastaaPoista
 5. Ami myytiin yksityiseksi yhdelle perheelle Lohjalle.

  VastaaPoista