6. huhtikuuta 2016

Onnistunut kauden aloitus!

Sunnuntaina oli tosiaan Wiknerillä meidän kauden aloitus, ja siellä heidän kauden vikat koulukisat (ratsastuskoulut..?) :D

Aamulla kaikki ei todellakaan mennyt putkeen kun traikku ei suostunut hievahtamaankaan. Lopulta hakattiin pultteja kirveellä ja kyllähän ne renkaat siitä lähti rullaamaan. Arbaleesia oli yllättävän rauhallinen aamulla, yleensä se laittaessa on vähän sellainen pörheä ja innoissaan. Nyt me ei letitetty sitä, niin se ei ihan ehtinyt ymmärtää että hetkonen mehän ollaan menossa kisoihin!

Wiknerillä oltiin hyvissä ajoin, ja verkkaan siirryin 30min ennen suoritustani. Wiknerin verkkahan on sellainen pääty-ympyrän kokoinen, niin siellä saa aina vähän soveltaa. Toisaalta se on hyvä, niin heppa pysyy terävänä kun koko ajan pitää tehdä jotain.
Sain lopulta melko täydellisen verkan tehtyä. Sain kaikki tarvittavat liikkeet mentyä läpi, vähän terävöitettyä hevosta, mutta myös taivuteltua sen rennoksi. Radalla mentäessä mulla oli allani todella kivalta ja kuuliaiselta tuntuva hevonen.
Itse rata oli hyvä. Siinä oli pari ihan selvää ongelmaa läpi koko radan, ja pari huikeaa kohokohtaa. Arbaleesia oli tuttuun tapaan ihan kauhusta kankeana tuomarinpäädyssä, asia mikä tapahtuu aina ja pelkästään Wiknerillä. Kohti tuomaria mentiin aina niska ylhäällä ja muoto ihan liian avoimena, mutta onneksi tuomari ei tätä näe. Jouduin myös pitämään Arbaleesia vähän turhan kovalla kädellä tuolla tuomarinpäädyssä, sillä sieltä poispäin lähdettiin aina vähän vauhdikkaampaa tahtia, mentaliteetillä apua äkkiä karkuun. Ensimmäiseen keskiraviin tulikin pieni tahtirikko alkuun.  Siinä ne suurimmat ongelmat. Nämä eivät onneksi näkyneet ulospäin sen suuremmin, vaan olivat lähinnä sellaisia tunteita selässä. Esim molemmat keskihalkaisijat olivat 7.
Tätäkään ei tuomari onneksi nähnyt. Arbaleesia oli ihan en varmana mene ai kamala se syö mut.
Ne kohokohdat sitten: toinen keskiravi ja takaosakäännökset. On se hullua kuinka ne kaikista vaikeimmat asiat sujuivat parhaimmiten. Kaikista näistä saatiin 6,5. Muistan ensimmäisen takarin jälkeen leijuneeni suunilleen pilvissä. Sitten kun se toinen oli vielä parempi kuin ensimmäinen, meni mulla pasmat ihan sekaisin! Ei ihme, että eka keskilaukka heti perään oli vähän huono :D Itse keskikäynti oli kuitenkin harmittavan lyhyttä, ja tietty letkeys puuttui, siitä vain 6.
Paperi oli siis täynnä 6 ja 6,5. Seiskat halkaisijoista ja yksi 5,5 tuomarinpäädyn laukkakaarroksesta jossa Arbaleesia aukoi suuta. Se kai yritti näyttää pelottavalta, ettei tuomari vaan söisi sitä. Loppukommenteissa kehuttiin yritteliästä hevosta, ja toiveena oli enemmän kantovoimaa takaosalle ja ajatusta ylämäkeen. Ne peruskommentit siis.

Fiilis oli kuitenkin hyvä. Oli kyllä melkoinen työmaa päästä rata läpi, mutta sellaistahan se aina on kisakauden alussa. Taputin heppaa paljon ja patistin vielä loppuravit.
Paperin kun sain nenän eteen olin melkein positiivisesti yllättynyt joistain kohdista. Selkeästi ne parit vaikeudet eivät olleet näkyneet ulos. Tuomari oli todella neutraali ja antoi mielestäni meille juuri ne pisteet mitä ansaittiin. Paperissa oli pari oikeasti hyvää ja hyödyllistäkin kommenttia. Prosentteja tuli 60,8 ja salaa vähän petyin kun ei sijoituttu.
Lähdettiin siinä sitten laittamaan heppaa pois, kunnes äiti käski vielä tarkastaa pisteet. Niinhän se oli, että lopputulos olikin 62,8% ja tällä pienen säädön jälkeen toinen sija. Arbaleesia ei valitettavasti päässyt ansaitsemalleen kunniakierrokselle, mutta korvasin sen sille sokeripaloilla :D Jotenkin nää kotikisat tuntuu olevan aina vähän tälläisiä. Ensin pisteet lasketaan väärin, ja sitten nolona vielä myönnetään että oho palkittiin yksi liian vähän.. :D
Hyvä fiilis, hyvä kisakauden aloitus, ja hyvä tilannekatsaus tähän väliin. Olen todella tyytyväinen suoritukseen, vaikka siitä vielä vähän se rutiini puuttuikin, mutta Wikner nyt on muutenkin aina ollut hankala paikka meille. Tällä fiiliksellä on hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin, milloin ne sitten ovatkaan. Kaiken kaikkiaan: hyvä me!

8 kommenttia:

 1. Jee, ihan mahtavasti teillä meni! Hyvä Te, hyvä Arbaleesia, hyvä Sinä:O

  VastaaPoista
 2. Hyvä kisakauden avaus, hyvä te ! :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi6/4/16

  Niin kaunis hevonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arbaleesia kiittää kauniita sanojasi :)

   Poista
 4. Mikä luokka oli kyseessä, vai missasinko sen vaan jotenkin? Hyvä te :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja totta en tainnut tässä postauksessa sitä mainita :D HeA:1

   Poista