9. toukokuuta 2016

Uudet ennätysprosentit!!

Olenkin jo ehtinyt hehkuttaa instassa ja facessa, kuinka Arbaleesia vaan on upea! Eilisissä Kynnarin kisoissa tehtiin uusi ennätys Helpossa A:ssa, ja parannettiin vanhaa neljällä prosentilla!

Oma kisoihin valmistautumiseni alkoi ja loppui tiistain valmennuksessa. Sen jälkeen Arbaleesialla oli kevyttä ja vapaata, koska perjantaina ja lauantaina Nele Scheelen tuli taas Belgiasta ja viritti Arbaleesian mulle kisakuntoon ;) Siltä heppa tuntuikin verkassa, se taipui kuin spagetti ja toimi todella hyvin istunnalla! Radalla se ei ollut ihan yhtä super kuin verkassa (varmaan oman ja hevosen pienen jännittämisen takia yms), mutta prosenteista päätellen ei se huonostikaan mennyt..
Verkka meni joka toinen sekunti kelloa huudellen kun olin unohtanut omani ranteesta pois. Lopulta iski paniikki ja radalle mentäessä tuntui vähän sellaiselta soitellen sotaan, mutta heppa oli niin hyvin läpiratsastettu edelliset päivät, ettei verkassa mitään töitä edes ollut. Lähinnä muistuttelin Arbaleesiaa radan liikkeistä. Pitää useammin harrastaa tätä, että hevonen ratsastetaan mulle valmiiksi hyväksi :P
Rataa saatiin kiertää mukavat 6min joidenkin paperisäätöjen takia, ja ehdin siinä ihastella sinistä taivasta ja tuskastella (hikistä) valintaani ratsastaa kisatakilla. Rata itsessään tuntui vähän huonommalta, kuin mitä se ulos näytti. Arbaleesia oli energiatahnasta huolimatta vähän helteestä ja edellispäivien hikitreeneistä väsynyt, joten sain todellakin ratsastaa ja pyytää aina vielä vähän lisää siitä mitä rouva itse tarjosi. Tätä valmentajakin tosin oli sanonut, se näyttää hyvältä silloin kun susta tuntuu että se menee vähän liian kovaa. Itseäni vähän ärsytti ajoittainen huolimattomuus omalta osaltani. Jotenkin radalla mun aivot menee sellaiseen selviytymismoodiin, ja lakkaan ajattelemasta ja toimin vain selkärangan pitkäaikaisen muistin varassa. En varmaan ole ainoa, kuka ei todellakaan esim. muista mikä kappale soi ratani aikana?
Onneksi kaikki pienet virheemme tapahtuivat hienosti niin, ettei tuomari nähnyt niitä. Lähinnä se, että loppuhalkaisijan alku oli liian avoimessa muodossa, mutta suoraan edestä katsottuna sitähän ei varsinaisesti näe. Ohjien keruu ei myöskään ollut kaunista katsottavaa, sitä tuomari ihan erikseen kommentoikin, kuten aina.. Hassua että se on niin ongelma aina kisoissa, vaikka kotitreeneissä alkuviikolla oli ongelma vastakkaiseen suuntaan, silloin sain oikein nostaa Arbaleesian turvan hiekkaa maistelemasta.
Lopputulos 66,9%. Odotin jotain 63% joten noinkin korkeat prosentit olivat melkoinen yllätys mulle. Jotenkin jäin niin miettimään niitä pieniä virheitä radan jälkeen; halkaisija oli 0,5m linjan vasemmalla puolella, pysähdykset millin vinoja, ensimmäinen pohkeenväistö vähän vastusteleva kun aloitin sen liian myöhään, käyntiin siirtyminen kädellä kun rouva tarjosi kovin innoissaan laukkaa, keskiympyröiden alussa keskilaukan tarjoaminen ja muut tuollaiset asiat mitä vain kaltainen perfektionisti jaksaa murehtia.
Paperi oli siis pelkkää 6,5 ja 7. Yksi 6 tuli keskikäynnistä (heh se ohjien keruu), ja kaksi 7,5 laukanvaihdosta käynnin kautta sekä täyskaarrosta vasemmalle laukassa. Kehityskommentteja oli etuosan keveydestä, vapaan käynnin irtonaisuudesta ja keskiraveista jotka olivat yritteliäitä, mutta kaivattiin vielä lisää yritystä :D Ratsu oli kuulemma kivasti esitetty, vakaassa tahdissa ja siirtymisiin (se kaunis käyntiin siirtyminen tuomarin edessä..) toivottiin pehmeyttä, jottei suu avaudu.
Kynnarin kisojen taso on aina todella korkea, ja tälläkin kertaa siellä oli todella hienoja hevosia ja osaavia ratsastajia. Jäätiin siis ensimmäisinä sijoitusten ulkopuolelle, jolla ei loppujen lopuksi ollut mitään merkitystä. Oli vaan niin upeaa nähdä paperi, jossa numerot vaihtelivat 6,5-7,5. Ekaa kertaa ikinä saatiin tällä tasolla alakertaan kaksi seiskaa! Ihan uskomatonta, että istunnan lisäksi saatiin kuuliaisuudesta seiska! Tästä on hyvä jatkaa <3

