9. syyskuuta 2014

ALUEKISAT @ KYIF

Mistäs sitä alottaisi. Arbaleesia oli super, se oli verkassa ihan huippu, energinen, rauhallinen, kuulias, siis ihan mahtava. Radalle mentäessä se vähän jännitti ensin tuomaritelttoja, mutta muuten se oli tosi hyvä. Mä olin tyytyväinen rataan, mutta nähtävästi tuomarit oli tällä kertaa eri mieltä.
Aamulla tallilla oli ihana sumu!
Treenasin verkassa etenkin käyntiä ja se oli ihan aika lailla puhdasta. Ravissa se oli tosi letkeä ja oikein hymyillytti ratsastaa ja kaikki tuntu vaan niin hyvältä. Mehän ei laukata ikinä verkassa, tapa joka ollaan todettu toimivaksi, muuten Arbaleesia rupee hötkyilemään kamalasti ja ravissa tulee tahtirikkoja. Tavallaan se on vähän riskiä, radalla sitten näkee onko se laukka hyvää, 99,9% kerroista sen laukka on radalla aina tosi ilmavaa ja yleisestikin parempaa kuin kotona.
Radalla kiersin ja näytin tuomariteltat sinne ja tiukan aikataulun takia vihelsi tuomari melkein saman tien. Alkupysähdys oli ruma, en valmistellut sitä tarpeeksi. Volttikahdeksikko ok, keskityin erityisesti sisäpohkeeseen ja siihen ettei se kaadu sisäänpäin. Nelikaarinen oli perushyvä. Raviohjelma oli muuten hyvä, mutta annoin Arbaleesian painua liian alas edestä. 
Laukannosto fine, ehkä vähän terävä. Laukkaohjelma hyvä. Käyntiohjelmassa en ratsastanut keskikäyntiä tarpeeksi peläten että siitä tulee passia. 
Ei mikään paras rata, mutta yleisesti siisti ja tasainen. Prosentteja 58,409. Olin vähän yllättynyt, ei meiän suoritus nyt noin huonolta tuntunut... Toisen tuomarin paperissa mulla joka kohdassa luki aukoo suuta, koko paperissa oli tuon lisäksi kaksi kommenttia jotka eivät liittyneet suun aukomiseen. Loppukommenteissa hän suositteli remonttiturparemmiä, been there done that and never doing it again. (Maanantaina oli muuten Vermossa raspaus, epäiltiin että sillä on hammaspiikkejä kun sen suu on ollut niin rauhaton viime aikoina. Piikkejä ei löytynyt mutta muita ongelmia kyllä joita ajan myötä täytyy pikkuhiljaa korjata.)
Toisen tuomarin paperissa luki mm. että raviin enemmän aktiivisuutta. Viimeksi oltiin liian aktiivisia ja nyt vastakohta, ehkä ensi kisoissa löydetään se välimaasto :D 
Kuvassa näkyy muuten mun uus Pikeurin kisapaita! (ja mun hienot hapsuhiukset.......)
Ei paras ratamme, mutta mä olen tyytyväinen suoritukseen, ja se on tärkeintä. Aina ei voi mennä niin hyvin kun meillä on tähän mennessä kisat menny. Meillä on tällä hetkellä tälläinen vähän välikausi ratsastuksessa, siirrytään vanhasta tavasta uuteen, ja nää kisat oli nyt keskellä tätä kaikkea, nyt vaan jatketaan valmennuksissa ongelmien korjaamista ja eiköhän ensi kisoissa taas loisteta. 
Ajattelin muuten kirjoittaa jossain vaiheessa tarkemman postauksen siitä mitä kaikkea meillä on menossa tällä hetkellä valmennusten myötä. Postauksen kuvat on muuten otettu uudella etukäteissynttärilahjaksi (täytän huomenna 18!! hui) saadulla Sigma 70-200mm/2.8 putkella! Mun uus rakkaus ♥ Vaikkakin kameralla on nyt sen myötä painoa 2,2kg... 

6 kommenttia:

 1. Niin mukavaa, että ootte päässet palaamaan takaisin radoille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä! :) vihdoinkin monen pitkän vuoden jälkeen

   Poista
 2. Anonyymi12/9/14

  Näyttää siltä, ettei se ole peräänannossa, miten sinulla voi mennä rispektit tuomariin? Oletko niin hyvä, että tiedät paremmin kuin tuomari, ehkä kannattaisi ottaa nöyremmin tuomarien kommentit, voisi vaikka oppia jotain. Mun mielestä kuvissa ei näytä hyvältä tämä rata. Normaalisti kuvanne näyttää paremmilta, siltä että heppakin on peräänannossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme vuotta olen blogganut ja nyt se vihdoin tapahtui! Onnea, olet ensimmäinen kaikkitietävä anoni! Eiköhän mun valmennustiimi kuitenkin tiedä parhaiten miten asian laita oli ja mitä kulissien takan tapahtuu :) ja jos nyt vastaan, niin tosiaan kumpikaan tuomareista ei maininnut sanaakaan peräänannosta, kyse oli vain siitä että en vaatinut Arbaleesialta tarpeeksi. Voin sanoa että tuskin säkään osaisit ratsastaa heti täydellisesti jos ratsastuksesi pistettäisiin lähes kokonaan uusiksi :)

   Poista