6. kesäkuuta 2016

Micklemit

Arbaleesialle kotiutui Hööksin -15% alesta nuo aikoinaan paljon julkisuudessa olleet Mickelm-suitset. Myöhässä ollaan tästäkin trendistä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Pääsin kokeilemaan niitä heti samana päivänä. Äiti joutui tosin ensin ajamaan takaisin Hööksille x-fullien perässä, terveisin rouva jättipää. Vähän pelotti siinä vihreetä syöttäessä ja sateenkaarta ihailtaessa, että entäs jos ne x-fullit on sitten liian pitkät tai jotain. Onnekseni niissä oli huimasti säätövaraa, ja mukana tuli jopa eri pituisia remmejä. Nahan laatuhan näistä on jokisen aikaa sitten vaihdettu. Hööksillä oli vielä niitä vanhojakin, ja ne tuntuivat kieltämättä todella halvoilta ja rei'ityksetkin olivat vähän miten sattuu. Nämä uudemmat ovat todella hyvää pehmeää ja paksua nahkaa. Meidän kappale oli vielä valmiiksi öljyttykin.
Arbaleesiahan ei tosiaan ole se helpoin suustaan. Se pureskelee tiettyjä kuolaimia, vääntelee ylähuulta ja ennen kaikkea aukoo suutaan. Se on ihan sama onko selässä aloittelija vai ammattilainen, kokee rouva tarpeelliseksi aina välillä venytellä vähän leukojaan. Tämähän on valitettavasti tapa mikä on sille jäänyt aikoinaan kierteestä väärät kaviokulmat–vuosien etupainoisuus–lihaksettomuus–ohjilla roikkuminen–oikean posken liikaliha. Joskus varhaisteininä muistan kuinka mulla oli joskus hauikset ihan kipeinä sen pään kannattelusta.
Arbaleesia kulkee kuitenkin ihan hyvin normaaleilla suitsilla. Se ei visko päätä tai heitä kieltä. Micklemin kiinnostivat lähinnä sen toivossa, josko Arbaleesian suu niistä vähän rauhoittuisi. Ja onhan se kiva tietää, että ne ovat ergonomiset hevoselle; hermot ei puristu, eikä mitään epämukavuuksia aiheudu. Hevosen hyvinvointi on kuitenkin se ykkösprioriteetti tässä lajissa.
Full ei tosiaan Arbaleesian turvan ympäri mennyt, eikä otsankaan, joten minä hoidin hevosen ihan perusteellisesti sillä aikaa kun äiti kävi vaihtamassa ne x-fulliin. Se sopikin sitten youtube-videon avustuksella melko täydellisesti. Turpis oli vähän kuolainten yläpuolella, poskihihnat menivät juuri luun vieressä ja leukaremmi juuri posken edestä. Jälkikäteen huomasin tosin, että turpis oli jäänyt reiän liian löysälle. Hassua kuinka se ennen ratsastusta oli juuri sillä kahden sormen löysyydellä, mutta jälkeen sain sinne helposti kolme. Nyt neljän käyttökerran jälkeen osaan jo sovittaa ne alusta asti oikein :D
Ensivaikutelma oli hyvä. Hitsit nehän sopivat Arbaleesialle! Osa hevosista näyttää suoraan sanottuna aika kamalilta Micklemit päässä, mutta Arbaleesian jättipäässä ne näyttivät aika lailla normaaleilta suitsilta. Itse asiassa mun mielestä Arbaleesia näyttää näiden kanssa vähän viisaammalta! Kyllä mä nämä koulukisoihin voisin laittaa, tosin eri otsapannalla.
No, miltä ne sitten ratsastaessa tuntuivat? Ratsastin ensin niiden kuolainklipsien kanssa jotka siirtävät painetta kuolaimelta turpahihnaan, ja ravissa Arbaleesia oli ihan super niiden kanssa! Se oli täysin hiljaa suustaan, hakeutui itse upeaan pyöreään muotoon, tukeutui kuolaimeen ja oli kevyt kädelle. Tuo kuolainklipsi aiheuttaa vähän hackamoremaisen efektin ja se sopi Arbaleesialle täydellisesti.
Laukka olikin sitten vähän eri asia... Arbaleesia heitti kieltä, viskoi päätä ja oli aivan kamala edestä! Pari kierrosta yritin eri keinoin rauhoitella sitä, mutta lopulta marssin äidin luo ja käskin ottaa klipsit pois. Ehdin jo pelästyä, että tässäkö se sitten oli ja maalailin kauhukuvia pitkään kuolaamieni suitsien eteenpäin myynnistä.
No kappas kummaa, Arbaleesia rauhoittui heti klipsit pois otettua. En tiedä mikä siinä oli, että ravissa ne toimivat todella hyvin, mutta laukassa eivät todellakaan. Epäilen, että Arbaleesia ei ihan tykkää siitä, kun ne klipsit saattavat tehdä ohjastuntumasta helposti melko tyhjän. Arbaleesiahan ei voi sietää sitä jos ratsastaa kankiohja yhtäänkään roikkuen, rouva vetää siitä samanlaiset herneet nenään.
Kuolaintuntuma noilla suitsilla on jotenkin erilailen, sitä on vaikea selittää, mutta sen tuntee. Jotenkin se ohjasotteen efekti on enemmän sitä mitä haluankin, ihan kuin ajatukseni siirtyisivät telepatian avulla Arbaleesian aivokoppaan. Kaiken kaikkiaan nuo suitset tuntuvat jotenkin rehellisemmiltä! Samoin suu vaahtoaa paljon enemmän kuin ennen,
Tästä muuten näkyy kuinka tuo turpis oli löystynyt ratsastuksen aikana, mitä kummaa!
Vaikea kuvailla sitä fiilistä mikä ratsastaessa tuli. Kaikki oli jotenkin niin erilaista, mutta kuitenkin täysin samaa. Kehityskelpoiset suitset ehdottomasti. En tiedä mitä oikein odotin tapahtuvan, mutta mielipiteeni näistä on ehdottomasti neutraalin positiivisemmalla puolella. Ehkä osaan sanoa tarkemmin eron sen jälkeen, kun olen pari viikkoa ratsastanut näillä ja testannut kerran vielä normisuitsia.

