3. toukokuuta 2016

Yliopistovaihto Belgiassa 2/2 + Amsterdam

Arkkitehtuuri Belgiassa on kaunista. Se on kuulemma heillä ihan vitsi, että talot Belgiassa ovat maailman rumimpia ja sille on joku facebook-ryhmäkin. Meidän hostit pitivät meitä ihan hulluina kun sanottiin tykkäävämme sikäläisestä arkkitehtuurista :D
Tästä postauksesta tulee kunnon tönkkö matkakertomus, mutta ei se mitään. Ensimmäinen päivä vietettiin tosiaan Leuvenissa ja sen ympäristössä maaseudulla. Toisena päivänä käytiin Belgian toiseksi suurimassa kaupungissa Antwerpenissä. Vähän harmitti ettei ehditty käymään siellä China Townissa, se vaikutti makeelta mestalta.
Kolmas päivä vietettiin parin tunnin junamatkan päässä aivan upeassa alppikylämäisessä Dinantissa. Mahtipontisen jyrkät kalliot ja kaupungin halki kulkeva joki olivat upeita tunnelmanluojia. Kiipeiltiin siellä ympärinsä monen kilometrin verran, kunnes kaatosade iski ja mentiin sairaalan sisälle piknikille :D Belgiassa noi sadekuurot ovat muuten aivan järisyttäviä. Sitä vettä tulee oikeasti kuin saavista kaatamalla, en koskaan Suomessa ollut kokenut vastaavaa.
Neljäntenä päivänä mentiin parin tunnin ajomatkan päähän Ieperiin. Kaupunki on etenkin tunnettu ensimmäisen maailmansodan ajalta, ja vähän hävetti tunnustaa etten historiasta oikeastaan mitään tiedä. Pieni kaupunki oli nopeasti kierretty läpi, ja sitten olikin mun reissun kohokohdan vuoro: mentiin extempore Atlantin rannalle käymään!
Siis ensinnäkin Koksijden kaupunki oli jotenkin niin ihanan Hankomainen; täynnä senioreita ja loma-asuntoja. Erona vaan, että parin hassun rannan sijaan kaupungin reunalla olikin 60km pitkä rantalinja upeaa valkoista hiekkaa. Päästiin näin maantieteilijän iloksi näkemään vaeltavia dyynejä, ja heppaihmisen iloksi rannalla laukkaili hevosia ;) Tuo paikka oli kyllä täydellisyyttä, sää oli mitä mahtavin ja siis Atlantti!!
Viides päivä kului Brysselissä, josta kukaan meistä suomalaisista ei oikein tykännyt. Onneksi Primark pelasti ;)
Viimeisenä päivänä ajeltiin taas junalla Dameihin ja hengailtiin siellä päivä. Suurin osa meistä oli nukkunut 1-2h, joten meno ei ehkä ollut kaikista pirteintä. Kaupungista jäi muuten positiivinen kuva, mutta se pilven haju... Jos sen unohtaa, voisin hyvin kuvitella viettäväni siellä kaupunkiloman vähän kauempana keskustasta. Nyt me lähinnä haahuiltiin zombeina ympärinsä :D
Oli kyllä kaiken kaikkiaan iloineen ja suruineen onnistunut reissu. Kyllä sitä jälkikäteen ymmärsi, että parina ekana päivänä taisi matkustusväsymys vähän vaivata. Loppua kohden meno piristyi ja sitten olikin todella hauskaa! Etenkin Dinant ja Koksijde iskivät ihan täysillä sydämeen.
En tiedä huomasiko kukaan mitään eroa, mutta tämän ja edellisen postauksen kuvat on kaikki otettu pokkarilla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti