9. lokakuuta 2015

Kun tie loppuu kesken

Viikon alussa Maria tuli pitkästä aikaa tallille moikkaamaan ja kuvaamaan vähän meiän menoa. Päivä alkoi niinkin hyvin, että kameran laturi unohtui laittaa töpseliin kiinni, vaikka itse akku oli laturissa kiinni. 9% akulla yritettiin selvitä, mutta se sitten loppui laukkojen alussa kesken.
Sitten totesin ohjien jääneen kotiin, ja koska olen laiska, niin menin sitten toisilla suitsilla ja suoralla kumikuolaimella. Arbaleesia toimii muuten niin kivasti tolla kuolaimella, mutta se tykkää nojata siihen vähän liiaksikin..
En sitten suostunut kannattelemaan Arbaleesian päätä, joten mentiin paljon ravipysähdyksiä peruutuksen kanssa, ja siitä reippaasti liikkeelle. Pikku hiljaa Arbaleesia alkoikin kantamaan itseään, ja takapää tuli ihan kivasti mukaan. Eihän ne pysähdykset kovin kauniita alussa olleet. Arbaleesia oli vähän juoksevalla tuulella ja se yhdistettynä kädelle painamiseen, niin välillä piti ottaa reippaastikin edestä kiinni jos halusi jonkinlaista reaktiota. Lopulta Arbaleesia älysi mistä on kyse, ja alkoi pysähtymään oikein nätisti pienellä pidätteellä ja istunnalla.
Laukassa menin vähän samalla periaatteella. Ensin nostin oikean laukan pariksi askeleeksi, siirryin käyntiin ja nostin vastalaukan. Tätä toistaen sain sen taas kuuntelemaan minua ja siirtämään painoaan takaosalle. Pari kertaa Arbaleesia sukelsi käyntiinsiirtymisessä, mutta prosentuaalisesti tehtävä meni paljon vaivattovammin kuin ravipysähdykset.
Arbaleesian 'apua ei mitä sä pyydät mua tekemään' ilme
Kameran akun loputtua otin vielä oikein reipasta laukkaa eteen isoa kenttää ympäri. Ollaan tehty tätä nykyään joka ratsastuksen jälkeen, aukee paikat ihan kivasti jos ollaan koottu paljon ratsastuksen aikana.
Käytiin myös eilen kunnon maasto pitkästä aikaa. Huomasi kyllä, että Arbaleesia ei ole päässyt hiittisuoralle vähään aikaan. En edes ehtinyt ajatella laukkaa niin rouva veti korvat tötteröllä niin kovaa kuin kintuistaan pääsi. Siis oikeasti sellaista kiitolaukkaa ettei mulla ollut mitään kontrollia siihen. En tiedä mikä päähänpisto oli laittaa hackamoret, sillä Arbaleesian saaminen raviin kesti vähän turhan pitkään, melkein alko jo kuumottaa kun tie oli loppumassa kesken :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti