3. marraskuuta 2014

ONNISTUNUT KISAKAUDEN PÄÄTÖS

Eilen oli Kilolla meidän kisakauden päätöskisat. Tosiaan joulukuussa on vielä seuramestaruudet, mutta tähän se kisakausi varsinaisesti loppui.
Aamulla herätys piristävästi ennen ysiä, ja puoli yhdentoista aikaan oltiinkin paikalla Kilon tallilla. Yhden aikaan sitten oli mun verkka, ja Arbaleesia tuntui kyllä hieman väsyneeltä jo yhden suorituksen mentyään. Verkka-aika itsessään oli harmittavan lyhyt, 15min, sillä se oli ryhmissä. Tein siinä sitten oikeastaan pelkkiä siirtymisiä ja parit voltit.
Oma suoritukseni oli ryhmän neljäntenä, ja samalla luokan viimeisenä. Radalle mentäessä Arbaleesia tuntui vähän nuutuneelta, eikä sitä perus säpinää kamalasti ollut. Toisaalta hyvä, toisaalta huono. Ainakin suoritus oli tasainen.
Alkutervehdys oli hyvä, keskiravit perus 6.5, ei vaan löytynyt tarpeeksi liikettä. Voltitkin oli ihan hyvät, Arbaleesia vaan nojautui ihan liikaa kuolaimelle, eikä oikein jaksanut kantaa itseään niiden läpi. Kolmikaarisessa mä mokasin ihan täysin. Mulle tuli voltin jälkeen ihan järkyttävä black-out siitä mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Puolessa välissä jo kulmaan ratsastettuani älysin että hei hetkonen kolmikaarinen. Noh oli se muuten hyvä, mutta hieman epämuodostunut. Käyntiosuus taasen oli erittäin hyvä! Kuinka me ollaankaan syksyn aikana korotettu käyntiohjelma neljäpuokista seiskaan!
Kädet alas ja ohja lyhyemmäksi! Mur.
Laukannostossa Arbaleesia taas ennakoi *hapan hymiö tähän*. Laukkaohjelma taas ihan perushyvä, ei mitään erikoista kommentoitavaa.
Pysähdys-peruutus vähän mun moka, mentiin puoli metriä ohi pisteen kun en muistanut valmistella tarpeeksi. Pitkän sivun alussa laukannosto tosi hyvä; terävä ja pisteessä, siitä 8. Laukkavoltti vähän venähti kun ulkopohkeet eivät menneet läpi. Loppurata taas perushyvä.
Yleisesti ottaen rata oli tosi tasanen, ei mitään loistohetkiä, mutta ei mitään suurempia rikkeitä/virheitä. Vähän tosin itse ratsastin normaalia epätarkemmin. Eniten mua ärsyttää se, että Arbaleesia osaa ton ohjelman niin läpikotaisin ulkoa, että se kuvittelee voivansa mennä sen ihan itse läpi ilman ratsastajaa. Tän takia en oikein tykkää mennä samoja ohjelmia koko kisakautta. Vähän harmitti myös tuo Arbaleesian energianpuute, jos energiaa olisi ollut vähän enemmän olisi seittemänkympin raja voinut mennä rikki. Tosiaan, prosentteja tuli 69,2 ja tällä selkeä luokkavoitto! Alapisteissä 8 ratsastajan asennosta, istunnasta ja apujenkäytöstä whii! Kommettia tuli esityksen sujuvuudesta ja tahdikkuudesta, mutta siirtymiset saisivat olla pehmeämpiä.
Kuvassa vilahtaa muuten mun HH-takki minkä ostin sembaloista syksyllä 200 eurolla normin 400 sijaan. Vuosien kuolailu sai vihdoin päätöksensä!
Palkinnoksi sain tollasen Breon kellon (mun toisen breon kaveriksi), kerrankin joku hyödyllinen palkinto! Ja vielä harjoituskisoista!
Oli kyllä mahtava kisakauden päätös. Nää HeB luokat sujuu nyt jo sen verran rutiinilla ja tasaisesti menestyen, että ens kaudella on varmaan aika nousta niihin HeA-luokkiin. Kunhan talvella vaan saadaan kokoamisastetta varsinkin laukassa pari pykälää ylöspäin, ja yleisesti liikettä enemmän irti maasta, niin eiköhän ihan hyvin tulla pärjäämään. Nyt ootan vaan innolla talven treenikautta, ja meidän tulevaa kehitystä.

10 kommenttia: