16. maaliskuuta 2013

4 HEVOSTA

Heipsan, aloitetaan vaikka sillä että Arbaleesia oli ihan mahtava perjantaina. Menin taas aamuratsastelemaan ja pakko sanoa että näiden parin kuukauden aikana oon kerran-pari ollu maneesissa jonkun muun kanssa ratsastamassa. Mitä luksusta, varsinkaan aamulla siellä ei oo ketään, iltapäivällä ehkä tallin omistaja menee maastakäsin työskentelemään maneesin toiseen päätyyn. Rakastan sitä että saa ratsastaa rauhassa. Niin ja vihdoin kaapin kätköistä löytyi estesatulaan huopa, aika ihkua eikö vain.
Kuitenkin siis mentiin hackamorella kolmen esteen sarjaa. Mentiin alkuverkaksi oikein superkoottua ravia josta siirtyminen lisättyyn raviin, takatassuihin poljentaa nääs. Arbaalesia ei oo varmaan ikinä koonnut itseään niin hyvin, luulisi että hackamore vaikeuttaisi asiaa mutta päinvastoin. Hyppykerran teemana oli rauhallisuus, laitoin sarjavälit normaalia lyhyemmäksi, niin että A joutuisi oikeasti kuuntelemaan mun apuja. Ja niinhän se kuunteli, ainakin verrattuna viime estevalmennukseen jossa se nosti vain pään taivaisiin ja lähti menemään. Tarkoitus olisi nyt ruveta taas hyppäämään hackamorella tai hankkia kineton-turparemmi, en jaksa noita kuolainsotkuja enään kun heppa toimii niin hyvin näin.
Tänään menin sitten ensin Prinsessalla ja sitten Bellalla. Prinsessa (jolla muuten on toinenkin kutsumanimi mutta käytän täällä tätä) oli ehdottomasti parempi kuin viime kerralla. Viimeksi oli eka kerta kun menin sillä ja vähän testailua oli molemmin puolin. Tällä kertaa löydettiin jo paljon paremmin nappuloita, sain sen mm. rentoutumaan paljon paremmin kuin viimeksi. Ulkona on kyllä tällä hetkellä aika armoton pohja ratsastaa, Bellankin kanssa tyydyin vain maastoilemaan. Mikki-pikkuinenkin sai osansa mun rapsutuksista, en tänään ehtinyt puuhailemaan sen kanssa enempää.
Haha korvaratsastusta, huomenna olisi taas tarkoitus mennä Arbaleesialla maastoilemaan. Meidän piti hiihtoratsastaa, mutta en ole saanut valjaita tehtyä joten joskus toiste. Niin ja pahoittelen kännykkäkuvia, mutta mielummin näin kuin kuvattomasti :)

7 kommenttia:

 1. Anonyymi16/3/13

  Kiva toi huopa+jalustimet! :)

  VastaaPoista
 2. Tuleeko blogiisi enään muita postauksia kun hevos? Alussa tää oli kiva kun oli myös lifestyle tyyppistä mutta nyt jotenkin täyttynyt hevosista? ...:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tulee, varsinkin kesällä :D Oon ollu nyt shoppailulakossa alkuvuoden joten en oo oikeestaan tehny muuta kuin heppaillu... Ja se että tallinvaihdon myötä mun heppaillut on myös lisääntyny nii eipä jää aikaa paljon muuhun. Mutta älä huoli kyllä sitä muutakin juttua tulee oikeastaan jo ihan lähipäivinä :)

   Poista
 3. Anonyymi17/3/13

  tee joku postaus joka ei käsittele hevosia.. :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi17/3/13

  Oi, mä niin tykkään näistä heppailu-postauksista :) Hirveä hinku itsellänikin heppailemaan, toivottavasti lähitulevaisuudessa pääsis edes irtotunnille jonnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät :) Ja kipinkopin tuntia varailemaan jonnekkin! Tosin irtotuntien hinnat ainakin pk-seudulla on ihan järkyttäviä O.o

   Poista