12. kesäkuuta 2017

Kaivarin tapahtumat vol. 2 - Air Show

Perjantaina päästin sekä purjehtimaan ensimmäistä kertaa tänä vuonna, että katsomaan ehkä vuoden upeinta showta. Upea sää, eturivin paikat, skumppaa ja mansikoita hyvässä seurassa sekä tietysti itse show - mitä sitä nyt muuta kaipaisi päivältään.

Ilmailu on aina ollut lähellä sydäntäni, sillä perheemme on harrastanut lentämistä monen sukupolven ajan. Olikin ihana nähdä, kuinka lentokoneet selkeästi kiinnostivat muutakin kansaa, sillä olihan paikalla 100 000 ihmistä. Kyllähän lähes jokaisessa asuu se pieni lapsi joka innostuu hävittäjän nähdessään ja sen äänen kuullessaan.
Oli kerrassaan upeaa nähdä finskin uusi A350 vetämässä matalaliitoa suoraan veneemme yläpuolella, DC-3 ja pienemmät temppukoneet, Hornetit ja muut hävittäjät bassoisine lentomeluineen, jota en kyllä meluksi kutsuisi, sillä se herättää aina lähinnä innostusta. Kuitenkin kaikista upeimman shown veti brittien Red Arrows, joista koko tapahtuma oikeastaan oli lähtenytkin liikkelle. Brittien Royal Air Forcen Acrobatic Team lähestyi alunperin Suomen Ilmailuliittoa, että hei tultaisko teidän maan 100v synttäreiden kunniaksi vetämään pikkuinen show. Siitä sitten Ilmailumuseo nappasi kopin ja lähti järjestämään tälläistä koko vuoden suurinta yleisötapahtumaa. Törkeän hyvin he siinä onnistuivatkin.
Red Arrows päätyikin vetämään semmoisen shown, että oksat pois. Aivan hullua katsottavaa kun yhdeksän konetta veti taitolentoa ja mitä upeimpia liikkeitä parhaimmillaan alle 2m päässä toisistaan (kuvitelkaa, hevonen on keskimäärin 2,4m pitkä!). Ei ne hävittäjätkään hirveästi hävinneet, 1400km/h vauhdissa muodostelmassa lentäminen metrin päässä toisistaa ei mahda helppoa sekään olla. Viimeinen lentonäytös olikin Suomen oma Midnight Hawks, joka aloitti esityksensä upeasti Finlandian tahtiin. Kyllä siinä vähän meinasi jo herkistyä, niin upea tapahtuma oli ollut.
Kaikista ihaninta oli kuitenkin se, että ollaan saatu kuukauden sisään nyt kaksi aivan mahtavaa yleisötapahtumaa Helsingin ytimessä. Sekä ratsastus, että ilmailu ovat molemmat sellaisia lajeja, ettei tavallinen tallaaja niihin helposti pääse tutustumaan, varsinkaan näin kaiken keskipisteessä. Molempien lajien ystävänä on upeeta seurata, kuinka lajeja tuodaan suuren yleisön tietoisuuteen ja nähtäväksi. Lisää tälläisiä upeita tapahtumia kiitos!

2 kommenttia:

 1. Katselin tuossa vanhoja postauksia ja siellä vilahti tuttu poni!
  Mikki oli minulla lähemmäs neljä vuotta mutta myytiin tässä keväällä. Mikki myytiin Forsteeneille heidän tyttönsä käyttöön. Viimeisissä kisoissä olimme pohjois suomen mestaruuksissa lapsissa ja tultiin kolmanneksi.
  Ikävä on kova<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä kuinka ihana kuulla sen kuulumisia! Mulla on ikävä kova vielä lähes viiden vuoden jälkeenkin <3 Mikki on kyllä semmonen persoona ettei sitä pysty kukaan koskaan korvaamaan❤️

   Poista