9 kommenttia:

 1. Hitsi miten hyvät prosentit, voit ihan vapaasti olla tyytyväinen sun suorituksesta! Vautsi, tästä pääsette vielä ylöspäinkin, mutta ihan mahtava suoritus :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii:) Olin ihan shokissa kun sain kuulla prosentit o.o

   Poista
 2. Anonyymi9/5/16

  Sulle kuulutettiin 66,9 ja se on tuloslistalla, kirjoitat kuitenkin 69,9 eli enemmän kuin luokan voittajalla,eli voititko sitten kuitenkin tuon luokan?
  Kummallinen tuomari kun helppo a huonoin sai yli 61, ei tyypilliset Kynnar kisat jossa yleensä tiukka arvostelu.
  Melkein 10 % enemmän prosentit kuin tavallisissa kisoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä mikä kirjotusvirhe! 66,9 kyseessä tietysti. Ei me nyt ihan niiin hyviä olla vielä..

   Sillähän ei ole mitään väliä minkälaiset "tavalliset" kisat siellä on. Enkä kutsuisi erästä arvostetuimmista tuomareista kummalliseksi. Tällä kertaa taso vaan oli kova ja jokainen ratsukko ansaitsi kyllä saamansa prosentit. Jos olit paikalla niin huomasit myös varman, kuinka osallistujat olivat ihan eri henkilöitä kuin viime vuonna.

   Poista
 3. Anonyymi9/5/16

  Ei neljä prosenttia vaan neljä prosenttiyksikköä parempi tulos. Eri kisojen prosentit eivät ole vertailukelpoisia.

  Aika helposti tuli kyllä pisteitä tällä kertaa, siitä puhuivat muutkin kilpailijat. Kummallista että helpossa a:ssa sallitaan noin avoin muoto missä hevosesi liikkuu? Tasaisuus tietenkin on aina etu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prosentti-prosenttiyksikkö, Suomi ei ole äidinkieleni, joten kiitos korjauksesta.

   Helpostihan niitä pisteitä tuli, jos luit postauksen niin varmaan huomasit kun kirjoitinkin että itse odotin 63 paikkeille. Tää on Suomessa kyllä järjentöntä, kuinka tuomarit ei uskalla antaa sitä 7 korkeempaa. Vrt Ruotsiin jossa sitä koko skaalaa oikeasti käytetään. Se on 0-10 syystä, ei 4-6.5.

   Jos luit postauksen huomasit varmaan myös kuinka sanoin että avoin muotomme oli aina kohti tuomaria kun Arbaleesia vähän jännitti puomeja ja nousi. Ei tuomari voi sakottaa siitä mitä hän ei näe. Parempihan se avoin on, kuin turpa ryntäissä mitä hyväksytään aivan liikaa.

   Poista
 4. Ootte kyllä kehittyneet hurjasti!! Meinasin faceen kommentoida tuota yhtä kuvaa mutta säästin sen kommentin tänne. Että Arbaleesia kulkee niin paljon ylämäkeen, että sen etu- ja takaosa näyttävät melkein eriparisilta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuosta mummosta vielä hieno saadaan *.*

   Poista
 5. Vautsi mitkä prosentit, hyvä te! :)

  VastaaPoista