Viikonlopun uusintatestauksien jälkeen mielipiteeni positiivisempaan suuntaan kuitenkin vahvistui. Eivät nämä todellakaan ihmeitä tee: se suu on edelleen auki ajoittain. Eihän yhdessä yössä voida kumota kymmenen vuoden tottumuksia. Hauskaa oli muuten se, että Arbaleesian korvien ympärys hikoaa näillä suitsilla! En ole ainakaan ennen huomannut tälläistä, lähinnä paksun turpiksen alta on turpa ollut märkä.

Loppukonsensus: Tykkään, mutta ei oletetusti tee ihmeitä yhdessä yössä. Ihanan helpot pukea päälle.
Onko hintansa arvoiset? Ovat ainakin alennetun 143e arvoiset ;)

4 kommenttia:

 1. En tiedä onko se vaan mä, mutta Arbaleesia näyttää näissä kuvissa mun silmään paljon paremmalta kuin joissain aiemmissa kuvissa!! Etenkin tuossa ravikuvassa heppa liikkuu superkivan näköisesti, ja sun ihanasta hymystäkin päätellen ratsu taisi tuntua ihan mukavalta :D Hienoja, hienoja ootte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toi oli ihan ekoista raveista ja heppa oli nii uskomattoman tuntunen et virnistelin vaan :D ja siis munkin mielestä Arbaleesia liikkuu jotenkin paremmin läpi kropan!

   Poista
 2. Minun tekisi mieli kokeilla ko. suitsia herkälle tammalle, joka on myös vähän levoton suustaan. Paljon olen hyvää kuullut, mutta suolainen hintaa vähän mietityttää (varsinkaan kun en suitsien ulkonäöstä niin kauheasti pidä, että menisi edes kakkossuitsina jos ei muuta...). Kerro ihmeessä fiiliksiä seuraavien viikkojen aikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron! Huomenna valmennus niin saan valmentajankin tuomion suitsista ;)

   Poista