17. huhtikuuta 2013

KLINIKKA

Tosiaan, klinikkaa edeltävänä iltana pestiin urakalla sukat takaisin valkoisiksi. Ja harja tuli siistittyä! Vaikka ei tosta siistiä saa tekemälläkään... Itse aamuna ei kamalasti muuta kuin loimi niskaan ja menoksi. Klinikalla oltiin hyvissä ajoin kympiltä. Eläinlääkäri tutki ensin lihaksiston ja tunnusteli löytyykö epäsymmetriaa yms, tämän jälkeen aloitettiin taivutuskokeilla. Niissä ei näkyny oikein mitään epäpuhtautta. Juoksuttaessa huomattiin sitten, että takaosa ei astunut alle kunnolla. Mentiin takaisin sisälle tutkimaan sädeluuontuman riskiä, sille laitettiin kavion kärjen alle lankku, josta piti sitten lähteä minuutin seisomisen jälkeen raviin. Ei mitään huomattavaa reaktiota. Noh siitä sitten röntgeniin jossa tutkittiin kaikki jalat + selkä. Oli muuten hauskaa odotella siinä ulkopuolella yli tunti kun kännykän akkukin oli lopussa.. Röntgenistä löytyikin sitten vastauksia ongelmiin. Mutta jotain ihan muuta mitä oltiin luultu.
Arvaa mikä kuva otettu järkkärillä? No hups, sen käyttö nyt vähän jäi...
 Aloitetaan vaikka niillä hyvillä uutisilla. Arbaleesian ranka, ja kintereet on moitteettomassa kunnossa. Takaosassa on vähän lihasepäsymmetriaa, mutta ei mitään huomattavaa. Mutta sitten niitä huonoja... Sen hampaissa on kuolainkulumaa, ja paljon. Se selittää paljolti miksi se aukoo suutaan, kumma vaan ettei raspaaja oo ikinä tätä huomannu. Kuulemma kumikuolainta tulee vastedes käyttää, tai hackamorea. Muuten suu oli hyvässä kunnossa ja jostain pigmenteistä näki että sitä on ratsastettu hellällä kuolaintuntumalla, eli tuo ei johdu kovasta kädestä. Vielä ikävempää on se että, Arbaleesian jokaisessa jalassa näkyi muutoksia nivelissä, muistaakseni juurikin vuohisen alueella. Kuitenkin etujaloissa, missä luultiin ongelman olevan, ei ollut mitään suurempaa, jotain piikkejä oli vähän. Takajalat sen sijaan oli pahemmat, vasemassa takajalassa alkava nivelrikko. Ja kaikista hienointa, kaikki johtuu kengityksestä. Jokaisella hevosella on se oma kulma kaviossa, mitä ei saa muuttaa. No meidän sitä on jostain kumman syystä muutettu, great....
Rauhotuksen uhri.. Ja maha näyttää ihan pallolta näin alhaalta päin
 Vielä ei saatu mitään loppuelämän ennustetta, nyt pitäisi saada äkkiä kengitys kuntoon ja aloittaa sen jälkeen kipulääkekuuri. Sitten kontrollikuvissa voidaan nähdä minkälainen loppuelämä tällä hevosella tulee olemaan... Nivelrikkoahan ei voida parantaa, vahinko on siinä jo tapahtunut. Onneksi tuo on vasta alkava, tiedä sitten mitä se tarkoittaa, mutta jotain ei-niin-pahaa. Jep, pikkasen kuitenkin kauhistuttaa. Todennäköistä on että kontrollikäynnillä ei tuoda hyviä uutisia mukanamme.

15 kommenttia:

  1. Voi ei :( Toivotaan nyt että tämä tästä jotenkin paranee!

    VastaaPoista
  2. Voi eii, toivottavasti Arbaleesia tämän jälkeen menee parempaan suuntaan! :) ♥

    VastaaPoista
  3. Tosi paljon tsemppii sinne hepalle ja teille !! toivotaan että A tulis pian kuntoon :) <3

    VastaaPoista
  4. Anonyymi18/4/13

    Voi eiii :(
    Vihaan huonoja uutisia, mutta tsemppiä sinne ja toivotaan, että tulisi kuntoon!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep kukapa nyt niistä pitäisi :s Ja kiitos :))

      Poista
  5. Anonyymi18/4/13

    kuka teillä on ollu kengittämässä?! :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En halua mollatta ketään nimeltä, varsinkaan näin netissä. Kyseessä kuitenkin pitäisi olla hyvä kengittäjä ja on ihan tunnettukin... :/

      Poista
    2. Anonyymi19/4/13

      Niin.. Mistäpäin kotoisin? Meillä on myös ollut "hyvä kegittäjä" kengittämässä ja pilasi hevosta.. Jos on sama seppä kyseessä.. Meidän tapahtumasta ei ole kun parisen kuukautta..

      Poista
    3. Pk-seudulla vaikuttaa ainakin :)

      Poista
  6. Neuvoit niin hyvin sen kopiointi jutun niin voisitko neuvoa, että miten sen videon saa isoksi niinkuin sulla on kaikki videot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eka kun tiiät sun blogin leveyden tai oikeastaan sen tekstiosan (Malli-Mukauta-Säädä leveyksiä) niin Youtubesta kun meet siihen videoon niin siinä alapuolella on kielestä riippuen niin Share/Jaa ja siitä sitten Embed jossa on alasvetovalikko Video Size/Videon Koko teksin vieressä, mistä voit päättää videon leveyden. Siitä Custom size/Mukautettu koko ja kirjoitat viereiseen laatikkoon ekaan ruutuun blogin leveytes, muuta ei tarvii tehä. Sitten yläpuolella olevaan html-koodiin vaihtuu ne luvut ja kopioit sen siitä sun blogiin ja blogissa meet tekstiä kirjoittaessa siihen html-tapaan ja sinne vaa läts :)

      Poista
    2. Kiitos paljon :)

      Poista